STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Ξάνθη 2-0: Φουλ για Ευρώπη με απόρθητο κάστρο το "Γεντί Κουλέ"

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο "Γεντί Κουλέ" και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της Super League 1 δείχνοντας πως φέτος μπορεί να κάνει ακόμα και όνειρα Ευρώπης.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο απόρθητο, όπως αποδεικνύεται, "Γεντί Κουλέ" για τον ΟΦΗ που επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στη μάχη της πεντάδας και πλέον σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα προηγήθηκαν στο σκορ και στα τελευταία λεπτά εκμεταλλεύτηκαν την άνοδο της Ξάνθης για να βρουν και δεύτερο τέρμα και να "κλειδώσουν" το ματς.

Η Ξάνθη φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Στούρτζεον στα τελευταία λεπτά του αγώνα και θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

1. ΚΑΣΤΡΟ ΤΟ "ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ"

Ο ΟΦΗ μετά τη νίκη του επί της Ξάνθης έχει κάνει πλέον το τέσσερα στα τέσσερα στο "Γεντί Κουλέ" το οποίο αποδεικνύεται σε "απόρθητο κάστρο" για την ομάδα του Γιώργου Σίμου. Οι Κρητικοί πλην της Ξάνθης έχουν κερδίσει τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα και τον Πανιώνιο.

Βέβαια το ματς με την Ξάνθη ήταν και ένα κρας τεστ καθώς η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ουσιαστικά μια μάχη ανάμεσα σε δυο ομάδες της πρώτης πεντάδας. Ο ΟΦΗ με τη νίκη του σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της Super League 1 και αν και νωρίς μπορεί να ονειρεύεται ακόμα για έξοδο στην Ευρώπη.

Το θετικό για τον ΟΦΗ ήταν πως στην αναμέτρηση με την Ξάνθη για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν κράτησε το μηδέν στην άμυνα αφού δεν δέχτηκε γκολ.

2. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ Ο ΝΑΜΠΙ

Οι Φιγκεϊρέδο στο 47' και Σεμέδο στο 90' μπορεί να ήταν οι δυο σκόρερ του ΟΦΗ στην αναμέτρηση με την Ξάνθη αλλά και πάλι ο μαέστρος των Κρητικών ήταν ο Ναμπί ο οποίος τα έκανε όλα, εκτός του να σκοράρει κόντρα στους Ακρίτες.

Βέβαια αν ο ΟΦΗ δεν κέρδιζε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μοιραίος. Αυτό γιατί στο 22' το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από εκτέλεση φάουλ απέκρουσε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Άμπατ.

Στο 45' ο μέσος των Κρητικών πήγε να βάλει το γκολ του πρωταθλήματος έχοντας μια τρομερή έμπνευση. Ο Ναμπί έγινε κάτοχος της μπάλας είκοσι μέσα πίσω από τη σέντρα και βλέποντας τον Ισπανό γκολκίπερ εκτός περιοχής επιχείρησε να τον κρεμάσει από τα 70 μέτρα. Τελικά ο Άμπατ έτρεξε προς την εστία του και δύσκολα έδιωξε τη μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος όμως ο Ναμπί ήταν αυτός που έκανε την πάσα με την οποία ξεκλείδωσε την άμυνα της Ξάνθης στο 47' προς τον Φιγκεϊρέδο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τον Λισγάρα και να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Άμπατ.

Μέχρι το τέλος του ματς ο μέσος του ΟΦΗ πήρε αρκετές μπάλες στα πόδια του, την κράτησε σωστά, μοίρασε το παιχνίδι και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του.

3. ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη που έως τώρα είχε κάνει τρία σπουδαία διπλά κόντρα σε ΑΕΚ, Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό προσπάθησε να παίξει μπάλα και στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Στο πρώτο μέρος τα έκανε όλα καλά μέχρι την εστία του Σωτηρίου αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να γίνει απειλητική.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ που δέχτηκε ανέβασε την πίεση της και προς το τέλος του αγώνα άφησε τα νώτα της και βγήκε στην επίθεση με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Ακρίτες μάλιστα είχαν στο 78' μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν καθώς ο Σωτήριου έκανε λάθος διώξιμο, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Στούρτζεον ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά δεν πλάσαρε με τον Κοροβέση να τον ανατρέπει. Μια φάση που η Ξάνθη μπορεί να φωνάζει για τον καταλογισμό πέναλτι που δεν έδωσε ο Βάτσιος παρά το γεγονός ότι πήγε και είδε ο ίδιος το VAR.

Αν εκεί η Ξάνθη έφερνε το ματς στα ίσια τότε η ροή του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό στο "Γεντί Κουλέ".

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ