STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΟΦΗ 2-0: Νίκη-ανάσα για τους Αρκάδες

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Αστέρας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χερόνιμο Μπαράλες που σημείωσε και τα δύο γκολ με πέναλτι, επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ και πήρε μεγάλη βαθμολογική "ανάσα". Χωρίς νίκη μέσα στο 2020 οι Κρητικοί.

Η αναμέτρηση του Αστέρα με τον ΟΦΗ είχε τον χαρακτήρα του "do or die", καθώς οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Αρκάδες για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και οι Κρητικοί για να επιστρέψουν σε τροχιά τετράδας.

Τελικά, πιο ουσιαστικοί και αποφασισμένοι αποδείχθηκαν οι γηπεδούχοι που πήραν το "τρίποντο" με 2-0, χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Χερόνιμο Μπαράλες, μία σε κάθε ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ παραμένει χωρίς νίκη μέσα στο 2020, δείχνοντας πως θα δώσει "μάχη" μέχρι το τέλος για την είσοδο στα playoffs.

1. Ο ΟΦΗ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε επιβάλλει το ρυθμό του. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Σίμου αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Νίκου Παπαδόπουλου, αφού ήταν εμφανής η απουσία του Κοσμά Τσιλιανίδη. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στο δικέφαλο και άφησε ένα σημαντικό κενό στον δημιουργικό τομέα, αφού από τα πόδια του οποίου περνάει μεγάλο κομμάτι των επιθετικών προσπαθειών των Κρητικών.

Στον αντίποδα, ο Αστέρας ευτύχησε να έχει σε καλή ημέρα του Μαρκ Φερνάντες και Λουίς Φερνάντεθ, οι οποίοι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα από τα άκρα, στους Κρίστοφερ Μπράουν και Νίκο Κοροβέση. Παρ' όλα αυτά, οι καλές στιγμές έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Αποτέλεσμα, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Ματρικάρντι και μία προβολή του Φιγκεϊρέδο, οι δύο ομάδες να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο 30λεπτο του αγώνα.

2. ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ... ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

Μετά, όμως, το 30ό λεπτό, ο ΟΦΗ ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Γιώργο Κουτρουμπή (39') και Φιγκεϊρέδο (41'), αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, η φάση άρχισε από εξαιρετική πάσα του Πασχάλη Στάικου που έβγαλε τους Σεμέδο - Φιγκεϊρέδο σε αντεπίθεση. Ο μέσος του ΟΦΗ είχε πολύ καλή εικόνα, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του τελευταίου διαστήματος.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες 0-0 στα αποδυτήρια, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρκ Φερνάντες έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κώστα Γιαννούλη και ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 1-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του 33χρονου Αργεντινού στράικερ που αποδεικνύει πως είναι ιδανικός γι' αυτού του επιπέδου τις ομάδες.

3. ΔΥΝΑΤΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Με την ψυχολογία στα ύψη λόγω του τέρματος λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να "καθαρίσει" το ματς στο δεύτερο. Απόδειξη, η μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι Αρκάδες στο 47' με τον Μαρκ Φερνάντες, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βαλιέντε έκανε την προβολή ανενόχλητος, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Όσο περνούσε η ώρα, και με τον ΟΦΗ να ανεβαίνει μέσα στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι προτίμησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα και να μην διακινδυνεύουν μία τόσο σημαντική νίκη. Γι' αυτό το λόγο, έκλεισαν τους χώρους, κυκλοφόρησαν την μπάλα και προσπάθησαν να "ροκανίσουν" το χρόνο.

4. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΟΦΗ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕΣΩ VAR

Στα τελευταία 10 λεπτά, ο Γιώργος Σίμος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Δημήτρη Μάνο και άλλαξε διάταξη, επιλέγοντας το 4-4-2 με τον Φιγκεϊρέδο να αποτελεί τον παρτενέρ του Έλληνα φορ στην κορυφή της επίθεσης. Παρ' όλα αυτά, η μεγάλη στιγμή ήρθε από τους γηπεδούχους, αλλά ο Σωτηρίου είπε "όχι" στο σουτ του Λουίς Φερνάντεθ, ύστερα από λάθος του Γιώργου Κουτρουμπή. Οι Κρητικοί "απάντησαν" δύο λεπτά αργότερα, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Σεμέδο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τελικά, σε μία ανύποπτη φάση, ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι μετά από συμβολή του VAR. Ο Σιδηρόπουλος πήγε στο μόνιτορ και είδε την ανατροπή του Ριέρα από τον Μεγιάδο στα όρια της μεγάλης περιοχής, δείχνοντας την άσπρη βούλα. Όπως και στο πρώτο γκολ, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαράλες, ο οποίος εύστοχησε, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδωσε επανάληψη, καθώς μπήκαν νωρίτερα οι παίκτες μέσα στην περιοχή. Παρ' όλα αυτά, ο Αργεντινός δεν "μάσησε" και με εκτέλεση αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ