ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Football League 2018-2019: Οι 16 προπονητές

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Football League 2018-2019 κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (27/10) και το Sport24.gr καταπιάνεται με τους προπονητές που θα καθοδηγήσουν τις 16 ομάδες. Οι "παλιοσειρές" και το νέο "αίμα" στη δεύτερη κατηγορία. (PHOTOS)

Έστω με καθυστέρηση, η Football League 2018-2019 αρχίζει. Σέντρα το Σάββατο (27/10) και αυλαία της 1ης αγωνιστικής την Κυριακή (28/10), με την παρέλαση. Λίγες οι ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο, πολλές εκείνες που θα "παλέψουν" για την παραμονή στην κατηγορία.

Το Sport24.gr καταπιάνεται με τους προπονητές που θα καθοδηγήσουν τις 16 ομάδες. Μπαρουτοκαπνισμένοι στη λίστα, αλλά και νεαροί με εξαιρετικά δείγματα γραφής. Από τον Σούλη Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, μέχρι τον Γιώργο Πετράκη και τον Αρμάντο Φουτσίνι...

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ: ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής, του Ατρόμητου και της Δόξας Βύρωνα, είναι από τους έμπειρους προπονητές, με δεδομένο ότι κοουτσάρει από το 1999. Έχει δουλέψει σε Α' Εθνική, Β' Εθνική, Γ' Εθνική, έχει και πέρασμα από την Κύπρο. Έκανε την αρχή στην Προοδευτική και ακολούθησαν κατά σειρά οι εξής ομάδες:

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σούλης Παπαδόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Απόλλων Λεμεσού, Πανηλειακός, Προοδευτική, Βύζας Μεγάρων, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Αιγάλεω, Πιερικός, Διαγόρας Ρόδου, Βέροια Πιερικός, Πόντιοι Κατερίνης, Δόξα Δράμας, Ολυμπιακός Βόλου, Άρης, ΑΟ Χανιά, ΑΕΛ, Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου, Εργοτέλης και Αστέρας Αμαλιάδας. Με άλλα λόγια, έχει δουλέψει σε 18 διαφορετικές ομάδες και είναι 51 ετών (γεννημένος στις 19/07/1967).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θα δουλέψει στην 8η διαφορετική ομάδα Β' Εθνικής. Το καλοκαίρι η ομάδα της βόρειας Πιερίας αποφάσισε να αναθέσει την τεχνική ηγεσία της στον 50χρονο Καστοριανό, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε επαγγελματικά στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Χαραλαμπίδης EUROKINISSI SPORTS

Παλαιότερα ο Χαραλαμπίδης έχει δουλέψει σε ΟΦ Ιεράπετρας, Πολύκαστρο, Φωκικό, Εορδαϊκό, Τρίκαλα, Βέροια, Νίκη Βόλου, Καλλιθέα, Δόξα Δράμας, Νέα Σαλαμίνα, Καβάλα, Τύρναβο, Ολυμπιακό Βόλου, ΑΕ Καραϊσκάκης, Αστέρα Τρίπολης, Βέροια και Πανσερραϊκό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΜΑΡΣΕΛΟ ΤΡΟΪΖΙ

Έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα ως ποδοσφαιριστής με τις φανέλες των Εδεσσαϊκού (1997-98), Λάρισας (1998-1999) και Κιλκισιακού (1999-2000). Ο Μαρσέλο Τροΐζι έχει δουλέψει στην Αλβανία, ως αθλητικός διευθυντής σε Παρτιζάνι κι ως προπονητής σε Κουκέσι και Λάτσι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Τροΐζι EUROKINISSI SPORTS

Στην Ελλάδα εργάστηκε πέρυσι στην Καλλιθέα. Πρόλαβε να δουλέψει σε 11 παιχνίδια, τα οκτώ για το πρωτάθλημα και τα τρία για το Κύπελλο, με απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 9 ήττες. Εφέτος με τον Απόλλωνα Λάρισας ο 42χρονος (09/03/1976) σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου μετρά μία νίκη και μία ήττα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ

Από το 1996 στους πάγκους. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον ΑΣ Αμπελοκήπων τη σεζόν 1996-1997, στη Γ' Εθνική. Ακολούθησαν Λεβαδειακός, Κοζάνη, Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας, Λεωνίδιο, Παναιτωλικό, ΗΛΤΕΞ Λύκοι, Βέροια, Δόξα Δράμας, Διαγόρας, Πανθρακικός, Βέροια, Εθνικός Αστέρας, Μακεδονικός Νεάπολης, Βέροια, Νέα Σαλαμίνα και Άρης.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Καλαϊτζίδης MOTIONTEAM

Στον Απόλλωνα Πόντου βρίσκεται από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Την ανέβασε στη Football League και πέρυσι σε 31 ματς μέτρησε 11 νίκες, 11 ισοπαλίες και 9 ήττες στο πρωτάθλημα. Γεννημένος στις 20/1/1957 στον Λευκώνα Σερρών, είναι ξεκάθαρα ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές που διαθέτει αυτή η κατηγορία.

ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ.: ΧΟΥΑΝ ΦΕΡΑΝΤΟ

Ο Χουάν Φεράντο γεννήθηκε το 1981 στην Βαρκελώνη. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Επιστήμη της Φυσικής Δραστηριότητας και Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης με εξιδίκευση στις Αθλητικές Επιδόσεις. Το2011, σε ηλικία 30 χρόνων, του απονεμήθηκε ο τίτλος του γιατρού από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα. Άρχισε να εκπαιδεύεται σαν προπονητής στα 18 του χρόνια και έκτοτε εργάζεται με ανθρώπους του αθλητισμού σε διάφορα πεδία. Έκανε την πρακτική του στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και υπήρξε προπονητής στις παρακάτω ομάδες: FC RICOH Premia, Τεράσσα και Χοσπιταλέτ με την οποία κέρδισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Φεράντο EUROKINISSI

Στην διάρκεια της σεζόν 2012/13 προπόνησε την ομάδα νέων της Μάλαγα, κέρδισε το League Group X έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. To 2013 πήγε στη Μολδαβία για λογαριασμό της Σερίφ Τιρασπόλ , με την οποία πήρε το Σούπερ Καπ. Το 2014 προσελήφθη στον Εργοτέλη, αλλά έμεινε σε δύο μόλις αγώνες στη Super League (δύο ήττες). Το 2015 πήγε στην Cultural y Deportiva Leonesa της χώρας του, το 2017 στην Linares Deportivo, επίσης ισπανική ομάδα και ακολούθησε ο Βόλος, τον οποίο ανέβασε στη Football League.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ

Είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να δουλέψει σε ομάδα της Football League. Ο Στάικος Βεργέτης αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Μπύρου και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μαυραετών. Ο 42χρονος προπονητής, ο οποίος έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στον Αστέρα Τρίπολης, καλείται να οδηγήσει την ομάδα της Δράμας στις πρώτες θέσεις.

ΦΙΛΙΚΟ / ΚΑΒΑΛΑ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
Βεργέτης EUROKINISSI SPORTS

Στον Αστέρα δούλεψε στις σεζόν 2011-2012, 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016. Ακολούθησε η Κύπρος και η Νέα Σαλαμίνα τη σεζόν 2016-2017. Ξανά ο Αστέρας το 2016-2017 (7 ματς) και το 2017-2018 (3 ματς). Έχει μάλιστα κοουτσάρει τους Αρκάδες σε 18 παιχνίδια στο Europa League. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο (ήττα από τη Νίκη Βόλου) ήταν αρνητικό ξεκίνημα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: ΝΙΚΚΙ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ξανά στη Football League μετά τη σεζόν 2009-2010. Ο Νίκκι (Νικόδημος) Παπαβασιλείου είχε καθοδηγήσει τον ΟΦΗ εκείνη τη σεζόν σε επτά αγώνες. Εννέα χρόνια μετά επιστρέφει στην ίδια κατηγορία πάλι για ομάδα του Ηρακλείου, αυτή τη φορά για τον Εργοτέλη.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΦΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Νίκκι Παπαβασιλείου EUROKINISSI SPORTS

Για τον 48χρονο Κύπριο αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα εργαστεί σε ελληνική ομάδα. Μετά τον ΟΦΗ ακολούθησαν οι εξής ομάδες της χώρας του: Δόξα Κατωκοπιάς, ΕΝΠ Παραλίμνι, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού και Ερμής Αραδίππου. Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 πήγε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ

Στην καριέρα του μετρά επτά ανόδους. Μπορεί να μην όλες σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά κάθε μία από αυτές έχει τη σημασία της. Το 1998 ανέβασε τον Αχιλλέα Τριανδρίας από το Α' τοπικό, στη Δ' Εθνική. Το 2001 πέτυχε κάτι ανάλογο με τον Ορφέα Σουρωτής. Το 2004-2005 οδήγησε το Πολύκαστρο στη Γ' Εθνική.

Football League 2018-2019: Οι 16 προπονητές
Βοσνιάδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 2010-2011 ανέβασε την Αναγέννηση Επανωμής στη Football League. Το 2012-2013 οδήγησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League, ενώ αυτό πέτυχε το 2013-2014 με τη Νίκη Βόλου. Τελευταία φορά που πέτυχε άνοδο ήταν το 2015-2016, όταν έφερε την Κέρκυρα στη μεγάλη κατηγορία.

Ο 57χρονος Αλέκος Βοσνιάδης θέλει να πετύχει έναν ακόμη προβιβασμό και έχει το υλικό στον Ηρακλή για να το πετύχει, έχοντας δουλέψει ακόμα σε Θερμαϊκό Θέρμης, Εορδαϊκό, ΑΕΛ, Βέροια και Τρίκαλα. Υπενθυμίζεται ότι η σεζόν ξεκίνησε με τον Σπύρο Μπαξεβάνο, αλλά υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΡΜΑΝΤΟ ΦΟΥΤΣΙΝΙ

Τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα μέσω της θητείας του σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, Διαγόρα Ρόδου. Ο Καμερουνέζος θα μας συστηθεί πλέον και ως προπονητής στον Ηρόδοτο. Η ομάδα του Ηρακλείου ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μανώλη Παπαματθαιάκη, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί.

Football League 2018-2019: Οι 16 προπονητές

Ο 42χρονος Αφρικανός είχε αναλάβει πριν από τέσσερα χρόνια τη Μενορά, η οποία αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες του Στρασβούργου και κατάφερε να πάρει τέσσερις διαδοχικές ανόδους.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Έχοντας αποσυρθεί από τη δράση το 2011, έχοντας αγωνιστεί σε Πιερικό, Εθνικό Κατερίνης, Πανιώνιο, Νίκη Βόλου, Κιλκισιακό, ΑΕΛ, Παναργειακό, Αγροτικό, Πυρσό Γρεβενών, Αερό Σκύδρας και Πυργετό, ο Σάκης Παπαβασιλείου έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα τη σεζόν 2012-2013 στον Αιγινιακό, στη Γ' Εθνική.

FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Παπαβασιλείου EUROKINISSI SPORTS

Ακολούθησε για μια διετία ο Βατανιακός (2012-2014), ο Καραϊσκάκης (2015-2016), ο Νέσος Χρυσούπολης (2015-2016), ο ΑΟ Χανιά (2016-2017), ο Ολυμπιακός Βόλου (2016-2017), ενώ στην ομάδα της Άρτας βρίσκεται από πέρυσι, όταν και στη Football League μέτρησε 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 12 ήττες).

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ανέβασε τον Άρη στη Super League. Αυτή ήταν η σπουδαιότερη επιτυχία του προπονητή Δημήτρη Σπανού, ο οποίος ανέλαβε το έργο να οδηγήσει την Κέρκυρα εκ νέου στη μεγάλη κατηγορία. Ο 49χρονος προπονητής μετρά ήδη δύο νίκες στο Κύπελλο με την επτανησιακή ομάδα.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Σπανός MOTIONTEAM

Στο παρελθόν έχει περάσει από Αναγέννηση Άρτας, Βύζαντα Μεγάρων, Αίαντα Σαλαμίνας, Ρόδο, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο, Ρόδο, Ερμιονίδα, Πανελευσινιακό, Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιγιάλειο.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Ο πιο μικρός σε ηλικία προπονητής της Football League. Από πέρυσι στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΧ Κισσαμικού, τον οποίο οδήγησε στην 4η θέση! Ο 30χρονος κόουτς θα επιδιώξει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία, καθώς λίγοι περίμεναν ότι θα έφτανε τους Χανιώτες στην τιμητική θέση πίσω από ΟΦΗ, Άρη και Παναχαϊκή.

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Πετράκης EUROKINISSI SPORTS

Η εφετινή θα είναι μόλις η δεύτερη σεζόν του Γιώργου Πετράκη, υιού του Γιάννη, στη Football League. Το 2014-2015 ήταν στον Ηρόδοτο (Γ' Εθνική) και το 2016-2017 στον Ερμή Ζωνιανών (Γ' Εθνική).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ

Για τρίτη διαδοχική σεζόν στον πάγκο της Παναχαϊκής ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο 45χρονος άλλοτε αμυντικός της Καλλιθέας, του Ιωνικού, του ΠΑΣ και του Αστέρα Τρίπολης, οδήγησε τους Αχαιούς στην τρίτη θέση την περασμένη σεζόν, κατακτώντας 73 βαθμούς σε 34 παιχνίδια.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Οφρυδόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Οφρυδόπουλος έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα το 2014-2015 στους Τράχωνες, στη Β' Εθνική. Στην Παναχαϊκή πήγε το 2016, στη Γ' Εθνική.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ

Το καλοκαίρι η διοίκηση του Πλατανιά αποφάσισε να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στον Πάουλο Κάμπος. Ο Βραζιλιάνος προπονητής έμεινε για τρεις μήνες και τελικά αποχώρησε, λόγω διπλώματος. Τη θέση του πήρε ο Γιάννης Τάτσης, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει ξαναδουλέψει ως πρώτος προπονητής.

Ο νέος τεχνικός του Πλατανιά, έχει γεννηθεί στις 25/8/1972 και έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ταύτισε την καριέρα του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνίστηκε τρεις φορές και στις τρεις κατηγορίες, ενώ επίσης φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, αγωνιζόμενος και στο Κύπελλο UEFA, του Πανηλειακού, του Ακράτητου και της Καλλιθέας, στην μεγάλη κατηγορία.

Football League 2018-2019: Οι 16 προπονητές
Τάτσης

Πέρασε σε μικρότερες κατηγορίες από την Καβάλα και τον Πυργετό όπου ολοκλήρωσε τη διαδρομή του ως παίκτης. Στους πάγκους κάθισε για πρώτη φορά το 2001, παίρνοντας το χρίσμα με την Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κ20. Το ταξίδι στην Κρήτη το πραγματοποίησε, έπειτα από τέσσερα χρόνια για να αναλάβει τα ηνία του ΑΟ Τυμπακίου (Α1 ΕΠΣΗ).

Μετακόμισε στον Εργοτέλη, ως βοηθός προπονητή, ενώ στη συνέχεια πήγε στους Νέους Εργοτέλη (Α2 ΕΠΣΗ). Από το 2017 ήταν βοηθός προπονητή στον Κισσαμικό.

ΣΠΑΡΤΗ: ΑΝΤΡΕΪ ΤΣΕΡΝΙΣΟΒ

Η Σπάρτη ξεκίνησε τη σεζόν με τον Κριστόφ Βαζέχα, αλλά η ήττα στο Κύπελλο από τη Θύελλα Καμαρίου είχε ως αποτέλεσμα το "διαζύγιο" με τον Πολωνό θρύλο του Παναθηναϊκού. Οι Λάκωνες συμφώνησαν με τον Ρώσο Αντρέι Τσερνίσοβ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του ως παίκτης από τον ΠΑΟΚ το 1996.

Football League 2018-2019: Οι 16 προπονητές

Ο 50χρονος αγωνιζόταν ως σέντερ μπακ και έπαιξε σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του, αλλά και σε Αυστρία, Γερμανία. Ως προπονητής έκανε τα πρώτα του βήματα το 2002 στην εθνική Ελπίδων της Ρωσίας και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός στην εθνική Ρωσίας. Δούλεψε ακόμα σε Σπάρτακ Μόσχας, Διναμό Τιφλίδας, Βιτέμπσκ, Ντιναμό Μπριάνσκ, Ακζαγίκ του Καζακστάν, Αλ Φαχαχεέλ και στη σέρβικη Σπαρτάκ Σουμπόντιτσα.

ΤΡΙΚΑΛΑ: ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ

Η τρίτη φορά που ο Ράτκο Ντόστανιτς θα δουλέψει σε ομάδα της Football League. Μετά τον Διαγόρα Ρόδου τη σεζόν 2011-2012 και την ΑΕΛ το 2015-2016, ο 59χρονος Σέρβος αναλαμβάνει να οδηγήσει ψηλά στη βαθμολογία τον ΑΟ Τρίκαλα. Στην Ελλάδα έχει περάσει και από Βέροια - Λεβαδειακό, όταν οι δύο ομάδες συμμετείχαν στη Super League.

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
Ντόστανιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντόστανιτς έχει δουλέψει στην πατρίδα του σε Ερυθρό Αστέρα, Obilic, Smederevo, Beograd, Bezanija και Srem, στη Βουλγαρία εργάστηκε στη Λέφσκι Σόφιας, στην Dalian Shide της Κίνας, στη Βαρντάρ Σκοπίων, στη Zestafoni της Γεωργίας και στην Bizertin της Τυνησίας.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ