ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "scouting report" για Μπέτις: Κατοχή, τρέξιμο, άμυνα-μπετόν

Barcelona's Sergi Roberto, left, and Betis' Guardado, right, fight for the ball during the La Liga soccer match between Barcelona and Betis at the Villamarin stadium, in Seville, Spain on Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Μπέτις AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν γνώση για τα περί ροτέισον της Μπέτις, αλλά δεν δίνουν και μεγάλη σημασία. Αντιθέτως, έχουν διαπιστώσει ότι είναι μία ομάδα που θα επιχειρήσει να επιβάλει τον ρυθμό της στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ξεκίνημα με Μπέτις στο Καραϊσκάκη λοιπόν... Ένα ξεκίνημα που παραπέμπει περισσότερο σε αγώνα επιπέδου Champions League παρά Europa League. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί των Ανδαλουσιάνων που δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (20/9, 22.00) μία ομάδα που τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην Primera Division, έχει καταφέρει να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα έχει μία λαμπρή παρουσία στα "σαλόνια" του ισπανικού πρωταθλήματος.

Πολύς ντόρος προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες για το αν θα ρίξει βάρος στο Europa League ή όχι. Πολλά τα ρεπορτάζ στην Ισπανία που έκαναν λόγο για ροτέισον από πλευράς Κίκε Σετιέν ενόψει του αγώνα της Κυριακής (23/9) με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Βέβαια, ροτέισον με Χοακίν και Λο Σέλσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ροτέισον με τη χρησιμοποίηση αναπληρωματικών! Οι Χοακίν και Λο Σέλσο είναι ποδοσφαιριστές "κόσμημα" στο ρόστερ της Μπέτις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν "ξεκοκαλίσει" σε βίντεο τα ατού και τα τρωτά σημεία των Ισπανών και σίγουρα στην προπόνηση της Τετάρτης (19/9) ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει να πει πολλά στους ποδοσφαιριστές του.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Τι έχουν παρατηρήσει στο τεχνικό τιμ από την Μπέτις; Ότι πρόκειται για μία ομάδα που – εξαιρουμένου του πρώτου ματς με την Λεβάντε όπου ηττήθηκε 0-3 εντός έδρας – είναι ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που δεν αφήνει τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του.

Και μέσα στο "Μεστάγια", στο 0-0 που πήρε από την Βαλένθια, απέδειξε ότι είναι μία ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας με πάνω από 60%, κάτι που είχε συμβεί ακόμη και στο ματς που έχασε από την Λεβάντε (77%), αλλά και με τις Αλαβές (67%) και Σεβίλλη (62%). Να θυμίσουμε ότι με την Αλαβές έφερε 0-0 εκτός έδρας και κέρδισε εντός την Σεβίλλη με 1-0 στο τοπικό ντέρμπι.

Η Μπέτις είναι μία ταχύτατη ομάδα, που βγάζει με χαρακτηριστική ευκολία λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών της από την άμυνα προς την επίθεση. Της αρέσει να παίζει σε ανοικτό γήπεδο και κάτι που θα επιχειρήσει ο Ολυμπιακός να κάνει είναι να μην έχουν μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές του.

ΠΟΙΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ;

Χωρίς τον Πορτογάλο μέσο Καρβάλιο και τον Μαροκινό στόπερ Φεντάλ θα παραταχθεί την Πέμπτη (20/9) η Μπέτις. Δύο ποδοσφαιριστές που πραγματικά διαθέτουν υψηλή ποιότητα, αλλά το ρόστερ των Ανδαλουσιάνων είναι τόσο πλούσιο που ο Κίκε Σετιέν έχει εξαιρετικές επιλογές στα χέρια του για να τους αντικαταστήσει.

Στο τελευταίο της παιχνίδι με την Βαλένθια στο "Μεστάγια" αγωνίστηκε με σχηματισμό 3-4-2-1. Οι Μπαρτρά και Μαντί που είναι οι δύο εκ των τριών στόπερ αναλαμβάνουν να βγάλουν την μπάλα από την άμυνά τους. Ο τρίτος της οπισθοφυλακής Σίντνεϊ που αποτέλεσε και μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, λειτουργεί περισσότερο ως "σκούπα".

Barcelona's Jordi Alba, behind, and Betis' Francis, front, challenge for the ball during the La Liga soccer match between Barcelona and Betis at the Villamarin stadium, in Seville, Spain on Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Barcelona's Jordi Alba, behind, and Betis' Francis, front, challenge for the ball during the La Liga soccer match between Barcelona and Betis at the Villamarin stadium, in Seville, Spain on Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Φουλ μπακ από δεξιά έπαιξε ο Φράνσις και αριστερά ο Φίρπο. Στη μεσαία γραμμή είναι ο αρχηγός Γκουαρδάδο με τον Κανάλες που κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά. Μπροστά τους στα χαφ αγωνίστηκε ο δαιμόνιος Ινούι και ο Μπουντεμπούζ, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Σανάμπρια.

Απ' όλους αυτούς, όπως διαπιστώσατε, δεν ξεκίνησε ο Λο Σέλσο που αποκτήθηκε δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν και στο τελευταίο τέταρτο που αγωνίστηκε, έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Βαλένθια με τις... ταχυδακτυλουργικές του ενέργειες. Στο 63' μπήκε ο πολύπειρος Χοακίν.

Κι ο Σετιέν φέρνει επίσης τον επιθετικό Σέρχιο Λεόν, τον "απόφοιτο" της περίφημης "Μασία" της Μπαρτσελόνα, Κρίστιαν Τέγιο που όταν παίρνει την μπάλα από το αριστερό φτερό της επίθεσης, τότε αρχίζουν να εκπέμπουν SOS στις αντίπαλες άμυνες.

Επίσης τον πολύπειρο χαφ Χάβι Γκαρσία. Ναι, αυτόν που έβγαλε μεροκάματο σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια (Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα).

Οπότε, για ποιο... ροτέισον μιλάμε; Δεν ξέρεις ποιον να πρωτοκλειδώσεις στα αποδυτήρια...

ΦΟΥΛ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ - ΜΠΕΤΟΝ

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια της δεν έχει δεχτεί γκολ. Κι αν η Αλαβές δεν θεωρείται κάποιο ισπανικό μεγαθήριο (0-0), δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Σεβίλλη που την κέρδισε 1-0 και για την Βαλένθια (0-0 στο Μεστάγια).

Η τριάδα που επιλέγει στην άμυνα ο Σετιέν λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι. Οι αλληλοκαλύψεις συνεχόμενες και το τρέξιμο που ρίχνουν τα χαφ – σκυλιά που διαθέτει η Μπέτις είναι ανελέητο.

Αν ο κόουτς της Μπέτις, Κίκε Σετιέν παραπονιέται για κάτι, αυτό είναι σίγουρα το γεγονός ότι ενώ δημιουργεί φάσεις η ομάδα του, πάντοτε κάτι συμβαίνει στο τέλος και οι παίκτες του μουντζουρώνουν τις προσπάθειές τους, είτε αυτό λέγεται τελική πάσα, είτε σουτ.

Η ουσία είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς κάτι ξέρει παραπάνω όταν έλεγε στον Ρέντη να μην δίνει κανένας σημασία στα όσα γράφουν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι για τα περί ροτέισον της Μπέτις.

Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν "πλούσιο" ρόστερ και νεαρούς ποδοσφαιριστές που διψάνε για διάκριση. Όπως έχει και πολύπειρους παίκτες που διψάνε για να δείξουν σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ότι "εμείς δεν τελειώσαμε". Ο Χοακίν είναι ένα κλασικό παράδειγμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έκαναν "φτερά" 29.000 εισιτήρια για το Ολυμπιακός - Μπέτις
Πρόεδρος Μπέτις για το "Γ. Καραϊσκάκης": "Χρειάζεται προσωπικότητα"
Χωρίς Καρβάλιο και Φεντάλ η Μπέτις στο Φάληρο

AP Photo/Miguel Morenatti

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ