ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο εφιάλτης του Κυπέλλου με τη Λαμία

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρά τη μικρή ιστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Λαμία έχει βρει τον τρόπο να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό όταν πρόκειται για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η Λαμία δεν συγκαταλέγεται στις επαρχιακές δυνάμεις με πλούσια παράδοση στην Α' Εθνική, αλλά παρά τη μικρή της παρουσία έχει προλάβει να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Τον απέκλεισε από το Κύπελλο με ταπεινωτικό τρόπο την προηγούμενη σεζόν, ενώ δεν ηττήθηκε στην έδρα της στο περσινό πρωτάθλημα.

Ένα χρόνο αργότερα, κατά σατανική σύμπτωση οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Δεκεμβρίου του 2017, όταν η Λαμία νίκησε με 4-1 τον Παναθηναϊκό μέσα σε χιονισμένο τοπίο.

Η Λαμία προηγήθηκε 3-0 με τα γκολ των Πίτι (5', 45'), Παντελιάδη (41'), ο Μολίνς μείωσε προσωρινά σε 3-1 (82'), αλλά ο Μπλάζιτς στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Το 1-0 της ρεβάνς στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει το παραμικρό...

Ακριβώς δύο μήνες πριν την αναμέτρηση του Κυπέλλου, στις 21 Οκτωβρίου του 2017, ο Παναθηναϊκός απέφυγε την ήττα πριν το φινάλε. Η Λαμία είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Χουλτ στο 37', όμως ο Μολίνς ισοφάρισε σε 1-1 στο 85'.

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΚΥΠΕΛΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πάντως, είναι η τέταρτη φορά που ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Λαμία για το Κύπελλο. Οι δύο πρώτες ανάγονται στη μακρινή δεκαετία του '60. Αμφότερες οι προκρίσεις βάφτηκαν... πράσινες, αλλά με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας.

Στις 4 Απριλίου του 1965, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Λαμία στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για τους "32" της διοργάνωσης. Οι Λαμιώτες προηγήθηκαν στο 15' με τον Ριζόπουλο, όμως ο Λουκανίδης ισοφάρισε στο 47'.

Το 1-1 δεν άλλαξε και οι "πράσινοι" χρειάστηκαν την παράταση για να επικρατήσουν με 5-1 (άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Λουκανίδης και από ένα οι Παπαεμμανουήλ και Γιαννακόπουλος) και να προκριθούν.

Το ζευγάρι επαναλήφθηκε στις 5 Ιουνίου του 1968, αλλά το ματς πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Η Λαμία άγγιξε την πρόκριση, παίρνοντας προβάδισμα στο 90' με τον Καρανικόλα, αλλά ο Δομάζος ισοφάρισε στο 97' με απ' ευθείας χτύπημα κόρνερ! Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με γκολ του Βουδούρη στο 120'...

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ