ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Άρης 4-0: "Σόου" από Πόνσε και Μπογέ στο άδειο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Άρης 4-0: "Σόου" από Πόνσε και Μπογέ στο άδειο ΟΑΚΑ

Για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στην ίδια ενδεκάδα ο Πόνσε και ο Μπογέ και οδήγησαν την ΑΕΚ σε σούπερ εμφάνιση και νίκη με 4-0 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ.

Αυτή την πρώτη κοινή παρουσία στην ενδεκάδα της ΑΕΚ του Μπογέ και του Πόνσε, ο Ουζουνίδης την περίμενε από την αρχή της σεζόν. Την είχε για πρώτη φορά σ’ ένα από τα πιο κομβικά ματς και του έδωσαν μια άνετη και θεαματική νίκη.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ σκόρπισε τον Άρη με 4-0, παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο για τους Πόνσε και Μπογέ, τα έκαναν όλα. Ο πρώτος πέτυχε δυο γκολ και ο δεύτερος είχε ένα γκολ και μια ασίστ.

Ενώ γενικώς η ΑΕΚ έκανε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονα, στο φετινό πρωτάθλημα. Αντιθέτως ο Άρης, παρουσιάστηκε ειδικά στο δεύτερο μέρος, πολύ κατώτερων των απαιτήσεων ενός τέτοιου παιχνιδιού. Κυρίως στην αμυντική του λειτουργία.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΤΟΥ ΜΠΟΓΕ Η… ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Η αμέσως προηγούμενη φορά που ο Λούκας Μπογέ είχε δει το όνομα του στο χαρτί της βασικής ενδεκάδας σε παιχνίδι της ΑΕΚ, ήταν στις αρχές Αυγούστου και για το πρώτο ματς με την Σέλτικ στη Γλασκώβη. Και σ’ εκείνο το ματς δεν κατάφερε καν να παίξει, καθώς η περιπέτεια του τραυματισμού του Αργεντινού επιθετικού ξεκίνησε από τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην προθέρμανση στη Σκοτία.

Ο Μπογέ τώρα στο ματς με τον Άρη ξεκίνησε βασικός και έβαλε την σφραγίδα του με το… καλησπέρα. Μόλις στο 5λεπτό, ο Αργεντινός πήρε την μπάλα όπως την ήθελε από τον Πόνσε, περίπου στο κέντρο του γηπέδου. Και αφού διένυσε όλη την απόσταση μέχρι και βαθιά στην περιοχή του Άρη, πλάσαρε άψογα τον Κουέστα για να ανοίξει το σκορ και προσωπικό λογαριασμό με την ΑΕΚ.

2. Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ, Η ΑΕΚ ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ

Το γρήγορο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ, προφανώς άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Ακόμα και τις σκέψεις των δυο προπονητών. Βλέπετε, το σχέδιο του Πάκο Ερέρα να επιλέξει σχήμα χωρίς κλασικό σέντερ φορ, προοριζόταν για διαφορετικές συνθήκες παιχνιδιού.

Από την άλλη μεριά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε αυτό που ήθελε, δηλαδή το γρήγορο γκολ και το προβάδισμα νωρίς, πριν αρχίσει να βγαίνει στους παίκτες του η κούραση. Παρόλο που ο τεχνικός της ΑΕΚ φρέσκαρε την ομάδα, ξεκινώντας στην βασική ενδεκάδα έξι παίκτες που δεν είχαν παίξει την Τρίτη με την Μπάγερν.

Πάντως μετά το γκολ του Μπογέ, ο Άρης είχε την κυκλοφορία της μπάλας και την έλεγχε. Χωρίς όμως να βρίσκει τρόπο να μπει σωστά στην περιοχή του Μπάρκα και να απειλήσει. Εξαίρεση η φάση του 26λεπτού, όταν ο Κωνσταντινίδης έκλεψε την μπάλα, έβγαλε την σέντρα, ο Ντιγκινί έστρωσε… «λουκούμι» στον Γκαμα αλλά αυτός σούταρε λίγο άουτ.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ έλεγχε την… εναέρια κυκλοφορία, καθώς είχε υπεροχή στα στημένα. Στο 8’ ο Πόνσε σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, αλλά την κεφαλιά του Αργεντινού απέκρουσε ο Κουέστα. Ενώ τρια λεπτά μετά, ο Άλεφ ήταν αυτός που έπιασε την κεφαλιά, πάλι από κόρνερ, αλλά χωρίς να βρει εστία.

3. «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΑΕΚ, «ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ» ΑΡΗ

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ, άλλαξε εντελώς σε σχέση με το πρώτο. Όχι μόνο διότι η ΑΕΚ πέτυχε και πάλι γκολ στο ξεκίνημα και έκανε νωρίς (56’) το 2-0. Αλλά κυρίως διότι η Ένωση έπιασε «καταιγιστικό» ρυθμό, την στιγμή που ο Άρης έδειχνε αγωνιστική κατάρρευση, ειδικά στην αμυντική του λειτουργία.

Υπήρχαν στιγμές, που η ΑΕΚ έδειχνε να «κρύβει» την μπάλα και να την εμφανίζει στα… δίχτυα του αντιπάλου. Εξ ου και οι γηπεδούχοι στο 72λεπτό είχαν κάνει το σκορ 4-0 και είχαν χάσει και ακόμα δυο εξαιρετικές ευκαιρίες (όπως αυτή του 64’ όταν ο Κουέστα απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Λιβάγια) για να πάνε ακόμα πιο ψηλά το σκορ.

Ειδικά από την αριστερή πλευρά, ο Μπογέ έκανε πράγματα και θαύματα και μάλιστα χρειάστηκε ο τεχνικός του Άρη ακόμα και να αλλάξει δεξί μπακ, για να μπορέσει να βάλει ένα στοπ στις επιθέσεις της ΑΕΚ.

4. ΤΑ «ΟΡΓΙΑ» ΜΠΟΓΕ ΚΑΙ ΠΟΝΣΕ

Τα τρία γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ομαδική δουλειά, αλλά με πρωταγωνιστές τους δυο Αργεντινούς. Τον Πόνσε και τον Μπογέ. Ο Πόνσε στο 56’ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους σε κόρνερ του Γκάλο και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Ενώ στο 62’, πήρε σέντρα ακριβείας από τον Μπακάκη και σκόραρε και πάλι με κεφαλιά για το 3-0. Και το 4-0, μπορεί να το πέτυχε με σουτ εξ επαφής ο Λιβάγια, αλλά ήταν εξαιρετική η ασίστ με το «εξωτερικό» που έδωσε ο Μπογέ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ (75’ Γιαννιώτας), Γαλανόπουλος, Άλεφ, Πόνσε (67’ Μάνταλος), Μπογέ(86’ Γιούσης), Λιβάγια, Γκάλο.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76’ Σόουζα), Μπάσα, Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Κολάσο (67’ Γιουνές), Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί (76’ Ναζλίδης), Γκάμα

Γκολ: 5’ Μπογέ, 56’ Πόνσε, 62’ Πόνσε, 72’ Λιβάγια

Κάρτες:16’ Κωνσταντινίδης, 23’ Κολάσο, 66’ Ντιγκινί, 87’ Μάνταλος, 87’ Ματίγια

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ