FOOTBALL LEAGUE

Football League: Ήττες για Βόλο, Κέρκυρα και Ηρακλή

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο πρωτοπόρος της Football League, Βόλος, γνώρισε την εκτός έδρας ήττα (1-0) από τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες. Ήττα-σοκ (0-2) για την Κέρκυρα από τον Αήττητο και τον Ηρακλή από τον ουραγό, Αιγινιακό. Νίκες για Καραϊσκάκη και Κισσαμικό.

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η 18η αγωνιστική της Football League. Ο Απόλλων Πόντου υποδέχθηκε στην Καλαμαριά τον πρωτοπόρο, Βόλο, και τον νίκησε 1-0. Έτσι, μπήκε στο κόλπο κατάκτησης της δεύτερης θέσης στη δεύτερη κατηγορία (οδηγεί στα μπαράζ με τον 13ο της Super League).

Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, έχασε μάλιστα σπουδαία ευκαιρία στο 28' με τον Γκαλίτσιο ν' αστοχεί με το κεφάλι προ κενής εστίας. Οι Θεσσαλονικείς όμως άνοιξαν το σκορ. Το έκαναν στο 45ο λεπτό, όταν ο Γκαλίτσιος δεν μπόρεσε ν' απομακρύνει την μπάλα κι ο Γεωργιάδης με δυνατό σουτ νίκησε τον Πίτκα.

Στο 74' οι Θεσσαλοί έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντεντάκης και στο 81' με εννιά παίκτες, καθώς δεύτερη κίτρινη αντίκρισε κι ο Ουνγιαλίδης. Ακόμη κι έτσι, οι έφθασαν κοντά στην ισοφάριση, στο 84' με τον Γκαρσία να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Θεοδωρόπουλο.

Μπορεί ο Βόλος να γνώρισε την ήττα, αλλά και οι ομάδες που τον ακολουθούν δεν τα πήγαν καλύτερα. Το Σάββατο, ο Απόλλων Λάρισας γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, ενώ η Κέρκυρα έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης.

Υποδέχθηκε στο νησί του Ιονίου τον Αήττητο και γνώρισε την ήττα από την ομάδα των Σπάτων. Στο πρώτο ημίχρονο οι Φαίακες είχαν το προβάδισμα, αλλά δεν κατάφεραν ν' απειλήσουν. Στο 64' ο Λύρας άνοιξε το σκορ για τον Αήττητο, στο 89' ο Ταμπάκης διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2).

Ο Ηρακλής έφυγε με άδεια τα χέρια από την Πιερία, καθώς γνώρισε την ήττα από τον ουραγό, Αιγινιακό. Ο Μεξικανός επιθετικός των γηπεδούχων, Μάρκο Γρανάδος, άνοιξε το σκορ, ο Γηραιός δεν κατάφερε να σώσει έστω το βαθμό.

Ο Κισσαμικός πήρε τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα χάρη στη "χρυσή" αλλαγή του Αλέκου Βοσνιάδη. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Καραγιάννης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των Θεσσαλών και νίκησε τον Ταΐρη.

Ο Καραϊσκάκης εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και νίκησε στην Άρτα τον Ηρόδοτο. Ο Άλεκσιτς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης):Θεοδωρόπουλος, Πάτας, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Μπρίτο, Πουρτουλίδης, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Χασομέρης, Καλαϊτζίδης, Ολαϊτάν

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Πίτκας, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Ουνγιαλίδης, Πέντα, Πίτου Γκαρσία, Καμπαγέρο, Δόρης, Ηλιόπουλος, Μάντζης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Καρατζά):Καραγκιόζης, Προσκυνητόπουλος, Γιαλαμούδης, Πετρούσης, Ζήσης, Βελόφσκι, Γκρανάντος, Πολύζος, Παπαδόπουλος, Βλαχομήτρος, Τσολακίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ρόκα):Καχριμάν, Κουτρομάνος, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης,Μουνιόθ, Μπορίκο, Καζναφέρης, Ντούνης, Καθάριος, Κλέιτον, Νιάμπουγιου.

ΚΕΡΚΥΡΑ Αναστόπουλος):Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Χαντάκιας, Πασάς, Ν. Κρητικός, Αναστασίου, Κόντος, Νίκιτς, Ζορμπάς, Στ. Κρητικός

ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Δημητρίου): Κοκκαλάς, Σπυρόπουλος, Κολλαράς, Χατζηιωαννίδης, Αφράτης, Αποστολόπουλος, Λύρας, Λάμπρου, Σταματάκης, Κάιο, Ρούνεϊ

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Βοσνιάδης):Παπαδόπουλος, Τόλι, Σισέ, Φαζός, Παπαχρήστος, Γκίνη, Μουμίν, Σάλιακας, Κάσσος, Ρίσκι, Κουσκουνάς.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Κόστιτς):Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης, Γκότοβος, Ντιαλό, Τσιάρας, Τριανταφυλλάκος, Τσιμίκας, Καπός, Γουερέ, Σισέ.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Παναχαϊκή - Απόλλων Λάρισας 1-0 (2' Ελευθεριάδης)

Εργοτέλης - Σπάρτη 1-1 (67' Μπάτζιος / 27' Γκαλβάο)

Δόξα Δράμας - Πλατανιάς 2-2 (28' Κρουθ, 74' Μακρής - 59' Καραγκούνης, 64' Μπιανκόνι)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

ΑΟΧ Κισσαμικός - Τρίκαλα 1-0 ( 81' Καραγιάννης)

Αιγινιακός - Ηρακλής 1-0 (35' Γρανάδος)

Απόλλων Πόντου - Βόλος 1-0 (45' Γεωργιάδης)

Κέρκυρα - Αήττητος Σπάτων 0-2 ( 64' Λύρας, 89' Ταμπάκης)

Καραϊσκάκης Άρτας - Ηρόδοτος 1-0 (16' Άλεκσιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόλος 44

2. Απόλλων Λάρισας 33

3. Παναχαϊκή 31

4. Κέρκυρα 30

5. Απόλλων Πόντου 30

6. Πλατανιάς 29

7. Εργοτέλης 27

8. Κισσαμικός 24

9. Δόξα Δράμας 23

10. Ηρακλής 23

11. Καραϊσκάκης 21

12. Ηρόδοτος 18

13. Αήττητος 18

14. Τρίκαλα 17

15. Σπάρτη 15

16. Αιγινιακός 10

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

10 γκολ

Χρήστος Ελευθεριάδης (Παναχαϊκή)

9 γκολ

Βασίλης Μάντζης (Βόλος)

Μιγκέλ Μπιανκόνι (Πλατανιάς)

Νίκος Κουσκουνάς (Δόξα / Κισσαμικός)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (19Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 2 Μαρτίου

Πλατανιάς - Απόλλων Πόντου (15:00 ΕΡΤ3)

Τρίκαλα - Εργοτέλης (15:00)

Βόλος - ΑΟΧ Κισσαμικός (15:00)

Ηρόδοτος - Δόξα Δράμας (15:00)

Κυριακή 3 Μαρτίου

Σπάρτη - Απόλλων Λάρισας (15:00)

Ηρακλής - Παναχαϊκή (15:00 ΕΡΤ3)

Αήττητος Σπάτων - Αιγινιακός (15:00)

Καραϊσκάκης Άρτας - Κέρκυρα (15:00)

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ