ΑΕΛ

ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1: «Καθάρισε» την παραμονή της η Λάρισα

Η ΑΕΛ ήθελε νίκη για να τελειώνει με την παραμονή της στην κατηγορία και τα κατάφερε και την πήρε, κερδίζοντας 0-1 την αδιάφορη ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 29η αγωνιστική της Super League
ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1: «Καθάρισε» την παραμονή της η Λάρισα

Η ΑΕΛ ήθελε νίκη για να τελειώνει με την παραμονή της στην κατηγορία και τα κατάφερε και την πήρε, κερδίζοντας 0-1 την αδιάφορη ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 29η αγωνιστική της Super League.

Σκόρερ για τους Θεσσαλούς ο Μπράλιτς στο 28′, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος μαζί με τον Κρίστινσον.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε κακή νοοτροπία και αναποτελεσματικότητα στο 90λεπτο και πριν και μετά το γκολ της ΑΕΛ δεν κατάφερε να πείσει ότι έχει τις απαντήσεις κόντρα στην ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα. Η ΑΕΛ μάλιστα στην 30ή εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να πάρει το διπλό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πλέον, η ΑΕΚ καλείται την τελευταία αγωνιστική στην Λιβαδειά να κερδίσει για να μην… μπλέξει και χάσει την 3η θέση από τον Ατρόμητο που είναι δύο βαθμούς πίσω της.

Μπείτε στο LIVE του αγώνα…

«Χτύπημα» Μπράλιτς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 3-5-2 το ματς, όπως και η ΑΕΛ. Πήρε νωρίς μέτρα προς την περιοχή της θεσσαλικής ομάδας και την κυριαρχία στο παιχνίδι. Από αριστερά κυρίως έκανε παιχνίδι με ανεβάσματα του Κλωναρίδη και μεγάλα προβλήματα του Καρανίκα στην άμυνα. Και ενώ η Ενωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε στην περιοχή του Κρίστινσον μια κακή εκτίμηση της άμυνας σε στημένο, έφερε το γκολ της ΑΕΛ. Από φάουλ του Γιακιμόφσκι στο 28’ ο Αλεφ έχασε τον Μπράλιτς που με προβολή έκανε το 0-1, στη μοναδική φάση των Θεσσαλών του Φέστα. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ δεν αντέδρασε ιδιαιτέρως με φάση για γκολ, αλλά ανέκτησε ξανά την πρωτοβουλία δίχως ουσία.

Επεσε πάνω στον Κρίστινσον

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η ΑΕΚ έβαλε τον Χουλτ αριστερό μπακ και άλλαξε τον σχηματισμό σε τετράδα, με τους Μπογέ και Κλωναρίδη στα άκρα της επίθεσης. Η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική πλησίασε πολλές φορές προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Ο Κρίστινσον ήταν πολύ σταθερός όποτε χρειαζόταν και παρότι δέχθηκε πολλές φάσεις.Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος πλησίασε ακόμη 1-2 φορές, αλλά το έκανε ανορθόδοξα και δεν κατάφερε τίποτε.

Αποτέλεσμα η Λάρισα να κερδίσει το ματς και μαζί να τελειώσει την υπόθεση παραμονή της στην Super League, ενώ η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στη Λιβαδειά για να κερδίσει και μαθηματικά την 3η θέση στο πρωταθλημα.

MVP: Ο Κρίστινσον μπορεί να μην έβαλε γκολ, αλλά δεν άφησε κανέναν να απειλήσει το τέρμα του. Οτι πήγαινε προς το τέρμα του είχε τον τρόπο να το αποκρούσει. Υψωσε τοίχος στο πιο κρίσιμο ματς της ΑΕΛ.

UP: Ο Μπράλιτς σκόραρε το γκολ που έφερε την νίκη παραμονή. Εκτός αυτού έκανε και ένα σπουδαίο ματς ως στόπερ και κέρδισε πολλές μονομαχίες.

DOWN: Ο άξονας της ΑΕΚ δεν βοήθησε. Ούτε ο Αλεφ, ούτε ο Κρίστιτσιτς, ούτε ο Μάνταλος τα πήγαν καλά. Ο Μπογέ δεν βοήθησε στα κρίσιμα και η Ενωση δεν είχε την απαιτούμενη επιθετικότητα και αποτελεσματικότητα.

Διαιτητής: Ο Ζαχαριάδης παρότι έκανε 1-2 λάθη σε φάουλ, πέρασε απαρατήρητος. Και αυτό ήταν το… καλό του αγώνα.

Γκολ: 34’ πεν. Μπαράλες, 53’ Μπαράλες /4’ Μάνταλος, 66’ Μπογέ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46’ Χουλτ), Γκάλο, Αλεφ (71’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Κρίστισιτς, Κλωναρίδης (59’ Μπακάκης), Μπογέ, Πόνσε

Λάρισα (Τ. Φέστα, 3-5-2): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπάλλας (72’ Ακόστα), Σεσέροβιτς, Γιακιμόβσκι (75’ Γκόλιας), Σικάβκα (95′ Γρομητσάρης), Νούνιτς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1: «Καθάρισε» την παραμονή της η Λάρισα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...