ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρης - Ατρόμητος 0-0: Δοκάρι, ισορροπία και πρόκριση στο Περιστέρι

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος άντεξε στην πίεση του Άρη και απέσπασε 0-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Γκάμα, παραλίγο να κάνει τη "ζημιά" ο Ούμπιδες. Η πρόκριση στην 4άδα του Κυπέλλου θα κριθεί στο Περιστέρι.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ανάμεσα σε Άρη και Ατρόμητο, στο πρώτο τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τους Περιστεριώτες, έχασαν πέναλτι με τον Γκάμα και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν τη "ζημιά" με τον Ούμπιδες στο 74'.

Η πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στο Περιστέρι. Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (13/2, 20.00), αλλά ο Άρης έχει ζητήσει από την ΕΠΟ αλλαγή ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Άρης - Ατρόμητος 0-0: Δοκάρι, ισορροπία και πρόκριση στο Περιστέρι
Άρης - Ατρόμητος 0-0: Δοκάρι, ισορροπία και πρόκριση στο Περιστέρι

1. Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ "ΦΕΤΦΑ"

Όπως το συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια ο Αρης, μπήκε επιθετικά με σκοπό να πετύχει γρήγορο γκολ. Οι "κίτρινοι" γύριζαν τη μπάλα με σκοπό να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Ατρόμητου, αλλά την πρώτη τελική έκαναν εντέλει οι φιλοξενούμενοι. Ο Βέλλιος είχε την έμπνευση να πιάσει απροετοίμαστο τον Κουέστα. Με πλασέ έξω από την περιοχή επιχείρησε να τον κρεμάσει, αλλά η πέρασε άουτ. Όχι πολύ μακριά από την εστία.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 16', όταν το σουτ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή, έδιωξε ο Στρούγγης πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Αυτές ήταν επί της ουσίας οι καλύτερες στιγμές στο πρώτο 45λεπτο.

Αυτό ωστόσο που θα θυμόμαστε περισσότερο είναι ορισμένες εξαιρετικές επελάσεις του Φετφατζίδη από δεξιά. Ο ακραίος επιθετικός του Άρη πραγματοποιούσε κατά μέτωπο επιθέσεις, ξεπερνούσε τις αντιπάλους του, αλλά μέχρι ένα σημείο. Είτε φάουλ του γινόταν, είτε ο ίδιος άφηνε ημιτελείς τις προσπάθειές του.

Άξιο αναφοράς, επίσης, ότι μπορεί ο Άρης να ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο με κατοχή μπάλας 61%, αλλά οι Περιστεριώτες έφευγαν ταχύτατα στην κόντρα επίθεση όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους, δίχως εντέλει να το καταφέρει.

2. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές. Στο 50' έγινε μια φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά για να ληφθεί απόφαση από τον Βάτσιο. Ο Ματίγια έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Γκάλο και ακολούθως χτύπησε στο χέρι του Κατράνη.

Οι παίκτες του Άρη... περικύκλωσαν τον ρέφερι ζητώντας πέναλτι. Αυτός συμβουλεύτηκε το VAR, άκουσε τον Εμμανουήλ Σκουλά και δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, θεωρώντας πως ήταν ανέφικτο για τον μπακ του Ατρόμητου να κάνει κάτι διαφορετικό σε τόσο κοντινή απόσταση.

Ό,τι δεν έγινε στο 50', έγινε 13 λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά ο Βέλλιος "γκρέμισε" καθαρά τον Ματίγια και δίχως δεύτερη σκέψη ο Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γκάμα ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση. Προερχόταν από 4/4.

Απέναντι στον Μέγιερι, ωστόσο, είχε την πρώτη του άστοχη προσπάθεια. Το πέναλτι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

3. Ο ΟΥΜΠΙΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ "ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"

Στο 74' ο Σάββας Παντελίδης πέρασε εκτός αγώνα τον Γκάλο, που είχε κάνει καλή δουλειά πάνω στον Γκάμα, και τον αντικατέστησε με τον Ούμπιδες. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο 38χρονος Αργεντινός παραλίγο να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης. Ο Μπουσούλατζιτς πέρασε στον Βέλλιο, αυτός έδωσε στον Ανδρούτσο, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα και προσπέρασε τον Ματίγια. Κουβάλησε τη μπάλα με ταχύτητα, την κατάλληλη στιγμή έσπασε δεξιά στον Ούμπιδες, το σουτ του οποίου όμως από πλεονεκτική θέση χτύπησε πάνω στον Δεληζήση.

Ακολούθησαν στα επόμενα λεπτά τέσσερις αλλαγές, δύο για κάθε ομάδα, αλλαγές όμως μόνο σε πρόσωπα. Κρατήθηκαν έξι λεπτά καθυστερήσεων, ο Άρης συνέχισε να κρατά τη μπάλα, αλλά μέχρι τέλους δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μέγιερι. Η άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε καλή δουλειά. Συνολικά δούλεψε πολύ σωστά ανασταλτικά η ομάδα του Περιστερίου, που πήρε το καλό αποτέλεσμα και στη ρεβάνς μπροστά στον κόσμο της θα παλέψει για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Άρη να έχει πραγματοποιήσει πέντε τελικές, τον Ατρόμητο τέσσερις, ενώ η τελική κατοχή μπάλας ήταν στο 59% για τους "κίτρινους" και στο 41% για τους "κυανόλευκους".

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Κίτρινες: 20' Βέλεθ, 37' Σάσα - 49' Κατράνης, 77' Βέλλιος

ΣΚΟΡΕΡ: -

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (77' Ντουρμισάι), Ντιγκινί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σ. Παντελίδης): Μέγιερι, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Κατράνης, Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης, Γκάλο (74' Ούμπιδες), Νταβιώτης (77' Ενσικουλού), Ανδρούτσος (82' Μάντσον), Βέλλιος.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Διαιτητής VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Διαιτητής AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ