ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας - Ξάνθη 0-1: Επέλαση με Γέντρισεκ οι ακρίτες

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Έρικ Γέντρισεκ στο 71' η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Αστέρα στο "Θ. Κολοκοτρώνης" και "γκρέμισε" την ΑΕΚ στην πέμπτη θέση. Οι Αρκάδες είχαν τις ευκαιρίες, οι Θρακιώτες "χτύπησαν" με τον αρχισκόρερ τους. (VIDEO)

Η Ξάνθη επιτίθεται και ο Αστέρας βυθίζεται. Οι ακρίτες επικράτησαν 1-0 των Αρκάδων στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", έμειναν αήττητοι για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι στη Super League και βρίσκονται πλέον μόνοι στην 4η θέση. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά οι τελικές τους δεν καρποφόρησαν στον αγώνα για την 9η "στροφή" του πρωταθλήματος.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα στην Τρίπολη.

1. ΤΟ 4-4-2 ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΤΣΑΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, αποφάσισε να κατεβάσει την Ξάνθη με διάταξη 4-4-2. Ο Ντουρίτσκοβιτς, παίκτης που ανέκαθεν έχει ενεργό ρόλο σε αγώνες της ομάδας, ξεκίνησε δεξιά στη μεσαία γραμμή και ήταν άφαντος, είτε αμυντικά, είτε επιθετικά. Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Γέντρισεκ στην κορυφή, ενώ ακόμη και όταν άλλαξε η διάταξη σε 4-2-3-1, που απέδωσε πολύ καλύτερα, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Αστέρα Τριανταφυλλόπουλος και Βαλιέντε, "έσβησαν" τον Κάστρο. Ο Αργεντινός, μάλιστα, φώναζε στους συμπαίκτες του να μην επιδιώκουν να τον βρουν με μεγάλες μπαλιές στον αέρα, αφού ήταν αδύνατο να τα βγάλει πέρα με το κέντρο άμυνας των Αρκάδων.

Ο Αστέρας μέχρι το μισάωρο ήταν φορτσάτος. Επιχείρησε να "χτυπήσει" και τα από τα δύο άκρα, αλλά και από τον άξονα. Απείλησε στο 14' με τον Φερνάντεθ, στο 32' με τον Καλτσά και στο 45'+2' με τον Κώτσιρα. Λίγες οι καλές στιγμές, αλλά ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με κατοχή 63% για το σύνολο του Σάββα Παντελίδη. Όσο για την Ξάνθη, άλλαξε ριζικά την εικόνα της μετά το 30λεπτο, αλλά η μοναδική της τελική ήταν το σουτ του Γέντρισεκ στο 40' που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νίκου Παπαδόπουλου.

2. ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ, Ο ΤΙΜΩΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής και το 2-1 της Ξάνθης απέναντι στον ΠΑΣ, γράφτηκε στο Sport24.gr ότι ο Έρικ Γέντρισεκ είναι το σημείο αναφοράς της εφετινής ακριτικής ομάδας. Από δικά του γκολ είχαν προέλθει οι 10 από τους 15 βαθμούς. Ο Σλοβάκος συνέχισε στο ίδιο... τροπάριο και στην Τρίπολη. "Εκτέλεσε" τον Αστέρα στο 71', οι Θρακιώτες κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα με το 7ο γκολ του 32χρονου και πλέον οι 13 από τους 18 πόντους είναι... δικοί του. Ασφαλώς και είναι ομαδική η δουλειά στην Ξάνθη, αλλά ο Γέντρισεκ είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης και μπορεί να εκμεταλλευτεί έστω τις λίγες ευκαιρίες που κάνει η Ξάνθη σε παιχνίδια της. Από σήμερα είναι και πάλι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρομήτου (7 γκολ έκαστος)

3. ΣΕΡΒΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ

Όσα πετυχαίνει εφέτος η Ξάνθη έχουν αρχή και τέλος τον προπονητή Μίλαν Ράσταβατς. Όταν είδε ότι το 4-4-2 δεν δουλεύει, το άλλαξε αμέσως. Πέρασε τον Ντουρίτσκοβιτς πίσω από τον Κάστρο, ενώ ο Σέρβος ξεκίνησε είχε ξεκινήσει δεξιά. Με την είσοδο του Καντά, πέρασε τον Γέντρισεκ αριστερά, τον Ντουρίτσκοβιτς δεξιά και τον Γάλλο πίσω από τον Κάστρο. Ό,τι αλλαγές έκανε ο... Μουντιαλικός κόουτς, του βγήκαν. Οι συμπατριώτες του Ζίβκοβιτς, Κοβάτσεβιτς και Ντουρίτσκοβιτς, επίσης, έκαναν τρομερή δουλειά και η κατάκτηση του "διπλού" έχει και τη δική τους σφραγίδα.

Ειδικά ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε καταπληκτικές επεμβάσεις (έκανε 10 αποκρούσεις) και αποδεικνύει για δεύτερη διαδοχική σεζόν γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στη Super League.

4. ΑΧ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ...

Ο Αστέρας έκλεισε τον αγώνα με 65% κατοχή μπάλας και 17 τελικές (η Ξάνθη είχε μόλις 4). Είναι φανερό ότι οι Αρκάδες έχουν σοβαρό πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων. Κάνουν τελικές, αλλά η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα. Με τα επτά γκολ ενεργητικό, έχουν την έκτη χειρότερη επίθεση στη Super League. Ποιοτικό σύνολο, το οποίο όμως παραμένει τρίτο από το τέλος...

Αστέρας - Ξάνθη 0-1: Επέλαση με Γέντρισεκ οι ακρίτες
Αστέρας - Ξάνθη 0-1: Επέλαση με Γέντρισεκ οι ακρίτες

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Αντώνιος Δίπλαρης

4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης):
Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (75' Δουβίκας), Φερνάντεθ (42' λ. τρ. Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46΄Καντά), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85' Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

Γκολ: 71' Γέντρισεκ

Κάρτες:80' Τριανταφυλλόπουλος, 76' Βαλιέντε - 45'+1' Κάστρο, 66' Καμαρά

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ