ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα ανοιχτά ζητήματα για την επιστροφή στην Παιανία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επίσκεψη των Παϊρότζ και Πιτ Πιεμπονγκσάντ στις εγκαταστάσεις της Παιανίας φέρνει στην επιφάνεια τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι να επιστρέψει εκεί ο Παναθηναϊκός.

Δεν αποτελεί είδηση πρώτυ μεγέθους η επίσκεψη του Παϊρότζ και του Πιτ Πιεμπονγκσάντ στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ή στο "Γεώργιος Καλαφάτης" στο Κορωπί την προηγούμενη Κυριακή.

Διότι πολύ απλά δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο Ταϊλανδοί επισκέφτηκαν τα δύο αθλητικά κέντρα που χρησιμοποιούν η πρώτη ομάδα και η ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Ούτε ανακαλύπτει την... Αμερική όποιος υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις της Παιανίας παρέχουν περισσότερες ανέσεις από το "Γεώργιος Καλαφάτης", με βασικότερο την ύπαρξη του ξενώνα για τη φιλοξενία της αποστολής.

Ασφαλώς, οι πρώτοι οι οποίοι επιθυμούν να μετακομίσει η πρώτη ομάδα στην Παιανία είναι ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης. Ειδικά ο δεύτερος επωφελήθηκε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο από τις δυνατότητες που δίνει το αθλητικό κέντρο. Όμως, η επιθυμία μέχρι την πράξη απέχει πάρα πολύ...

ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

1. Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι η στάση που θα κρατήσει ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ο "καπετάνιος" είχε παραχωρήσει με χαμηλό τίμημα τα γήπεδα για να προπονούνται τα τμήματα της ακαδημίας και καλύπτει ο ίδιος τα περισσότερα λειτουργικά κόστη, σε μία άτυπη συνδρομή. Ωστόσο, σε πρώτη φάση δεν ήταν εξίσου θετικός για την επιστροφή της ανδρικής ομάδας, λόγω των συνεχιζόμενων υβριστικών συνθημάτων κατά της οικογένειας του από μερίδα οπαδών.

2. Το δεύτερο είναι το κόστος που θα χρειαζόταν για την ανακαίνιση των υποδομών στην Παιανία. Η διοίκηση θα χρειαστεί ένα μεγάλο κονδύλι για να ανακαινίσει τον ξενώνα και τα υπόλοιπα κτίρια, αφού έχουν υποστεί μεγάλες φθορές. Κάτι που η τωρινή ιδιοκτησία δύσκολα θα διαθέσει αφού το αναγκαίο ποσό ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

3. Το τρίτο ζήτημα είναι υπό ποιο καθεστώς θα χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός τις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Θα συνάψει η διοίκηση μακροχρόνια μίσθωση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη; Ή θα προτιμήσει την αγορά, από τη στιγμή που θα δαπανήσει πολλά χρήματα για ανακαινίσει τις υποδομές; Επίσης, ποιος θα έχει την κυριότητα; Η ΠΑΕ ή ο μεγαλομέτοχος, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή; Πρόκειται για αποφάσεις που δεν μπορεί να λάβει ένα... απερχόμενο αφεντικό, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος.

Φυσικά, η επιστροφή της ομάδας στην Παιανία μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και καχυποψία σε πολλούς φιλάθλους, οι οποίοι βλέπουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη πίσω από τον Γιάννη Αλαφούζο. Είναι σαφές ότι η μετακόμιση στην Παιανία έχει πολλά προβλήματα και χρειάζεται συντονισμό, ρευστότητα και αποφασιστικότητα για την τελική επιλογή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ