STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-0: Επιθετικός μονόλογος, "σβηστή" νίκη

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-0: Επιθετικός μονόλογος, "σβηστή" νίκη

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου, έφτασε τις 15 νίκες σε 16 ματς με 8/8 εντός έδρας και συνεχίζει την επέλασή του. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 41' με δέκα παίκτες.

Την όγδοη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Τούμπα και 15η συνολικά σε 16 αγωνιστικές σημείωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επικράτησε εύκολα 3-0 του Πανιωνίου, έφτασε τους 44 βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά των οκτώ πόντων από τον δεύτερο της κατάταξης Ολυμπιακό. Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια και Σάχοβ τα γκολ των Θεσσαλονικέων.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία που μάθαμε από το ματς...

1. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ "ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ" ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση στην Τούμπα, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συμφώνησε με τη διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ για ακόμα τρία χρόνια. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, δεδομένα χαρούμενος για την επαγγελματική του εξέλιξη, έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο με περίτεχνη ενέργεια στο 11'. Αφού ντρίμπλαρε τον Σταυρόπουλο, σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν πρόλαβε να διώξει. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο, κάνοντας επίθεση κυρίως από δεξιά, με Βιεϊρίνια και Λημνιό. Ο Πανιώνος ήταν κλεισμένος διαρκώς στο μισό γήπεδο. Η μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν άλλωστε το σουτ του Μακρύλλου στο 28' που πέρασε λίγο άουτ. Πολύ πιο ποιοτική ομάδα ο Δικέφαλος, απέναντι σε ένα αποδυναμωμένο σύνολο και σύλλογο με πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και μη.

2. "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ

Οι παίκτες του Πανιωνίου έπαιζαν ιδιαίτερα σκληρά στο πρώτο μισό, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ, που ήταν μια κλάση πάνω. Τα πράγματα για τον Άκη Μάντζιο, που παρέταξε την ομάδα του με αμυντική τακτική για να μπλοκάρει τους διαδρόμους που θα μπορούσαν να βρουν οι γηπεδούχοι, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 41', όταν ο Μακρύλλος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους "κυανέρυθρους" με δέκα. Ο αρχηγός Βιεϊρίνια, που ήταν εκ των κορυφαίων του πρώτου μέρους, αλλά και του αγώνα συνολικά, σούταρε στην κίνηση έξω από την περιοχή μετά τη σέντρα του Καντουρί και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ (2-0). Με δύο γκολ πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν είχε καμία τύχη να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

3. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ "COLD BLOOD"

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία. Ο Πανιώνιος αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και ο ΠΑΟΚ είχε τη μπάλα μονίμως στα πόδια του. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν φόρτσαρε και απλά διαχειριζόταν το υπέρ της προβάδισμα με καλή κυκλοφορία. Ο Εβγέν Σάχοβ στο 54' υποχρέωσε σε φοβερή απόκρουση τον Μανόιλοβιτς, ο οποίος στην ανάπαυλα αντικατέστησε τον Κότνικ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο πρώτο μέρος, ύστερα από σύγκρουση με τον Μαουρίσιο. Στο 69', ωστόσο, ο Ουκρανός θα νικούσε τον Σέρβο, ο οποίος υπέπεσε σε γκέλα. Ο Σάχοφ ντρίμπλαρε υπέροχα τον Σταυρόπουλο, σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του Μανόιλοβιτς. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του 28χρονου, του... cold blood όπως τον χαρακτήρισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο twitter της λίγο μετά το 3-0. Πρόπερσι οκτώ γκολ ο Ουκρανός, πέρυσι οκτώ, φέτος έκανε την αρχή μήνα Ιανουάριο.

4. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΛΥΡΑΤΖΗ

Κυλούσε με τέτοιο τρόπο το παιχνίδι, που στον Λουτσέσκου δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον 19χρονο δεξιό μπακ, Λευτέρη Λύρατζη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός Καβαλιώτης ανανέωσε το συμβόλαιό του στις 10 Ιανουαρίου μέχρι το 2022 και εννέα μέρες μετά "επιστρατεύτηκε" από τον Ρουμάνο σε αγώνα της πρώτης ομάδας, αντικαθιστώντας τον Βιεϊρίνια, τον οποίο χειροκρότησε θερμά η Τούμπα. Η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία του Πανιωνίου στο δεύτερο 45λεπτο ήταν η εκτέλεση φάουλ του Κούρντι στο 88', που ανάγκασε τον Πασχαλάκη να "εκτοξευτεί" και να απομακρύνει.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (79' Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (75' Καρέλης), Ελ Καντουρί, Λημνιός (67' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ (46' λ. τρ. Μανόιλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Σίντι Αλί (76' Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (63' Καμαρά).

Γκολ: 11'Μπίσεσβαρ, 45+2' Βιεϊρίνια, 69' Σάχοβ

Κάρτες:17' Μαουρίσιο, 33' Λημνιός, 48' Σάχοβ - 33' Μακρύλλος, 40' Σαραμαντάς, 48' Ντουρμισάι

Κόκκινη: 41' Μακρύλλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ