ΛΑΜΙΑ

Λαμία: Συζητείται η μετονομασία του ΔΑΚ σε "Αθανάσιος Διάκος"

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Λαμίας η μετονομασία του ΔΑΚ σε "Αθανάσιος Διάκος". Αισιοδοξία από τις περισσότερες παρατάξεις ότι θα εγκριθεί η πρόταση.

Δημοτικός σύμβουλος στη Λαμία κατέθεσε στις 29 Ιανουαρίου πρόταση για μετονομασία του γηπέδου της πόλης, ΔΑΚ, σε "Αθανάσιος Διάκος". Αυτή πρόταση θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου.

Μάλιστα, την πρόταση έχει επιμεληθεί ο πρόεδρος του ερασιτέχνη της ομάδας της Φθιώτιδας, Πάνος Φώσκολος, κι απορρέει η αισιοδοξία ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων θα την στηρίξει με αποτέλεσμα την έγκρισή της.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλα δύο γήπεδα της Super League φέρουν ονόματα αγωνιστών του 1821. Είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού, "Γ. Καραϊσκάκης" κι αυτό του Αστέρα στην Τρίπολη, "Θ. Κολοκοτρώνης".

Ο Αθανάσιος Διάκος (4 Ιανουαρίου 1788 - 24 Απριλίου 1821) ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες-οπλαρχηγούς του πρώτου έτους της Επανάστασης του 1821 που έδρασε στη Στερεά Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 1821 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς κατέλαβε το φρούριο της Λιβαδειάς και χρησιμοποιώντας το σαν ορμητήριο, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες.

Κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας και στις 23 Απριλίου του ιδίου έτους έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε με ανασκολοπισμό (λογοτεχνικά αναφέρεται ότι "σουβλίστηκε") από τους Τούρκους και κάηκε στις 24 Απριλίου 1821.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ