ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό τίτλου με εκτελεστή Πρίγιοβιτς!

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό τίτλου με εκτελεστή Πρίγιοβιτς!

Με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δυο φορές (36' πεν. και 84'), ο ΠΑΟΚ έκανε τεράστιο διπλό στο "Κλ. Βικελίδης" με τον Άρη, παίρνοντας τη νίκη σε ένα ακόμη ντέρμπι, έκανε το 7Χ7 και έστειλε μήνυμα τίτλου.

Τέτοιες νίκες στέλνουν μήνυμα... τίτλου! Μετά τα τρίποντα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ νίκησε και τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης", κάνοντας μεγάλη ανατροπή, έχοντας για πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ σκόραρε δυο φορές (36' πεν. και 84') και έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, "υπογράφοντας" μεγάλα παιχνίδια για την ομάδα του!

Ο Άρης έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Ματέο Γκαρσία, έχασε πέναλτι για να προηγηθεί εκ νέου με τον Γιουνές και εντέλει γνώρισε την ήττα από έναν ψυχωμένο "Δικέφαλο", που έφτασε τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα και συνεχίζει αήττητος με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο φετινός ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό τίτλου με εκτελεστή Πρίγιοβιτς!
Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό τίτλου με εκτελεστή Πρίγιοβιτς!

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ:

1. ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΑΡΗΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Με... ορμή από τον κόσμο του που είχε δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να βρει γκολ μόλις στο πρώτο του σουτ στον αγώνα στο 2ο λεπτό με τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος σημείωσε το γρηγορότερο τέρμα σε παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Μπρούνο Γκάμα πήρε τη μπάλα, πάσαρε στον συμπαίκτη του και εκείνος με υπέροχο διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, σηκώνοντας στον "αέρα" το γήπεδο!

Ο Άρης απείλησε και στο 14' σε αντεπίθεση με τον Ντιγκινί και μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ καλύτερος από τον αιφνιδιασμένο ΠΑΟΚ. Από 'κει και πέρα, ο "Δικέφαλος" άρχισε να ανεβάζει "στροφές" και έστειλε την πρώτη... προειδοποίηση στο 27' με τον Κουέστα να κάνει διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Πρίγιοβιτς και Πέλκα, κρατώντας το μηδέν. Στο 36' όμως, ήρθε η ισοφάριση από την άσπρη βούλα, ως δικαίωση για την αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ. Ο Τζανακάκης έκανε πέναλτι σε γύρισμα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Ιταλός ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πρίγιοβιτς ισοφάρισε. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Ντιγκινί στο 43', με το 1-1 να φαντάζει δίκαιο στο φινάλε του ημιχρόνου.

2. Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου έβγαλε τον αρνητικό Ζαμπά και έβαλε τον Ουάρντα, ο οποίος έφερε ισορροπία στον ΠΑΟΚ με την παρουσία του. Στο 49', ο Ντιγκινί νικήθηκε από τον εντυπωσιακό Πασχαλάκη σε κοντινό σουτ, για να φτάσουμε στο -αρκετά αυστηρό- πέναλτι που έκανε στο 65' ο Αιγύπτιος στον Μπρούνο Γκάμα, όταν άπλωσε το χέρι του και έπεσε ο αντίπαλός του. Ο Ντόβερι έδειξε την άσπρη βούλα, ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, ο οποίος πιάνει δεύτερο πέναλτι φέτος, ύστερα από εκείνο με την Σπαρτάκ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League.

3. ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΓΙΟΥΝΕΣ, ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Ο Γιουνές βγήκε αλλαγή στο 71ο λεπτό, με τον Ναζλίδη να περνάει στη θέση του. Ο φορ του Άρη δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι, όπου σούταρε στο κέντρο και απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Ήταν μπλοκαρισμενος ο Τυνήσιος επιθετικός και δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο Πάκο Ερέρα, γι' αυτό και τον αντικατέστησε. Στον αντίποδα, ο Λουτσέσκου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Βέρνμπλουμ, ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Ο Σουηδός είναι αναμφίβολα ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο Ρουμάνος ποντάρει πολλά πάνω του, αλλά θέλει ακόμη χρόνο για να φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής του.

4. ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ

Ο Πρίγιοβιτς αποδεικνύεται λίρα εκατό φέτος για τον ΠΑΟΚ και το απέδειξε σε ένα ακόμη ντέρμπι. Πέρα από την εκτέλεση πέναλτι στο 36', όταν και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του, στο 84' σημείωσε ένα γκολ μεγάλης κλάσης. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν άψογα, με τον Ουάρντα να πασάρει δεξιά στον Ελ Καντουρί, εκείνος έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Σέρβος "εκτελεστής" με προβολή χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Μετά τα δυο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα, ο Πρίγιοβιτς "υπέγραψε" και το μεγάλο διπλό στο "Κλ. Βικελίδης".

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντόβερι

Βοηθοί: Αλμπέρτο Τεγκόνι, Τζόρτζο Περέτι

Τέταρτος: Μανώλης Σκουλάς

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24' Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Μπάσα (54' Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71' Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (46' Ουάρντα), Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85' Καρέλης).

Γκολ: 2' Ματέο Γκαρσία / 36' πεν., 84' Πρίγιοβιτς

Κάρτες: 19' Πρίγιοβιτς, 20' Βαλεριάνος, 37' Μπάσα, 37' Κάνιας, 57' Ουάρντα, 67' Σιώπης, 70' Βέρνμπλουμ, 78' Μάτος, 80' Βιεϊρίνια, 92' Μπρούνο Γκάμα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ