WRC

Μεγάλος κερδισμένος ο Εβανς με Toyota στη Σουηδία

2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT TOYOTA GAZOO RACING WRT

Τη δεύτερη νίκη καριέρας στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, κατάφερε να πετύχει ο Ελφιν Εβανς στη Σουηδία και την πρώτη με την Toyota, στην οποία μετακόμισε φέτος.

Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, που από τις 19 ειδικές διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί, ολοκληρώθηκε με μόλις 9, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που έλιωσαν τα χιόνια και οι δρόμοι γλιστρούσαν, ο Ουαλός Εβανς ήταν ταχύτερος σε 5 ειδικές διαδρομές, με το Toyota Yaris, 2 κέρδισε ο Οτ Τάνακ με Hyundai i20, 1 o Τιερί Νεβίλ, επίσης με Hyundai i20 και 1 ο νεαρός και φέρελπις Κάλε Ροβάνπερα, με Toyota Yaris. Ο νικητής του πρώτου αγώνα, στο Μόντε Κάρλο, Τιερί Νεβίλ, περιορίστηκε στην 6 θέση.

Μάλιστα, με τον ταχύτερο αυτό χρόνο, στην τελευταία ειδική διαδρομή που δίνει έξτρα πόντους στους πέντε πρώτους, ο Ροβάνπερα βγήκε διπλά κερδισμένος, επειδή ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ξεπερνώντας τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ, ενώ πήρε και 5 έξτρα πόντους, τους οποίους πρόσθεσε στους 15 της 3 θέσης. Δεύτερος στην ειδική διαδρομή που έδινε 4 βαθμούς, ήταν ο Νεβίλ, τρίτος ο Οζιέ που πήρε 3 βαθμούς, τέταρτος ο Τάνακ που πήρε 2 και πέμπτος ο Λάπι που πήρε 1 βαθμό, με το Ford Fiesta.

Ο αγώνας, ο οποίος επισκιάστηκε από τις ακυρωμένες ειδικές διαδρομές, ήταν ο λιγότερο εντυπωσιακός των τελευταίων ετών. Η κλιματική αλλαγή επηρέασε και τους αγώνες και ίσως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στο Μεξικό, 12-15 Μαρτίου, σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Βαθμολογία Οδηγών

1 Elfyn Evans 42

2 Thierry Neuville 42

3 Sébastien Ogier 37

4 Kalle Rovanperä 30

5 Esapekka Lappi 24

6 Ott Tänak 20

7 Teemu Suninen 11

8 Takamoto Katsuta 8

9 Sebastien Loeb 8

10 Craig Breen 6

Βαθμολογία κατασκευαστών

Toyota 73

Hyundai 63

M-Sport Ford 40

www.driveandtravel.gr

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ