STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-2: O Φοσέ λύτρωσε τους Ακρίτες και "απάντησε" στον Φιγκεϊρέδο

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές μέσα στα Πηγάδια με τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο, αλλά ο Ζορντάν Φοσέ αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή για την Ξάνθη, πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ και χαρίζοντας ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα του. (VIDEOS)

Σε μία αναμέτρηση με τρομερή εξέλιξη, αρκετά νεύρα και τέσσερα γκολ, η Ξάνθη με τον ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για την 21η αγωνιστική της Super League 1. Ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει, ουσιαστικά, κανέναν από τους δύο ικανοποιημένους στη μάχη που δίνουν για την είσοδο στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και κατ' επέκταση στα playoffs.

Οι Κρητικοί, που δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Ξάνθη από το 2003, προηγήθηκαν δύο φορές με τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο, αλλά Ζορντάν Φοσέ αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ και χαρίζοντας ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα του. Ύστερα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στους 27 βαθμούς και διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες για συμμετοχή στα playoffs.

1. ΤΟ VAR "ΕΔΩΣΕ" ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετά λεπτά προκειμένου να βρουν τα πατήματά τους, αφού καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις εστίες των Κάρλος Αμπάντ και Δημήτρη Σωτηρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, ύστερα από συμβολή του VAR.

Συγκεκριμένα, στο 21ο λεπτό ο Κοσμάς Τσιλιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο στην προσπάθειά του να πάει προς την μπάλα δέχθηκε κλωτσιά από τον Χόρχε Κασάδο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Παπαδόπουλος πήγε στο μόνιτορ, είδε τη φάση και έδειξε το σημείο του πέναλτι, θεωρώντας πως υπάρχει παράβαση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χουάν Νέιρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά το γεγονός πως γλίστρησε την στιγμή του σουτ. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR, καθώς ο Αργεντινός χαφ βρήκε την μπάλα πρώτα με το αριστερό και στη συνέχεια με το δεξί πόδι, κάτι που απαγορεύεται με βάση τους κανονισμούς.

2. ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ... ΓΚΟΛ

Παρά την άτυχη στιγμή, οι Κρητικοί δεν τα έβαλαν κάτω, δεν επηρεάστηκαν, διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού και τελικά πήραν το προβάδισμα στο 38ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φιγκεϊρέδο. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ρικάρντο Βαζ σε ανατροπή από τον Λέαντρο Σόσα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε την... μπαγκέτα από τον Νέιρα και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αμπάντ για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ψάξουν την ισοφάριση πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά στο 45ο λεπτό το ωραίο πλασέ του Αλεκσάνταρ Κοβάτσεβιτς απέκρουσε εξαιρετικά ο Σωτηρίου.

3. ΑΛΛΑΓΕΣ & 4-4-2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, 5-3-2 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, περνώντας τους Ζορντάν Φοσέ και Αριστοτέλη Καρασαλίδη αντί των Τερκί και Σόσα αντίστοιχα, αλλάζοντας παράλληλα τη διάταξη από 4-2-3-1 σε 4-4-2, με τον Γάλλο φορ να πηγαίνει στο πλευρό του Ματίας Κάστρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ωστόσο, ο ΟΦΗ έκλεισε τους χώρους και διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα, ενώ ο Σωτηρίου, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Αποτέλεσμα, εκτός από ένα μακρινό σουτ του Κοβάτσεβιτς (68') και μία κεφαλιά του Κάστρο (69') που κατέληξε άουτ, η Ξάνθη δεν δημιούργησε αξιόλογες φάσεις μπροστά απ' τα καρέ του έμπειρου γκολκίπερ των Κρητικών.

Βλέποντας την Ξάνθη να έχει την κατοχή και να πιέζει για την ισοφάριση, ο βοηθός του κλινήρη Γιώργου Σίμου, Περικλής Παπαπαναγής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κρίστοφερ Μπράουν, μετατοπίζοντας τον Νίκο Μαρινάκη στα στόπερ και αλλάζοντας το σύστημα σε 5-3-2.

4. ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ... VAR

Η Ξάνθη έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται τους χώρους και να χάνει μία τρομερή ευκαιρία στο 82ο λεπτό με τον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τον Λισγάρα αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Αμπάντ. Ωστόσο, αντί να γίνει το 0-2, δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με τον Φοσέ να σκοράρει με ωραίο πλασέ ύστερα από όμορφο γύρισμα του Κασάδο.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες μάς προσέφεραν τρομερές συγκινήσεις, αφού ο ΟΦΗ στο 87' κατάφερε να πάρει εκ νέου τον προβάδισμα χάρη σε εξαιρετική συνεργασία τον Τσιλιανίδη - Νέιρα - Φιγκεϊρέδο και όμορφο πλασέ του τελευταίου, δείχνοντας ικανός να φύγει με τη νίκη απ' τα Πηγάδια.

Παρά την ψυχρολουσία, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν, αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φοσέ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των παικτών του ΟΦΗ και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Μάλιστα, το γκολ επικυρώθηκε και μετά από χρήση του VAR, αφού εξετάστηκε αν υπήρχε επιθετικό φάουλ του Κάστρο πάνω στον Μαρινάκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ