ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο Λύρατζης έχει όλο το πακέτο

ΠΑΟΚ: Ο Λύρατζης έχει όλο το πακέτο
EUROKINISSI

Στον ΠΑΟΚ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους μετά τη συμφωνία με τον 19χρονο ακραίο αμυντικό, Λευτέρη Λύρατζη. Το Sport24.gr αναλύει...

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε προφορικά με το Λευτέρη Λύρατζη, που θα μείνει στην Τούμπα τουλάχιστον άλλα 3,5 χρόνια. Οι άνθρωποι του Δικέφαλου έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία. Ο γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 2000, ακραίος αμυντικός εκτιμάται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και αυτός που περισσότερο από κάθε άλλον στην ηλικία του μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρώτη ομάδα.

Ο Λύρατζης από το περασμένο Γενάρη συμμετείχε σε πολλές από τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Το καλοκαίρι ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, ωστόσο είχε υποχρεώσεις με τη Μεσογειακή μας Εθνική ομάδα και δεν πρόλαβε παρά μόνο τις τελευταίες ημέρες της.

Κατάγεται από τις Κρηνίδες Καβάλας και αποτελεί ένα από τα…αγαπημένα παιδιά του επίσης Καβαλιώτη Θοδωρή Ζαγοράκη. Στον ΠΑΟΚ βρίσκεται από το 2012 και ήταν βασικό στέλεχος σε όλες τις ομάδες της ηλικίας του. Στην πρωταθλήτρια Κ-20 του Δικέφαλου είχε 24 συμμετοχές πέρυσι υπό την καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία με 9 γκολ και συνεχίζει και φέτος με τους ίδιους ρυθμούς. Το πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου με τον Αήττητο στα Σπάτα, στο οποίο μπήκε ως αλλαγή ήταν το πρώτο του επίσημο με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Όλοι όσοι τον παρακολουθούν μιλούν με πολύ καλά λόγια για αυτόν. Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας , ωστόσο έχει και τα δύο πόδια, ικανότητα που του επιτρέπει να παίζει και στις δύο πλευρές και ως προωθημένος. Αποτελεί μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στην ομάδα Νέων του Δικέφαλου και δείχνει ικανός να κάνει το επόμενο βήμα για την πρώτη ομάδα.

ΠΑΟΚ: Ο Λύρατζης έχει όλο το πακέτο
EUROKINISSI

Αυτή η προοπτική φαίνεται πως τον κρατά στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων, όπως για παράδειγμα του Παναθηναϊκού, στον οποίο θα μπορούσε να βρει πιο εύκολα χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους του Δικέφαλου πείστηκε να παραμείνει στην Τούμπα. Στον ΠΑΟΚ έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν και δεν πρόκειται να εγγυηθούν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών σε κανέναν από τους νεαρούς που τους ανήκουν για να παραμείνουν στο Δικέφαλου. Ωστόσο το πλάνο για την αξιοποίηση του που του παρουσιάστηκε ήταν συγκεκριμένο και ικανό να τον πείσει να περιμένει την ευκαιρία του.

Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως τα τελευταία χρόνια η διαδικασία προώθησης των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα φαίνεται να παρουσιάζει ελλείματα, γεγονός που προβληματίζει πρώτα από όλους τον Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επενδύει πολλά χρήματα στα τμήματα υποδομής και περιμένει να δει αποτελέσματα από την παραγωγική τους διαδικασία. Μέχρι τώρα δεν έχει δει και ίσως ο Λευτέρης Λύρατζης να είναι αυτός που θα ανοίξει το δρόμο για τους υπόλοιπους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με Λύρατζη ο "Δικέφαλος"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ