ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα πέντε "αστέρια" που ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα

Ολυμπιακός: Τα πέντε "αστέρια" που ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα

Το Sport24.gr με τη βοήθεια του Τάσου Θέου "ακτινογραφεί" πέντε ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Ολυμπιακού, που συγκεντρώνουν πιθανότητες να ακολουθήσουν το καλοκαίρι την προετοιμασία της μεγάλης ομάδας.

Είναι δεδομένο ότι παίκτες που ανήκουν στην ακαδημία του Ολυμπιακού, θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι την προετοιμασία της μεγάλης ομάδας. Ποιοι είναι όμως αυτοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες;

Το Sport24.gr έκανε τη σχετική έρευνα, συγκέντρωσε πληροφορίες και με τη βοήθεια του Τάσου Θέου, του πρώην προπονητή της "ερυθρόλευκης" ακαδημίας και κατόχου τεσσάρων πρωταθλημάτων σε επίπεδο ακαδημιών, αναλύει τους πέντε ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι για τα... ζόρια του καλοκαιριού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ (4/9/1999), ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ

Προέρχεται από την Ξάνθη, δίχως να έχει παίξει στις μικτές ή τις εθνικές ομάδες. Στον Ολυμπιακό πήγε το 2013. Αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Είναι εξάρι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οκτάρι. Σε κάθε παιχνίδι καταγράφει πολλά χιλιόμετρα, έχει καλή επαφή με τη μπάλα, βοηθά και στο επιθετικό κομμάτι, στην ανάπτυξη, ενώ αν βρεθεί σε θέση βολής, έχει την ικανότητα να εκτελέσει και να σκοράρει.

Για αμυντικός χαφ δεν είναι τόσο σκληρός και θα πρέπει να γίνει. Επίσης, θα πρέπει κάποιες φορές να παίζει πιο γρήγορα. Είναι ποιοτικός μέσος, δουλεύει πολύ και αν πάρει ευκαιρίες, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Διαθέτει ηγετική φυσιογνωμία και έχει πάρει πρωτάθλημα με την Κ15, την Κ17 και την Κ20 του Ολυμπιακού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (8/5/2000), ΕΞΤΡΕΜ

Πήγε στον Ολυμπιακό από τον Αστέρα. Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει και πίσω από τον επιθετικό. Κυρίως είναι εξτρέμ. Έχει έφεση στο σκοράρισμα, διαθέτει καλά τελειώματα, ενώ από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η καλή σέντρα.

Διαβάζει το παιχνίδι στο επιθετικό κομμάτι και γίνεται γρήγορα απειλητικός με τη μπάλα στα πόδια, ειδικά όταν βρίσκεται έξω από την περιοχή. Κάνει πολύ καλές κινήσεις χωρίς τη μπάλα, σε χώρους αδυναμίας του αντιπάλου, ενώ είναι γρήγορος με ή χωρίς τη μπάλα. Θα πρέπει να γίνει πιο σκληρός στο δυνατό παιχνίδι, για να ανταποκρίνεται καλύτερα, αλλά και να βελτιώσει την αμυντική του τακτική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΪΛΗΣ (26/5/2000), ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Έχει αγωνιστεί στην Κ15, στην Κ16, στην Κ17 και πλέον στην Κ20 του Ολυμπιακού (κεντρική φωτ.). Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σέντερ φορ, με καλά σωματικά προσόντα, με καλή επαφή με τη μπάλα και ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι. Είναι δυνατός, ενώ τακτικά δουλεύει πολύ καλά για την ομάδα στο να αλλάξει τις ισορροπίες της αντίπαλης άμυνας, με το να βγει πρώτος στη μπάλα, να τη δώσει πίσω και να κάνει δεύτερη κίνηση.

Μέσα στην περιοχή είναι καλός σκόρερ. Είναι ικανότερος με το κεφάλι σε σχέση με το πόδι, έχοντας ύψος κοντά στο 1.90. Είναι πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες με πολλά τρεξίματα, διεκδικεί και κυνηγά όλες τις φάσεις. Κάνει πρώτος άμυνα και πιέζει καλά τους αντίπαλους αμυντικούς, έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Με σωστή προσέγγιση και κατεύθυνση, είναι φορ που μπορεί να εξελιχθεί σε υψηλό επίπεδο. Θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορος μέσα στην περιοχή και να βελτιωθεί κι άλλο στα τελειώματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ (8/1/2001), ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ-ΧΑΦ

Είναι αριστερός φουλ μπακ με πολλά χαρίσματα σε τρεξίματα και επιστροφές. Γρήγορο μπακ με βοηθητική σέντρα. Έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν Τσιμίκα, διαθέτει καλό σουτ, είναι εκρηκτικός και ταχυδυναμικός παίκτης. Βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας και στο επιθετικό τρίτο. Έρχεται γρήγορα ως στήριγμα στον εξτρέμ της πλευράς του και δημιουργεί πολλές φορές υπεραρυθμία για την ομάδα του, προβληματίζοντας την αντίπαλη άμυνα.

Είναι καλός με τη μπάλα. Και θα ντριμπλάρει, και θα σουτάρει και θα βγάλει πάσα. Είναι επιθετικό μπακ. Θέλει βελτίωση στο ψηλό παιχνίδι, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται να έχει περισσότερη συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και καλύτερη λειτουργία σε κινήσεις που γίνονται πίσω από την πλάτη του.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΙΚΟΛΗΣ (16/6/2002), ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με την Κ15 του Ολυμπιακού. Ήταν ο βασικός αριστερός μπακ στην Κ17 του Ολυμπιακού, παρότι ήταν μικρότερος σε ηλικία. Μπορεί να εξελιχθεί και ως αριστερός στόπερ. Έχει ήδη κάνει προετοιμασία με τη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού, παίζοντας σε φιλικά. Ακολούθως συμμετείχε στην προετοιμασία και της Κ20, όπου υπέστη ρήξη χιαστού.

Ακόμα και τραυματίας όταν ήταν, παρακολουθούσε όλες τις προπονήσεις της Κ20 και ακολούθως έκανε τη δική του, ώστε να μη χάσει την επαφή και το ρυθμό. Έχει καλό άλμα, είναι ταχυδυναμικός, με πολύ καλά στοιχεία στο ψηλό παιχνίδι και στο ένας εναντίον ενός. Έχει γρήγορες σκέψεις και επεμβάσεις. Βοηθάει στο επιθετικό κομμάτι με σωστή λειτουργία. Είναι και αυτός ένας από τους υψηλού επιπέδου παίκτες που διαθέτει η ακαδημία του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ