ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οχι μόνο το ‘χασε, μα κατρακύλησε

Η ΑΕΚ δεν έχασε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε καν να το διεκδικήσει και τώρα... τρέχει για να μην τερματίσει τέταρτη
ΑΕΚ: Οχι μόνο το ‘χασε, μα κατρακύλησε

Η ΑΕΚ δεν έχασε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε καν να το διεκδικήσει και τώρα… τρέχει για να μην τερματίσει τέταρτη.

22 Απριλίου 2018: Η ΑΕΚ κερδίζει 2-0 τον Λεβαδειακό και είναι και μαθηματικά η νέα Πρωταθλήτρια, μετά από 24 «στείρα» χρόνια. Στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 60.000 οπαδούς της στήνεται ένα ξέφρενο πάρτι, έστω και χωρίς κούπα, καθώς την σήκωσε στο ματς της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ολα έμοιαζαν η… αρχή για κάτι σπουδαίο που ετοιμάζει η ΑΕΚ παράλληλα με το νέο γήπεδο.

21 Απριλίου 2019: Ο ΠΑΟΚ κερδίζει 5-0 τον Λεβαδειακό και κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ την ίδια ώρα χάνει μέσα στο ΟΑΚΑ από την Λάρισα με 0-1 και πλέον καλείται να κερδίσει μέσα στη Λιβαδειά για να μην τερματίσει τέταρτη. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 3η…

Μέσα σε 365 ημέρες η ΑΕΚ όχι μόνο παρέδωσε ότι κατέκτησε, αλλά κατρακύλησε. Εδώ και αρκετούς μήνες ήταν εκτός διεκδίκησης τίτλου και πριν λίγο καιρό έχασε οριστικά και τη δεύτερη θέση από τον Ολυμπιακό.

Και μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε με την σπουδαία επιτυχία της εισόδου στους ομίλους του Champions League που εξασφάλισε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει το έργο του νέου γηπέδου χωρίς δανεισμό, αλλά αγωνιστικά η ΑΕΚ είχε μεγάλες «πληγές» από τις αποχωρήσεις (Βράνιες, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Κονέ) που είτε δεν καλύφθηκαν, είτε άργησαν οι αντικαταστάτες να έρθουν ή να προσαρμοστούν. Και αυτό η ΑΕΚ το «πλήρωσε» ακριβά.

Ο ΠΑΟΚ… παραμεγάλωσε τη διαφορά

Ετσι πολύ γρήγορα μέσα στην σεζόν η Ενωση είδε τη διαφορά να μεγαλώνει και ο ΠΑΟΚ να μην χάνει βαθμούς. Η διαφορά έπαιρνε πολύ μεγαλύτερο μήκος από ότι του… έπρεπε πάντως. Αλλά η ουσία ήταν αυτή. Η ΑΕΚ μαζί με το Champions League ξέμενε από δυνάμεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, τα προβλήματα και τα κενά στο ρόστερ και έτσι η ομάδα περισσότερο προβλημάτιζε παρά ικανοποιούσε το κοινό της και τη διοίκηση της.

Βεβαίως για την μεταγραφική πολιτική και τις αποφάσεις όλα φέρουν το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη που ορίζει το πλάνο και τα πρόσωπα στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Και φέτος δεν τα κατάφερε. Αλλωστε και ο ίδιος τόσο στους ποδοσφαιριστές, όσο και στους δημοσιογράφους πριν μήνες ξεκαθάρισε ότι η αποτυχία της φετινής χρονιάς φέρει την… υπογραφή του. Και αυτό ήταν και αντρίκειο και απόλυτα ξεκάθαρο.

Τι έμεινε στην ΑΕΚ; Η κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο, αρκεί να περάσει τη Λαμία την Μεγάλη Πέμπτη. Και εν συνεχεία η πιο απαιτητική και αναγκαία δουλειά. Να κάνει το κλαμπ restart, να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα, να κάνει σωστό προγραμματισμό, να βάλει ποιότητα και αγωνιστικά στοιχεία που έχασε και ξαναβρεί την ταυτότητα της. Μα πάνω από όλα και πιο άμεσα, πρέπει να βρει τον προπονητή που θα «χτίσει» τη νέα ομάδα. Αν θα κρατήσει τον Μανόλο Χιμένεθ ή θα πάει σε άλλη λύση από την ξένη αγορά. Και σε αυτό ο Μελισσανίδης, όπως και για το μπάτζετ, θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Οχι μόνο το ‘χασε, μα κατρακύλησε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...