ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ - Άρης 1-2: Ο Γιουνές "εκτέλεσε" τους Κρητικούς στο 93' και στο 94'

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο ΟΦΗ νικούσε 1-0 τον Άρη μέχρι το 92' με γκολ του Σασί. Μέσα σε 78 δευτερόλεπτα (93' - 94') ο νεοεισελθών Χαμζά Γιουνές σημείωσε δύο γκολ και έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς, σε παιχνίδι - θρίλερ στο Ηράκλειο.

Ο Άρης πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο σε βάρος του ΟΦΗ, στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του. Με δύο γκολ του Χαμζά Γιουνές, στο 93' και στο 94', οι "κίτρινοι" άλωσαν το "Γεντί Κουλέ" για την 11η αγωνιστική, έχοντας τέσσερα δοκάρια. Για τους Κρητικούς είχε ανοίξει το σκορ ο Σασί στο 75'.

Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που μάθαμε στο παιχνίδι που σκόραραν Τυνήσιοι...

1. ΚΑΤΟΧΗ Ο ΟΦΗ, ΤΕΛΙΚΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος κατέβασε τον ΟΦΗ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Πρόσεξε πάρα πολύ την άμυνά της η ομάδα του Ηρακλείου, η οποία μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος (53%), αλλά ο Άρης έβγαλε περισσότερες τελικές (2-5). Ένα 45λεπτο ισορροπημένο σε γενικές γραμμές, κατά το οποίο οι "κίτρινοι" χωρίς να εντυπωσιάσουν, έφτασα σε πιο "καθαρές" ευκαιρίες. Η πιο κλασική αυτή του 29', όταν από κοντά ο Στρέζος "έβγαλε" την προβολή του Βέλεθ. Ο Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Ακόμα και στις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε ο ΟΦΗ, ο Κουέστα δεν ανησύχησε. Το 0-0 ήταν δίκαιο με την ολοκλήρωση του μισού στο Ηράκλειο.

2. ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΣΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παπαδόπουλος έβαλε στο ματς τον Σασί αντί του Κομεσίδη. Γύρισε το 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Τυνήσιο σε θέση ακραίου επιθετικού στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μισό, δεν έφτανε εύκολα σε τελικές, αλλά κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 75' με τον νεοεισελθόντα! Από σέντρα του Πλατέλλα από αριστερά, ο Αφρικανός βρέθηκε αφύλαχτος στη μικρή περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά "εκτέλεσε" τον Κουέστα (1-0)! Τέρμα κόντρα στη ροή του ματς, αφού ο Άρης είχε νωρίτερα δύο δοκάρια, στο 68' με τον Γιουνές, στο 70' με τον Ματέο Γκαρσία.

3. "ΠΑΓΩΜΑΡΑ" ΜΕ ΒΟΥΟ

Ο Άρης πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης. Ανέβασε αρκετούς παίκτες στην επίθεση, ενώ όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έτρεχαν για να μαρκάρουν και να κρατήσουν το πολύτιμο 1-0 (θα ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα). Το "Γεντί Κουλέ" πάγωσε στο 84', όταν ο Βουό συγκρούστηκε στον αέρα με τον Βέλεθ και έχασε τις αισθήσεις του. Με την παρέμβαση του ιατρικού τιμ ο Ιβοριανός ανέκτησε τις αισθήσεις του, τού έδεσαν το κεφάλι με επίδεσμο και συνέχισε να παίζει, αφού πρώτα έβγαλε τη ματωμένη φανέλα και έβαλε νέα. Αφού έληξε το ματς, έντονη ζαλάδα και τάση για εμετό είχε και ο Βέλεθ από τη σύγκρουση.

4. ΤΡΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΓΙΟΥΝΕΣ

Ο Χαμζά Γιουνές αποδείχθηκε η "χρυσή" αλλαγή του Παντελίδη. Ο Τυνήσιος είχε δοκάρι στο 68' και μετά το 90' άλλα δύο. Στο 93' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έκανε τακουνάκι και η μπάλα πήγε πρώτα στο αριστερό, μετά στο δεξί δοκάρι. Έφτασε πάλι σ' αυτόν και από κοντά ισοφάρισε. Πέρασαν 78 δευτερόλεπτα και ο ίδιος παίκτης έριξε στο... καναβάτσο τον ΟΦΗ με κεφαλιά, πάλι από εκτέλεση κόρνερ.

Ο ήρωας του Άρη ο 32χρονος στράικερ, ο οποίος παίρνει χωρίς καμία αμφιβολία τον τίτλο του MVP, φτάνοντας τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

5. Ο ΜΙΧΟΓΕΒΙΤΣ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Ο τεχνικός του ΟΦΗ έβαλε στο 90' κεντρικό αμυντικό. Ξανά τρεις στόπερ ο ΟΦΗ. Ο Μιχόγεβιτς πέρασε για να δώσει βοήθειες στο ψηλό παιχνίδι, αλλά ήταν αυτός που έχασε και τις δύο φορές τον Γιουνές. Ο Βόσνιος φέρει ξεκάθαρα ευθύνη για το κακό μαρκάρισμα και στις δύο περιπτώσεις. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει πραγματοποιήσει 14 τελικές, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν έξι. Η κατοχή ήταν όπως στο πρώτο μέρος, στο 53% υπέρ του ΟΦΗ. Οι νικητές (6 νίκες - 5 νίκες στη Super League) έφτασαν τους 18 βαθμούς, ενώ οι ηττημένοι παρέμειναν προτελευταίοι με επτά (1-4-6).

ΟΦΗ - Άρης 1-2: Ο Γιουνές "εκτέλεσε" τους Κρητικούς στο 93' και στο 94'
ΟΦΗ - Άρης 1-2: Ο Γιουνές "εκτέλεσε" τους Κρητικούς στο 93' και στο 94'

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)


ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Στρέζος, Κομεσίδης (46' Σασί), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης, Κυριακίδης (74' Οικονόμου), Πλατέλλας, Νάστος, Κοροβέσης, Κουτσιανικούλης (90' Μιχόγεβιτς), Βουό.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης):Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος (80' Μενέντεθ), Σιώπης, Μπάσα (71' Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Γκάμα, Μαρτίνες (57' Γιουνές), Ντιγκινί

Γκολ: 75' Σασί - 93', 94' Γιουνές

Κάρτες:3' Νάστος, 40' Κοροβέσης - 62' Γκάμα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ