STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Αστέρας 1-0: Δύσκολη πρεμιέρα με το μυαλό στην Κράσνονταρ

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα 1-0 τον Αστέρα, χάρη σε γκολ που σημείωσε με πέναλτι ο Ελ Αραμπί στο 6'. Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν το μυαλό στη ρεβάνς με τη Κράσνονταρ, είχαν δοκάρι με τον Μαροκινό. Φωνάζουν δικαίως για πέναλτι στο 80' οι Αρκάδες.

Νικηφόρα ξεκίνησε στη Super League ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Αστέρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", με γκολ που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 6'. Οι γηπεδούχοι που παρατάχθηκαν με σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δεν είχαν την ίδια καλή παρουσία σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αν και είχαν ευκαιρίες να "κλειδώσουν" το τρίποντο, έχοντας στο μυαλό τους τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ την Τρίτη (27/8, 22.00).

Οι Αρκάδες πάλεψαν να φύγουν με την ισοφάριση και έχουν παράπονα από τον Κουμπαράκη, για πέναλτι που δεν καταλόγισε στο 80', έχοντας κάνει ωστόσο χρήση του VAR. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΣΕΦΤΕ ΜΕ... ΦΟΡΑ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Με έξι αλλαγές σε σχέση με την Κράσνονταρ παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς. Σισέ, Κούτρης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί και Ελ Αραμπί αντικατέστησαν τους Μεριά, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Μασούρα και Γκερέρο. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ως κινητήριο μοχλό τον Σουντανί, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή έδειξε πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα, έπαιζε το 1-2 με Ποντένσε και Ραντζέλοβιτς, δημιουργούσε και εκτελούσε. Μόλις στο πέμπτο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, για χέρι του Πασαλίδη σε σέντρα του Ραντζέλοβιτς. Ο Ελ Αραμπί πήρε φόρα και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό.

2. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

Το γρήγορο τέρμα που ήταν το ζητούμενο ήρθε για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μισού. Υπήρξαν και στιγμές που αδράνησε η άμυνα, όπως στη φάση του 32' με την καρφωτή κεφαλιά του Ιγκλέσιας (ο Σεμέντο δεν είχε αντιληφθεί ότι ερχόταν με φόρα ο Αργεντινός). Ο Ραντζέλοβιτς από δεξιά ήταν πολύ δραστήριος. Μετά το 20' άλλαξε πλευρά με τον Ποντένσε και όποτε έπαιρνε τη μπάλα ήταν απειλητικός για την εστία των Αρκάδων.

Η μεσοεπιθετική γραμμή των Πειραιωτών συνολικά ήταν πολύ δραστήρια, με Σουντανί, Ποντένσε και Ραντζέλοβιτς να έχουν ελεύθερους ρόλους και να επιδιώκουν να φτάσουν σε τελική. Την ίδια ώρα ο Μαρτίνς εξέφραζε παράπονα προς την ομάδα του για την αντιμετώπιση του επιθετικού transition των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το 45λεπτο με τέσσερις τελικές και 62% κατοχή μπάλας, ενώ ο Αστέρας είχε δύο τελικές και 38% κατοχή μπάλας.

3. ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς φόβο. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο και οι Αρκάδες κυκλοφορούσαν τη μπάλα, προσπαθώντας να φτάσουν σε τελική προσπάθεια, ενώ ο Μαρτίνς έκανε παράπονα στον Καμαρά για τον τρόπο που αμυνόταν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 51' με τον Σουντανί και στο 57' με τον Σεμέντο. Τα λεπτά περνούσαν και ο Μαρτίνς έβλεπε πως κάτι έπρεπε να αλλάξει, για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του.

Γι' αυτό στο 66' πέρασε στον αγώνα τους βασικούς Βαλμπουενά και Μασούρα, περνώντας εκτός Σουντανί και Ραντζέλοβιτς. Ο Μασούρας πέρασε αριστερά και ο Ποντένσε δεξιά. Ο Ελ Αραμπί πλησίασε στο 2-0, αλλά το πλασέ στην κίνηση από πάσα του Ποντένσε στο 71' τράνταξε το οριζόντιο. Δύο λεπτά μετά ο Σεμέντο έκανε αμυντικό λάθος για δεύτερη φορά, βάζοντας τον Ολυμπιακό σε μπελάδες. Το πρώτο λάθος ήταν στο 61', το δεύτερο στο 73'. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ζοζέ Σα.

4. ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, Ο ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Ενώ ο Ολυμπιακός είχε φτάσει νωρίτερα κοντά στο 2-0 με τον Ελ Αραμπί, η αλήθεια είναι ότι έδωσε δικαιώματα στον Αστέρα, ο οποίος στο 80' έφτασε μια ανάσα από το 1-1. Η προβολή του Πασαλίδη έπειτα από εκτέλεση φάουλ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, αλλά ο Κουμπαράκης τσέκαρε μέσω VAR αν ο Ελ Αραμπί έχει κάνει πέναλτι στον Μπαράλες, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε μπει στο ματς.

Ολυμπιακός - Αστέρας 1-0: Δύσκολη πρεμιέρα με το μυαλό στην Κράσνονταρ

Ο Θρακιώτης πήγε ο ίδιος να δει τη φάση και έκρινε ότι δεν έχει γίνει παράβαση από τον Μαροκινό στον Αργεντινό, αν και στο replay φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει κράτημα φανέλας, συνεπώς και παράβαση. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι στο ξεκίνημα της φάσης, τη στιγμή δηλαδή που ο Κυριακόπουλος εκτελεί το φάουλ, ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι διαιτητές του VAR.

Ολυμπιακός - Αστέρας 1-0: Δύσκολη πρεμιέρα με το μυαλό στην Κράσνονταρ

Στο 91' ο Παπαδόπουλος, ένας από τους καλύτερους παίκτες του Αστέρα, νίκησε ξανά τον Ελ Αραμπί και απέτρεψε το 2-0. Στα λεπτά που απέμεναν ο Αστέρας πίεσε, αλλά γκολ δεν έβαλε και οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο, γνωρίζοντας ότι η εμφάνιση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Το φινάλε βρήκε τον Ολυμπιακό να μετρά 11 τελικές και να έχει 56% κατοχή μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν οκτώ τελικές και 44% κατοχή μπάλας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ