ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0: Προβάδισμα για οκτάδα με Μπαράλες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο πρώτο τους παιχνίδι για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 52' ο Μπαράλες. Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε προβάδισμα για πρόκριση στους "8".

Όπως πέρυσι (4-1), έτσι κι εφέτος η Λαμία νίκησε τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Αυτή τη φορά οι Φθιώτες επικράτησαν 1-0 στο ΔΑΚ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χερόνιμο Μπαράλες στο 52', στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους "16" του θεσμού. Ντεμπούτο για Τομάς - Μπεχαράνο, τρεις σημαντικές ευκαιρίες για το "τριφύλλι" να σκοράρει.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα στη Λαμία.

1. Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΕΠΣΤΑΪΝ

Ο αγωνιστικός χώρος στο ΔΑΚ της Λαμίας ήταν τέτοιος που δεν βοήθησε τους ποδοσφαιριστές να συνδυαστούν, να αλλάξουν εύκολα πάσες και να παράξουν αρκετές τελικές άξιες αναφοράς. Η Λαμία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μισάωρο, έμπαινε πιο δυναμικά στις μονομαχίες απέναντι σε έναν πιο φοβισμένο Παναθηναϊκό. Σπουδαία η χαμένη ευκαιρία του Ντένις Επστάιν που εκμεταλλεύτηκε τη... γκέλα του Κουλιμπαλί, βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Γερμανός ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του, προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του "τριφυλλιού", ενώ στο 31' το γκολ που σημείωσε δεν μέτρησε, σε φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

2. ΔΟΚΑΡΙ Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ, "ΞΥΠΝΗΜΑ" ΜΕΤΑ ΤΟ 30'

Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε το ματς με διάταξη 3-4-3, άρχισε να "ξυπνάει" μετά το 30ό λεπτό, φτάνοντας μια... ανάσα από το 0-1 στο 38'. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά και να την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Μπαντή. Ο Πούγγουρας αιφνιδιάστηκε και όταν η μπάλα πήγε στα πόδια του μετά δοκάρι, εντέλει κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των "πρασίνων" στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια Λαμία που ήταν πιο ψυχωμένη στο βροχερό παιχνίδι του ΔΑΚ. Ο Γιώργος Δώνης, που παρακολούθησε το ματς από μπουθ, παρέα με τον Νίκο Νταμπίζα, έβλεπε έναν κακό Παναθηναϊκό, που σίγουρα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

3. ΤΟ 2X2 ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Στη δεύτερη συμμετοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Χερόνιμο Μπαράλες κατάφερε να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά. Είχε σκοράρει στο 0-7 σε βάρος της Λαμίας, σκόραρε και κόντρα στον Παναθηναϊκό, από την άσπρη βούλα με εκτέλεση α λα Πολ Πογκμπά. Ο Χουάν Τομάς κέρδισε πέναλτι από τον Πούγγουρα και ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 52'. Μετά το 1-0 ο Δώνης έδωσε εντολή στον Μάλη Αγγελίνα, που καθόταν στον πάγκο, να διαφοροποιήσει τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2, ενώ από το 70' και μετά έγινε ακόμα πιο επιθετική η ομάδα με την είσοδο του Μουνιέ και την έξοδο του Γιόχανσον.

Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν γκολκίπερ νωρίτερα, στο 60', αφού ο Μπαντής στο ντεμπούτο του τραυματίστηκε. Ντεμπούτο έκανε και ο νεοεισελθών, Παναγιώτης Κατσίκας. Ο 20χρονος Καρδιτσιώτης θα το θυμάται για καιρό αυτό το παιχνίδι, καθώς πραγματοποίησε 2-3 καίριες επεμβάσεις και κράτησε απαραβίαστη την εστία του, έστω και αν για να γίνει αυτό χρειάστηκε τύχη και... Αντέτζο.

4. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Ο Μάκης Χάβος έχασε και δεύτερο παίκτη του με τραυματισμό, καθώς μετά τον Μπαντή, τραυματίας αποχώρησε και ο Καραμάνος. Ήταν τόσοι οι τραυματισμοί γενικά στο δεύτερο ημίχρονο, που στο τέλος δόθηκαν έξι λεπτά καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσαν τα λεπτά πίεσε τη Λαμία και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να φέρει στα ίσια το παιχνίδι, τη μία με τον Βέργο στο 74', το σουτ του οποίου "έβγαλε" πάνω στη γραμμή ο Αντέτζο, και την άλλη με τον Χατζηγιοβάνη στο 88', το σουτ του οποίου από κοντά πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Η Λαμία εξασφάλισε τη νίκη με 1-0, με Μπεχαράνο και Τομάς, τα νέα αποκτήματα, να πραγματοποιούν καλή εμφάνιση και να πιστοποιούν πως θα βοηθήσουν σημαντικά στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Χρήστος Μπάλτας (Αχαΐας)

4ος: Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας)


ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):
Μπαντής (60' λ. τρ. Κατσίκας), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, Τομάς, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Επστάιν (67' Μπερτόγλιο), Καραμάνος (76' λ. τρ. Σκόνδρας), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης):Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Γιόχανσον (70' Μουνιέ), Ινσούα, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (84' Δώνης), Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (62' Εμμανουηλίδης), Βέργος.

Γκολ: 52' πεν. Μπαράλες

Κάρτες:72' Δημούτσος, 92' Μπερτόγλιο, 93' Κατσίκας - 77' Τζανδάρης, 79' Μουνιέ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ