FOOTBALL LEAGUE

Football League: Χωρίς αντίπαλο ο Βόλος, νέα νίκη του Ηρακλή

FOOTBALL LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βόλος κατέκτησε τη δέκατη νίκη του σε έντεκα παιχνίδια στη Football League, 2-1 την Παναχαϊκή. Δεύτερη διαδοχική επικράτηση του Ηρακλή, 2-1 τον Βόλο. Νίκες για Πλατανιά, Δόξα Δράμας και ΑΟΧ Κισσαμικό.

Την ξέφρενη πορεία του στη Football League συνεχίζει ο ΝΠΣ Βόλος. Στην πρώτη του σεζόν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, η νεοσύστατη ομάδα έφτασε τους 31 βαθμούς σε έντεκα παιχνίδια, έχοντας πετύχει δέκα νίκες (έχει και μία ισοπαλία, με τον Εργοτέλη).

Η ομάδα του Ισπανού κόουτς Χουάν Φεράντο επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής στο γήπεδο της Νεάπολης. Λυτρωτής ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και της κατηγορίας, Βασίλης Μάντζης, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 89' με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γκαλίτσιο στο 15', ισοφάρισε για τους Αχαιούς ο Μπαστακός στο 45' (είχαν δοκάρι στο 9' με τον Τσελεπίδη), αλλά ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση 90 λεπτών, ο Μάντζης με το 9ο εφετινό γκολ έγραψε το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η τρίτη εφετινή ήττα της Παναχαϊκής, που μετρά άλλες τόσες νίκες και έξι ισοπαλίες.

Ο Ηρακλής μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οικονομικής φύσεως, να μην έχει ενημερότητα για να βγουν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων, αλλά την Κυριακή (13/1) σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική του νίκη. Ο Γηραιός επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη στο Καυτανζόγλειο και ανέβηκε στη 2η θέση με 16 βαθμούς. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε στο 82΄ο Περόνε με εξαιρετικό "σκροπ". Είχε ανοίξει το σκορ στο 23' ο Ντούνης, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μπάτζιου, ενώ για τους Κρητικούς που υπέστησαν δεύτερη σερί ήττα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 43' ο Μαζουλουξής με κεφαλιά.





Ο Πλατανιάς διεύρυνε το εντός έδρας αήττητο σερί του, επικρατώντας 3-0 του Αιγινιακού. Τσαμούρης (66'), Μπιανκόνι (77') και Καραγκούνης (90') σημείωσαν τα γκολ για τους Χανιώτες, τη στιγμή που οι ηττημένοι είναι στην τελευταία θέση με εννέα βαθμούς.

Με γκολ του Αλέξανδρου Αρναρέλλη, ο ΑΟΧ Κισσαμικός πήρε το τρίποντο - ανάσα μέσα στην έδρα του Αήττητου και έκανε την δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του. Ο σκόρερ, μάλιστα, είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η ομάδα των Σπάτων είχε κατέβει με μόλις 16 παίκτες διαθέσιμους, αφού έχουν φύγει πολλοί παίκτες ενώ δεν είχαν βγει τα δελτία των νεοαποκτηθέντων.

Ο Απόλλων Πόντου επικράτησε 2-0 του Καραϊσκάκη στην Άρτα, χάρη σε δύο γκολ του Ουσμάν Σουντουρά, στο 16' και στο 65'. Έκτη πια η ομάδα της Καλαμαριάς και με παιχνίδι λιγότερο. Για τους Αρτινούς ντεμπούτο έκαναν οι Βουκμίροβιτς και Τζιώρας.

Η Δόξα Δράμας νίκησε 2-0 τη Σπάρτη, με σκόρερ τους Πέρεθ (29') και Κρητικό (89'). Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη των Μαυραετών στο πρωτάθλημα, ενώ οι Λάκωνες που πλήρωσαν την Παρασκευή 20.000 ευρώ για να γλιτώσουν αφαίρεση 48 βαθμών, είναι στην 13η θέση, που οδηγεί σε υποβιβασμό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο):Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία, Λούκας (72' Πίσπας), Πέντα (53’ Ηλιόπουλος), Κότο (87' Φράγκος), Μάντζης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας (41’ Σωτηράκος), Πλέγας (46’ Μουστακόπουλος), Αργυρόπουλος (81’ Καρατσανάκοφ), Παπατόλιος, Ελευθεριάδης, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός.

Διαιτητής:Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί:Αϊναλής, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Τσαμούρης, Ρουσσάκης, Πουρζιτίδης, Καραγκούνης, Παπανικολάου (63' Στ. Ποζατζίδης), Μάικιτς, Μπιανκόνι, Νίλι (90'+1' Χ. Ποζατζίδης), Λάζιτς (75' Τσακμάκης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Προσκυνητόπουλος, Σ. Τοπαλίδης (74' Γιαλαμούδης), Πετρούσης, Ζήσης (81' Στάνιτς), Λάσκαρης, Πολύζος, Μαρκόφσκι, Πιαστόπουλος, Κούστα (63' Τσολακίδης), Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών) Βοηθοί: Καραθανάσης, Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Πασάς, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Καζναφέρης, Κωστούλας, Κλέιτον (63' Παναγιωτούδης), Χασομέρης (76' Ρόβας), Ντούνης, Περόνε (86' Πτηνόπουλος).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Βουτσάς (65' Οικονόμου), Μπουρσέλης (58' Γροντής), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης (36' Λαμπάκης), Τσέλιος, Κουατένγκ, Ιατρούδης, Έφορντ.

Διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Μωυσιάδης, Στεφούλης (Γρεβενών)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Καψάλης, Ανδρέου, Πεταυράκης, Σιώπης, Μακρής, Πατράλης, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (71' Λεμονής), Δούμτσιος (61' Κρητικός), Πέρεθ (80' Σαμπανίδης).

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Πάντος, Αρώνης, Φραγκούλης, Κολτσίδας, Καλούσης (84' Γκιατάς), Παυλής, Κωνσταντινόπουλος, Νάτσης, Κοζάκης (73' Ζαχαριουδάκης), Τιεντσέ, Καινούργιος.

Διαιτητής: Κολυτάς (Λασιθίου)

Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Κομισοπούλου (Χανίων)

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Καψάλης (38' Παναγιώτου), Παπανίκου, Καπίας, Χρούσιελ (64' Τζιώρας), Παντίδος, Μασούρας (46' Βουκμίροβιτς), Χούσος, Ψιάνος, Κάκκο, Άλεξιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Θεολόγου, Σαμαράς (50' Λουφάκης), Καλαϊτζίδης, Σουντουρά, Πουρτουλίδης, Τσουμάνης, Ολαϊτάν, Κυβελίδης (88' Δημητριάδης).

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών)

Βοηθοί: Κρυωνάς (Σερρών), Μανασής (Τρικάλων)

ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Κοκκαλάς, Αμπάρα, Κολλαράς, Σπυρόπουλος, Μάγκας, Λάμπρου, Κασνέτση, Σταματάκης, Χατζηιωαννίδης, Κοκκόρης (34' Τσαλάκου), Κατσέρης (80' Σιάννης).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Λαζαρίδης, Σισέ, Παπαχρήστος, Τόλι, Φαζός, Σιμόν (46' Αρναρέλλης), Γκίνη, Μουμίν, Ρίσκι (93' Ζιούλης), Αποστολόπουλος (71' Κουσκουνάς), Βρεττός.

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Στεφανής, Βογιατζής (Καρδίτσας)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Ηρόδοτος - Κέρκυρα 0-2 (64' Τουράμ, 79' Βίλα)

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Πλατανιάς - Αιγινιακός 3-0 (66' Τσαμούρης, 77' Μπιανκόνι, 90' Καραγκούνης)

Δόξα Δράμας - Σπάρτη 2-0 (29' Πέρεθ, 87' πεν. Κρητικός)

Καραϊσκάκης Άρτας - Απόλλων Πόντου 0-2 (16', 65' Σουντουρά)

Αήττητος Σπάτων - ΑΟΧ Κισσαμικός 0-1 (56' Αρναρέλλης)

Βόλος - Παναχαϊκή 2-1 (15' Γκαλίτσιος, 89' Μάντζης / 45+1' Μπαστακός)

Ηρακλής - Εργοτέλης 2-1 (23' Ντούνης, 83' Περόνε / 42' Μαζουλουξής)

Τρίκαλα - Απόλλων Λάρισας ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόλος 31

2. Απόλλων Λάρισας 23

3. Κέρκυρα 23

4. Πλατανιάς 22

5. Εργοτέλης 17

6. Απόλλων Πόντου 17

7. Ηρακλής 16

8. Δόξα 15

9. Παναχαϊκή 15

10. ΑΕ Καραϊσκάκης 14

11. ΑΟΧ/Κισσαμικός 12

12. Ηρόδοτος 12

13. Σπάρτη 11

14. Τρίκαλα 10

15. Αήττητος 9

16. Αιγινιακός 9

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Football League και όχι μόνο

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13Η)

Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Απόλλων Λάρισας - Βόλος (15:00 ΕΡΤ3)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Καραϊσκάκης Άρτας

Παναχαϊκή - Πλατανιάς

Εργοτέλης - Αήττητος Σπάτων

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Σπάρτη - Κέρκυρα

Απόλλων Πόντου - Δόξα Δράμας (15:00 ΕΡΤ3)

Αιγινιακός - Ηρόδοτος

Τρίκαλα - Ηρακλής

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ