ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων - Ξάνθη 1-0: Πρώτη νίκη για την ουραγό "Ελαφρά Ταξιαρχία"

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ψυχωμένος Απόλλων Σμύρνης νίκησε 1-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη με γκολ του Μπεντινέλι, πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Πέμπτο ματς χωρίς νίκη οι ακρίτες.

Κάτι αλλάζει στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η έλευση του Μπάμπη Τεννέ έχει βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", η οποία πανηγύρισε απέναντι στην Ξάνθη την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 με τέρμα του Μπεντινέλι στο 59' και παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Η ομάδα παραμένει βέβαια ακόμα στην τελευταία θέση μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής, έχοντας πέντε πόντους, εντούτοις μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Όσο για την Ξάνθη, δεν διάγει περίοδο φόρμας, μετρώντας πέντε ματς δίχως νίκη. Μετά το διπλό στην Τρίπολη, έχει τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Οι ακρίτες τελείωσαν το παιχνίδι χωρίς τελική στην εστία.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Απόλλων - Ξάνθη:

1. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΔΕΙΞΕ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί όσκαρ ποιότητας, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ο Απόλλων κυνηγάει πρωτίστως τα αποτελέσματα, αυτά του λείπουν και απέναντι στην Ξάνθη ήθελε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, αλλιώς η κατάσταση θα γιόταν μη αναστρέψιμη. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ μπήκαν από την αρχή με διάθεση να πιέσουν, να παλέψουν για κάθε μπάλα και να αιφνιδιάσουν την Ξάνθη, η οποία δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα.

Όχι ότι έγιναν πολλά πράγματα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά αν κάποια ομάδα δικαιούται να λέει ότι κέρδισε τις εντυπώσεις, αυτή ήταν ο Απόλλων. Οι ποδοσφαιριστές πατούσαν την περιοχή του Ζίβκοβιτς, είχαν 2-3 καλές στιγμές για να σκοράρουν, την στιγμή που η Ξάνθη είχε την πρώτη της τελική στο 35' με τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος σούταρε άουτ και πέραν τούτου ουδέν. Το 0-0 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και έβγαζαν μαχητικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

2. ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΣΙΚΑΜΠΑΛΑ, ΛΥΤΡΩΤΗΣ Ο ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ

Στο β' μέρος, ο Απόλλων κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 59'. Ο Σικαμπάλα, που μπήκε στο 50' αντί του Ντεφεντερίκο, πάσαρε στον Μπεντινέλι, εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, τον πλάσαρε με το δεξί και τον νίκησε για το 1-0 στο 59ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν και ήταν σε θέση οδηγού. Έπρεπε απλά να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους και το έκαναν πολύ καλά ως το τέλος της αναμέτρησης.

Η Ξάνθη δεν κατάφερε ποτέ να πιέσει και να απειλήσει τον Χουάντερσον. Τελείωσε το ματς χωρίς τελική στην εστία. Η ομάδα του Ράσταβατς έχασε για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία ματς, μετρώντας μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος. Στη Ριζούπολη άξιζε να χάσει και έχασε. Μια εμφάνιση για να προβληματιστεί ο Σέρβος κόουτς με την εικόνα της ομάδας του, η οποία νίκησε τελευταία φορά στην Τρίπολη.

3. ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΝΕ

Η έλευση του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος είναι ο τέταρτος προπονητής φέτος στην ομάδα, έχει αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο. ο Απόλλων πήρε ισοπαλία από τον Ατρόμητο, έχασε δύσκολα στο Αγρίνιο, αν και στο δεύτερο μέρος έπαιξε καλά, για να πάρει νίκη με την Ξάνθη. Ό,τι δεν κατάφερε στις 11 πρώτες αγωνιστικές ο Απόλλων, το κατάφερε στις τρεις τελευταίες, όπου μετράει τέσσερις πόντους.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" παραμένει τελευταία, πρέπει να διανύσει ανηφορικό δρόμο για να σώσει την παρτίδα, αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνει σφιγμό και διάθεση να παλέψει. Ο 65χρονος κόουτς έχει αλλάξει το τσιπάκι και αν γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στην προσεχή μετεγγραφική περίοδο, δεν αποκλείεται να γίνει το θαύμα. Πάντως, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας

Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης, Γεώργιος Κρέτσιμος

Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τεννές): Χουάντερσον, Κοντοές (41' Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Ακόστα, Γκίνο (77' Ντούρσο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο (50' Σικαμπάλα), Ελ Χέλβε.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (76' Καμαρά), Λισγάρας, Μπρίτο (46' Κάστρο), Καντά, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά, Γέντρισεκ.

Γκολ: 59' Μπεντινέλι

Κίτρινες: 52' Τζανετόπουλος, 60' Μπεντινέλι, 63' Λούκιτς, 77' Γκίνο, 80' Ντουρίτσκοβιτς, 83' Σιλά, 86' Ελ Χέλβε, 90' Μπαξεβανίδης, 95' Σικαμπάλα, 95' Καντά

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ