STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Νίκησαν και σώθηκαν και μαθηματικά οι Ακρίτες

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και με βάση και τα υπόλοιπα αποτελέσματα εξασφάλισε την παραμονή της στη Super League ότι και αν γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Η Ξάνθη έκανε αυτό που έπρεπε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, επικράτησε με 2-0, έφτασε πλέον τους 32 βαθμούς και σώθηκε και μαθηματικά ανεξαρτήτου τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική καθώς έχει και την ισοβαθμία από τον ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Απόλλωνα Σμύρνης που άλλωστε είναι η ομάδα που έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την Super League.

Το πρώτο γκολ για τους Ακρίτες ήρθε απ' αυτογκόλ του Βαφέα μετά από σέντρα Καντά από τα αριστερά στο 15' και κακό υπολογισμό του αμυντικού των φιλοξενούμενων που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ξάνθη πίεσε για ένα ακόμη γκολ με τους Ντουρίτσκοβιτς και Μπαριέντος αλλά ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 32' ο Ακόστα μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με τα πόδια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 40' με τον Ριβέρο αλλά πέρασε χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στο 51' όμως ο Αστράς με διπλή προσπάθεια είπε όχι καθώς απέκρουσε αρχικά το σουτ του Μπαριέντος και εν συνεχεία αυτό του Ντουρίτσκοβιτς. Στο 78' ο Μπαριέντος έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 81' της αναμέτρησης με τον Γέντρισεκ.

Γήπεδο: "XANTHI FC Arena"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιώς)

Βοηθοί: Δημήτριος Φίλος (Βοιωτίας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέϊδα, Κόστα (93' Αμορίμ), Καντά (46' Κοβάσεβιτς), Καμαρά, Κασάδο, Κάστρο, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Βάρλας, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ρώσση (64' Μπεντινέλλι), Ντούρσο, Ακόστα (84' Οικονομόπουλος), Ριβέρο, Γαρουφαλιάς.

Γκολ: 15' Βαφέας (αυτ), 81' Γέντρισεκ

Κίτρινες: 92' Ζίβκοβιτς/80' Γαρουφαλιάς, 86' Κοντοές, 90' Μπεντινέλι

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ