STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: Μια εβδομάδα μακριά από τον τίτλο ο δικέφαλος

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τη Λαμία με 3-0 και πλέον θέλει ακόμη μια νίκη για να φτάσει στη μαθηματική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Δυσκολεύτηκε η ομάδα του Λουτσέσκου με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν μέχρι το 60' για κάτι καλό στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ αφού μέχρι το 78' η αναμέτρηση ήταν στο 1-0 με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν για κάποιο τέρμα.

Πλέον ο Δικέφαλος μετά την κατάκτηση ακόμα τριών βαθμών μετράει αντίστροφα ώστε την επόμενη εβδομάδα στο ματς με την ΑΕΛ αν πάρει τη νίκη να φτάσει και μαθηματικά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μάλιστα που γέμισε την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα τραγουδούσε για το πρωτάθλημα που είναι μόλις μια... εβδομάδα μακριά από την Τούμπα.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας η οποία μέχρι το 34΄κρατούσε το μηδέν - μηδέν και χρειάστηκε να έρθει ένα γκολ μετά από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων που προέκυψε από φάση fair play που δεν τήρησαν οι γηπεδούχοι.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση στο 58' με τον Μπερτόγλιο αλλά ο Βιεϊρίνια έσωσε πάνω στη γραμμή. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης πέτυχε δυο ακόμη τέρματα φτάνοντας στη νίκη επί της Λαμίας με το τελικό 3-0.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση της Τούμπας:

1. ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΠΑΟΚ

Το καλύτερο για τον φετινό ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις από παντού, από κάθε παίκτη του, ακόμα και μέσα στο ίδιο το ματς με αλλαγές σε θέσεις και συστήματα. Το ίδιο έγινε και κόντρα στη Λαμία με τον Ρουμάνο να βλέπει τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του να χρίζονται σκόρερ στο ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας και μάλιστα με πανέμορφα τέρματα.

Ο Ενρίκε που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο έχει δώσει λύσεις και έχει δώσει ήδη τρία γκολ στην ομάδα του. Την ίδια ώρα και ο Σάχοβ πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα ενώ ένα ακόμη πρόσθεσε και ο Μπίσεσβαρ.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσης του με τον Πέλκα να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό και να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι μάλιστα απείλησαν λιγότερο απ' ότι σε προηγούμενα παιχνίδια τους και κατάφεραν να βάλουν ένα γκολ στο 34' που προήλθε από τη μη τήρηση του fair play από τους γηπεδούχους. Στο πρώτο 45λεπτο όμως και η Λαμία είχε τις φάσεις για να βρεθεί μπροστά στο σκορ αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά στο 3'.

Στο δεύτερο μέρος όμως και ιδίως μετά το 60' ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και μπόρεσε να πετύχει δυο ακόμη τέρματα με τους Σάχοβ και Μπίσεσβαρ και να φτάσει στο τελικό 3-0 και το πάρτι στην Τούμπα να ξεκινήσει.

3. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΛΑΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 60'

Η Λαμία που πήγε στην Τούμπα με στόχο να συνεχίσει τις καλές της εμφανίσεις κατάφερε να κοιτάξει στα ίσια τον ΠΑΟΚ μέχρι το 60' και συγκεκριμένα μέχρι το 58' όπου ο Μπερτόγλιο βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά σαν από μηχανής θεός ο Βιεϊρίνια έσωσε πάνω στη γραμμή και έδειξε φέτος ότι δεν είναι βαθμούς στον ΠΑΟΚ μόνο με τα γκολ του αλλά σώζοντας και την ομάδα του.

Από εκείνο το λεπτό και μετά η Λαμία έδειχνε να καταρρέει και να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ με τους παίκτες του Λουτσέσκου να απειλούν όλο και περισσότερο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

4. Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ FAIR PLAY ΕΦΕΡΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

Είναι αλήθεια ότι το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ προήλθε από μια φάση που προκάλεσε ένταση. Στο 34' ο Σάχοβ συγκρούστηκε με τον Μπαράλες και έπεσε στο έδαφος. Ο Πέλκας πέταξε τη μπάλα στο Μάτος με σκοπό να τη βγάλει έξω αλλά ο Βραζιλιάνος από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν σφύριξε κάποια διακοπή στην αναμέτρηση έδωσε συνέχεια στο ματς την ώρα που οι παίκτες της Λαμίας περίμεναν πως θα πετάξει τη μπάλα άουτ.

Τελικά ο Μάτος έκανε την επίθεση, έδωσε στον Ενρίκε και αυτός με σουτ νίκησε τον Σαράνοβ και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ που έφερε ένταση και διαπληκτισμούς ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων καθώς όλοι κινήθηκαν προς τον Βραζιλιάνο που δεν τήρησε το fair play.

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

4ος: Βασίλειος Φωτίας (Πέλλας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Ολιβέιρα, Ενρίκε (74' Μίσιτς), Πέλκας (60' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (64' Σβιντέρσκι).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):Σαράνοφ, Ασίγκμπα (84' Καραγκούνης), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο (64' Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόγλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74' Τσούκαλος).

Γκολ:34' Ενρίκε, 78' Σάχοβ, 83' Μπίσεσβαρ

Κίτρινες: 24' Κρέσπο, 71' Ελ Καντουρί/17' Βάντερσον, 38' Μπεχαράνο, 38' Μπερτόγλιο, 66' Ασίγκμπα

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ