STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Ατρόμητος 2-3: "Καθάρισε" ο Μανούσος για τους φιλοξενούμενους

SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μανούσος σκόραρε τρεις φορές σε ένα ημίχρονο, αλλά ο Ατρόμητος χρειάστηκε την εντυπωσιακή απόκρουση του Μπάλαζ Μέγερι στο 93' για να φύγει με το τρίποντο από τον Βόλο.

Ο Ατρόμητος συνεχίζει να διεκδικεί την 7η θέση στη Super League 1, παραμένοντας στο κυνήγι του Αστέρα Τρίπολης -εν τω μεταξύ, κέρδισε εκτός έδρας την Ξάνθη. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο μέρος ( με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Μανούσο), μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα από τα τρία γκολ του βασικού τους σέντερ φορ, στην επανάληψη όμως λίγο έλειψε να υποστούν ολοκληρωτική καθίζηση.

Ο Βόλος γύρισε από την ανάπαυλα πολύ βελτιωμένος, πίεσε ψηλά και πέτυχε δύο γκολ μέσα σε είκοσι λεπτά, για να βρεθεί σε θέση να διεκδικεί τον βαθμό της ισοπαλίας. Από την στιγμή δε, που βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 87' κι έπειτα (μετά την αποβολή του Νιλ Ντε Πο), είχε την ευκαιρία να τα καταφέρει. Ο Μπάλαζ Μέγερι κράτησε όμως όρθιο τον Ατρόμητο στο 93ο λεπτό και διασφάλισε το τρίποντο για την ομάδα του Περιστερίου.

1. ΜΑΝ(OUSOS) OF THE MATCH

Το πρώτο χατ τρικ του Γιώργου Μανούσου στην καριέρα του στη Super League 1 ήρθε μέσα σε ένα ημίχρονο. Ο σέντερ φορ του Ατρομήτου πέτυχε τρία γκολ (από το 8' έως το 44'), θα μπορούσε όμως κάλλιστα να βάλει ακόμη περισσότερα. Η άμυνα του Βόλου ήταν πολύ ευάλωτη από τα πλάγια, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να βρίσκουν διαρκώς τρόπους να τον τροφοδοτήσουν και να τον φέρουν σε θέση βολής. Κι ο 33χρονος σέντερ φορ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι συμπαίκτες του, καταφέρνοντας να πετύχει το αυθεντικό χατ τρικ. Ήτοι, να σκοράρει με τρεις διαφορετικούς τρόπους σε ένα ημίχρονο. Πρώτα με το δεξί, εν συνεχεία με κεφαλιά και -για το... φινάλε- με το αριστερό. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον βασικό επιθετικό του Ατρομήτου, που τα κατάφερε μάλιστα απέναντι σε δύο τερματοφύλακες του Βόλου, τον Αναστάση Καραγκιόζη (έγινε αλλαγή στο 12' λόγω τραυματισμού) και τον Θανάση Γκαραβέλη.

2. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ

Η διαφορά των τριών τερμάτων στην ανάπαυλα προμήνυε μια εύκολη επικράτηση για τον Ατρόμητο. Μόνο που δεν κύλησαν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, όντες επιπόλαιοι στις μεταβιβάσεις τους. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν άμεσα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πίεσαν πιο ψηλά, έκλεψαν μπάλες και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ (στο 49' με τον Αλέξανδρο Κυζιρίδη και στο 68' με τον Τάσο Τσοκάνη) για να βρεθούν σε θέση να διεκδικούν τον βαθμό της ισοπαλίας.

3. ΤΟ VAR ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σε ακόμη μία περίπτωση για φέτος, το VAR έδωσε τη λύση και καθόρισε την πορεία της αναμέτρησης. Αρχικά, με την ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Νιλ Ντε Πο στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης (ορθώς καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ), κι εν συνεχεία με την αποβολή του μεσοεπιθετικού του Ατρομήτου. Σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, έπεσε στην περιοχή σε προσπάθεια να περάσει τον Θανάση Γκαραβέλη και να σκοράρει. Αρχικά, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, με την παρέμβαση και τη βοήθεια του VAR άλλαξε όμως απόφαση. Ο Βασίλης Τάσης είδε ξανά τη φάση σε replay, πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι και έδωσε κίτρινη στον Νιλ Ντε Πο για θέατρο. Μόνο που αυτή ήταν η δεύτερη (αποβολή) και το αριθμητικό πλεονέκτημα του Βόλου για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

4. ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

Από το 87ο λεπτό της αναμέτρησης (μεσολάβησαν επτά λεπτά ανάμεσα στην υπόδειξη του πέναλτι και την αλλαγή της απόφασης του Βασίλη Τάση) μέχρι το φινάλε, οι δύο ομάδες διαφοροποίησαν αρκετά τον σχηματισμό τους. Ο Σάββας Παντελίδης φόρτωσε τη... δεκάδα με αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, με στόχο να προστατεύσει το προβάδισμα, την ώρα που οι γηπεδούχοι πάλευαν με όσες δυνάμεις είχαν για το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό όμως δεν έγινε, με τον Μπάλαζ Μέγερι να σώζει τον Ατρόμητο στο 93ο λεπτό του αγώνα, με την επέμβαση που έκανε στο σουτ του Έρικ Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Καραγκιόζης (12΄Γκαραβέλης), Φεράρι, Μήτογλου, Διαμάντης (46' Δημόπουλος), Λύρατζης, Μαξ, Τσοκάνης, Γκουαροτσένα, Κυζιρίδης (53' Ζοάο), Μουνίθ, Γέντρισεκ.

AΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Γκάλο (60' Κυβρακίδης), Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Νάτσος, Μπουζούλατζιτς, Ντε Πο, Ραμπέγιο (71' Ούμπιδες), Ανδρούτσος (88' Στρούγγης) Μανούσος (71' Γιακουμάκης ).

Σκόρερ: Κυζιρίδης 49', Τσοκάνης 68'/Μανούσος 8', 38', 44'

Κίτρινες: Τσοκάνης, Γκουαροτσένα / Κατράνης, Μανούσος

Κόκκινες: Ντε Πο (87')

Διαιτητής: Βασίλειος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου), Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας),

4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Νικόλαος Σάββας (Σερρών)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ