ΠΑΟΚ

Όταν η ΑΕΚ ήθελε τον Λουτσέσκου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν πάντα persona non grata για την ΑΕΚ και τον ισχυρό της άνδρα Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως συμβαίνει τους τελευταίους 14 μήνες. Το Sport24.gr αποκαλύπτει τις δύο "κιτρινόμαυρες" προσεγγίσεις, όταν ακόμη ήταν στην Ξάνθη.

Η καθόλου κολακευτική αναφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την καταγωγή του, έχει γίνει θέμα στη Ρουμανία, χωρίς για την ώρα τουλάχιστον να προκαλέσει αντίδραση από τον επίσημο ΠΑΟΚ ή τον ίδιο, τον Ρουμάνο προπονητή

Το σίγουρο είναι ότι ο Λουτσέσκου αποτελείpersonanongrataγια τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ μετά από τις κατά καιρούς δηλώσεις του για όσα έγιναν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στο ντέρμπι της Τούμπας που δεν τελείωσε ποτέ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μένει, ακόμη και σήμερα, σταθερός στη θέση του περί κλοπής του περασμένου πρωταθλήματος γνωρίζοντας εξ αρχής πως με την επιμονή του αυτή, έχει κλείσει μια και καλή «πόρτες» που όσο ήταν προπονητής της Ξάνθης, ακόμη ήταν για αυτόν ανοικτές.

Και το έκανε χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τους οπαδούς του, αλλά κυρίως τους ποδοσφαιριστές του.

Για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προσωποποιούσε πάντα το… κακό όπως συμβαίνει τώρα. Ακόμη και στην Ρουμανία αναφέρουν ότι κάποτε η Ένωση προσπάθησε να τον αποκτήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο 49χρονος τεχνικός αποτέλεσε όντως στόχο για τον πάγκο της ΑΕΚ δύο φορές. Η πρώτη από αυτές, ήταν όταν βρισκόταν σε αναζήτηση του προπονητή που θα διαδεχθεί τον Μοράις, τον Ιανουάριο του 2017, αλλά τότε ο Λουτσέσκου είχε ακόμη συμβόλαιο με την Ξάνθη και παρέπεμψε το Δημήτρη Μελισσανίδη (με τον οποίο πάντως μίλησαν) στον Χρήστο Πανόπουλο. Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης και φίλος του Μελισσανίδη, δεν ήταν αρνητικός, ούτε θετικός, επέστρεψε το... μπαλάκι στον Ρουμάνο τεχνικό και η κωλυσιεργία αυτή έφερε πίσω στην ΑΕΚ τον Μανόλο Χιμένεθ.

Οι καλές σχέσεις που είχε ο Ρουμάνος με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, που συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, στηρίζονταν πάντα στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ο Λουτσέσκου δεν σκόπευε να αθετήσει το λόγο που του είχε δώσει και να ψάξει τρόπους για να σπάσει το συμβόλαιο του με την Ξάνθη εκτός κι αν του το ζητούσε ο Πανόπουλος και έτσι το φλερτ που υπήρξε με την ΑΕΚ δεν προχώρησε τότε σε... γάμο.

Η ΑΕΚ επιχείρησε και πάλι να συνεργαστεί με το Ραζβάν Λουτσέσκου, λίγους μήνες αργότερα, μετά τον χαμένο τελικό στο Βόλο. Παρά το γεγονός ότι όταν το συγκεκριμένο ενδιαφέρον διέρρευσε στον Τύπο της Ρουμανίας, διαψεύστηκε, επαφές υπήρξαν χωρίς τελικά να προχωρήσει και πάλι η περίπτωση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρουμανία ο Λουτσέσκου που είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ξάνθη, στο τέλος εκείνης της σεζόν μίλησε τόσο με τον Μελισσανίδη, όσο και με τον Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό. Τελικά ο μεν συνέχισε με τον Ισπανό τεχνικό, ο δε πήγε στην επιλογή του Μπέσνικ Χασι, ο οποίος δέχτηκε κάτι που αρνήθηκε ο Λουτσέσκου, δηλαδή να ρισκάρει όλο τον προγραμματισμό της σεζόν προετοιμάζοντας την ομάδα για να μπει στους ομίλους του Champions League. Τελικά ο Κοσοβαρος τεχνικός τα κατάφερε αλλά απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ ο Λουτσέσκου από τον Αύγουστο του 2017 είχε αντικαταστήσει τον Στανόγιεβιτς στον ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει ιστορικά επιτεύγματα στον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στη συμμετοχή της για πρώτη φορά στους ομίλους τουChampions League. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς εφόσον κάποια στιγμή αποχωρήσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Ο ίδιος πάντως ονειρεύεται μετά την Τούμπα να δουλέψει σε ομάδα της Serie A, όπως είχε συμβεί και με τον πατέρα του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ