ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - Καβάλα 4-0: Πρόκριση στους 16 με μπαλάρα και τεσσάρα

ΟΦΗ - Καβάλα 4-0: Πρόκριση στους 16 με μπαλάρα και τεσσάρα

Ο ΟΦΗ παρά το δύσκολο έργο που είχε κέρδισε με 4-0 την Καβάλα και πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα. (VIDEOS)

Ο ΟΦΗ μπορεί πριν το παιχνίδι με την Καβάλα να είχε δύσκολο έργο αναφορικά με την πρόκριση έχοντας γνωρίσει την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων αλλά κατάφερε με μπαλάρα, τέσσερα γκολ μετά από 16 τελικές και πρωταγωνιστές τους Νέϊρα και Τσιλιανίδη να φτάσει στη νίκη πρόκριση.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του, όπως ήταν λογικό, έτσι ώστε να φτάσει σε μια καθαρή νίκη με τρία γκολ διαφορά και να μπορέσει να φτάσει στη νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε τα ηνία του αγώνα και έψαξε ένα γρήγορο γκολ.

Αυτό δεν ήρθε παρά τις προσπάθειες των Κρητικών. Στο 38' όμως ο Τσιλιανίδης ο οποίος φέτος σκοράρει κατά ριπάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 41' όταν ο Χαντί βρήκε πανέμορφα τον Μαρκόπουλο αλλά ο επιθετικός της Καβάλας έχασε τη μπάλα μετά από παρέμβαση του Μπράουν.

Η ομάδα της Καβάλας μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου μέρους είχε μια ακόμη καλή στιγμή αλλά το σουτ του Βόσαλικ έφυγε έξω.

Ο ΟΦΗ πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Νέιρα έφτασε σε σκορ πρόκρισης. Αρχικά στο 52' ο μέσος των Κρητικών είδε τον γκολκίπερ της Καβάλας εκτός εστίας και επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε λίγο πορεία και κατάληξε στα δίχτυα για το 2-0 των γηπεδούχων.

Τρία λεπτά αργότερα ο Νέιρα και πάλι μετά από ενέργεια του Στάικου και όμορφο πλασέ του ίδιου έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 του ΟΦΗ.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 3-1, EΓΙΝΕ ΤΟ 4-0

Η Καβάλα προσπάθησε να βάλει το γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση και έπαιξε αρκετά ανοιχτά χάνοντας μια-δυο καλές στιγμές με αποκορύφωμα τη φάση του Αρναούτογλου στο 89'. Ο νεαρός μπακ που είχε περάσει ως αλλαγή μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Χαντί από τα αριστερά αλλά τελευταία στιγμή έχασε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει ή να πασάρει δίπλα του. Εκεί η Καβάλα έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει το γκολ που πιθανότατα θα της έδινε την πρόκριση.

Στην αντεπίθεση μάλιστα ο ΟΦΗ πέτυχε και όμορφο γκολ μετά από γκολ του Φιγκεϊρέδο το οποίο ήλθε μετά από όμορφη παράλληλη πάσα του Τσιλιανίδη.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουάλι, Κοροβέσης, Μπράουν, Κουτρουμπής (83' Σακόρ), Γιαννούλης (70' Νάστος), Σταϊκος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φερέιρα,Φιγκεϊρέντο.

Καβάλα (Π. Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλιτς, Ορφανίδης, Μαιδανος, Κουτσούμπας, Χαντί.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ