ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιωάννου: "Με το VAR κανένας δεν θα διαμαρτύρεται"

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο κεντρικός αμυντικός της Κέρκυρας, Γιάννης Ιωάννου, εκτίμησε στον Sport24 Radio 103,3 ότι παραμονή και τίτλος θα κριθούν τελευταίες αγωνιστικές, ενώ στάθηκε στην πιθανή εφαρμογή του VAR στη Super League Σουρωτή.

Σε ηλικία 33 ετών περίμενε αρκετά χρόνια μέχρι να ξαναβρεθεί στην πρώτη κατηγορία. Ξεκίνησε από την Πάτρα για την Παναχαϊκή, πήγε στο Βόλο για τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στην Πάτρα για την Αχαϊκή, πήγε κοντά στη γενέτειρά του (Αντίκυρα Βοιωτίας), Άμφισσα, για τον Φωκικό, κατηφόρισε στην Αττική (Χαϊδάρι, Βύζας Μεγάρων), τρίτο πέρασμα από την Παναχαϊκή, στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό, στο Άιγιο για τον Παναιγιάλειο κι από το 2015 είναι κάτοικος Κέρκυρας.

Από την πρώτη εμφάνιση στην πρώτη εθνική κατηγορία (2002-2003), περίμενε 13 χρόνια. Μέχρι την περυσινή σεζόν, δηλαδή. Επέμεινε και δικαιώθηκε. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός της Κέρκυρας, Γιάννης Ιωάννου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νίκη επί του Πλατανιά στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, τη μάχη τίτλου και παραμονής, αλλά και την πιθανή μέλλουσα εφαρμογή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του Πλατανιά:" Είχαμε μεγάλο άγχος, καθώς ξέραμε την κρισιμότητα του αγώνα και προερχόμασταν από άσχημα αποτελέσματα, αφού είχαμε να νικήσουμε σχεδόν δύο μήνες. Αυτά τα στοιχεία πάντα μεγαλώνουν το βαθμό δυσκολίας. Δουλέψαμε κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, διότι ο νέος προπονητής μέσα σε τρεις ημέρες δεν μπορεί να ετοιμάσει την ομάδα όπως θέλει σε τακτικό επίπεδο. Το βασικό ήταν ότι μέσα στο παιχνίδι, όσοι έπαιξαν και όσοι δεν έπαιξαν, ήμασταν μία οικογένεια".

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Τσιλιανίδης, Ιωάννου EUROKINISSI SPORTS

Για το κατά πόσο βοηθάει η αλλαγή προπονητή: "Συνήθως έτσι γίνεται, αλλά εμείς έχουμε αλλάξει τέσσερις προπονητές. Οπότε κι εμείς οι παίκτες δεν έχουμε κάνεικάτι σωστά. Ελπίζω ο νέος προπονητής, που είναι έμπειρος, να μείνει για πολύ καιρό στην ομάδα και να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση".

Για το αν είναι πρόβλημα για τους παίκτες οι πολλές αλλαγές προπονητών: "Ναι. Οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να μάθουν το νέο προπονητή, αλλά εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, αφού καιγόμαστε για βαθμούς. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Για εμάς τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα".

Για την απουσία του Τουράμ σε προηγούμενα παιχνίδια: "Η ομάδα το καλοκαίρι χτίστηκε γύρω από αυτόν. Είναι πολύτιμος για εμάς και φάνηκε η απουσία του. Τα παιδιά που τον αντικαθιστούσαν προσπάθησαν να καλύψουν την απουσία του. Πλέον φαίνεται ότι πατάει καλά, είναι ένα όπλο για μας και θα μας βοηθήσει".

Για το αν θεωρεί ότι ο Πλατανιάς έχει ήδη υποβιβαστεί: "Όχι. Το πρόβλημα είναι στο ψυχολογικό κομμάτι. Την επόμενη αγωνιστική παίζει με τον Απόλλωνα κι αν νικήσει μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς. Οπότε υπάρχουν ακόμα παιχνίδια".

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ανσαριφάρντ, Ιωάννου EUROKINISSI SPORTS

Για το αν θα υποβιβαστούν δύο εκ των Πλατανιά, Απόλλωνα και Κέρκυρας: "Με ένα δικό μας καλό αποτέλεσμα θα βάλουμε πίεση στις προπορευόμενες ομάδες και μένει να δούμε αν μπορούν να τη διαχειριστούν. Εμείς έχουμε μάθει να παλεύουμε".

Για το αν αδικείται η Κέρκυρα από τη βαθμολογική συγκομιδή της: "Σε κάποια παιχνίδια με καλή απόδοση δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα και στο τέλος ο καθένας θα πάρει αυτό που αξίζει. Έχουμε κάνει πολλά λάθη και τα έχουμε πληρώσει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Καμία ομάδα δεν έχει το προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ έχει τα περισσότερα ντέρμπι εντός, ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλά υπό πίεση και η ΑΕΚ έχει ποιότητα και καλό προπονητή. Ακόμα και ο Ατρόμητος δε θα τα παρατήσει".

Για τους Έλληνες παίκτες: "Ο Έλληνας έχει ταλέντο, αλλά πρέπει να παίζει μόνο αν το αξίζει. Οι Έλληνες μπορούν να διακριθούν και ο καθένας ψάχνει την ευκαιρία του. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Εγώ έπαιξα για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 13 χρόνια καριέρας. Χρειάζεται πείσμα και θέληση".

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Ιωάννου, Κέρκυρα EUROKINISSI SPORTS

Για το αν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να μην έχει παίξει ποτέ στη Super League Σουρωτή: "Σίγουρα υπήρξαν στιγμές. Δε θα ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να μην έχω ζήσει την εμπειρία της Super League. Η διαφορά με τη Football League είναι μεγάλη. Αρκετές ομάδες έχουν ποιότητα στην κορυφαία κατηγορία και είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη Football League, οπότε τα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επαναλαμβάνω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα δίκαιο άθλημα και στο τέλος θα πάρεις αυτό που αξίζεις, είτε είναι καλό, είτε κακό.

Για εμένα ήταν θέμα λάθος επιλογών. Κυρίως διότι δεν έκανα τις θυσίες που απαιτούσε ο πρωταθλητισμός. Όταν λειτούργησα σωστά, τότε έπαιξα. Χωρίς θυσίες δε γίνεται τίποτα".

Για την πιθανή εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα: "Φέτος έχουμε καλές διαιτησίες. Λόγω της νοοτροπίας των φιλάθλων, πιστεύω ότι θα κάνει μόνο καλό. Κανείς δε θα μπορεί να διαμαρτύρεται, αφού θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τουλάχιστον δε θα έχουμε άνευ λόγου γκρίνια".

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα της Super League Σουρωτή: "Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους. Να δουν τι δεν κάνουν σωστά. Ο κόσμος κάτι βλέπει και δεν έρχεται στο γήπεδο. Όλοι πρέπει να κοιτάξουν τι μπορούν να κάνουν για το ποδόσφαιρο και στις μικρότερες κατηγορίες και τις υποδομές.

Άλλωστε, τι προσφέρει ένα γήπεδο στον θεατή; Πολλά δεν έχουν καν τουαλέτες. Αυτά πρέπει να φτιαχτούν. Βέβαια, επηρεάζει και η κρίση. Παλαιότερα, βέβαια, ερχόντουσαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές και υπήρχε μεγαλύτερη ποιότητα. Αυτό που εύχομαι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει το δρόμο του, ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να φεύγει ευχαριστημένος. Οι εποχές είναι δύσκολες και ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλον".

Ακούστε τη συνέντευξή του…

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ