ΕΛΛΑΔΑ

Δάφνη Δαφνίου: Πενήντα χρόνια ευτυχίας

Η Δάφνη Δαφνίου ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 Κατηγορία και το γιόρτασαν όλοι με τη ψυχή τους
Δάφνη Δαφνίου: Πενήντα χρόνια ευτυχίας

Στον μισό αιώνα ζωής της, η Δάφνη Δαφνίου γιόρτασε την άνοδό της στην Α2 Κατηγορία όπου θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα, κόντρα στην Πεντέλη, το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό (79-78 για τους φιλοξενούμενους) αλλά τίποτα δεν χάλασε τη γιορτή… Η άνοδος είχε επιτευχθεί πριν από τρεις αγωνιστικές και το κλειστό του Δάσους Χαϊδαρίου είχε φορέσει τα γιορτινά του και είχε «ντυθεί» στα πράσινα και άσπρα.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Η παρουσία του Μάη Κωνσταντινίδη, ενός ανθρώπου που έχει παίξει στην Δάφνη, στον πάγκο της ομάδας συνδυαστικά με την συνειδητή απόφαση για στήριξη σε νέα παιδιά έβαλε τα θεμέλια της επιτυχίας. Σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές καλές ομάδες, η Δάφνη Δαφνίου παρουσιάστηκε πανέτοιμη, αθλητική, γρήγορη και οργανωμένη…

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ

Σημαντικό ρόλο στο πλάνο με τα νέα παιδιά έπαιξε η συνεργασία με το Περιστέρι που είναι μια πρωτοποριακή ιδέα και σίγουρα αποτελεί πρόταση και ανοίγει δρόμους. Ουσιαστικά μέσα από το πολύ σκληρό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, οι νέοι παίκτες «ψήνονται», μαθαίνουν στα δύσκολα, παίρνουν αποφάσεις και λειτουργούν υπό συγκεκριμένο πλάνο.

Η συνεργασία Περιστερίου- Δάφνης Δαφνίου δεν έγινε στα… τυφλά. Η Δάφνη είναι μια ομάδα που αποπνέει υγεία, με ανθρώπους που χρόνια τώρα στηρίζουν, είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες και κυρίως φερέγγυοι σε όλες τους τις συναλλαγές. Οι νέοι παίκτες, εκτός από το άριστο προπονητικό πρόγραμμα, μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον που είναι το άλφα και το ωμέγα σε αυτές τις ηλικίες.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Με μια πολύ όμορφη γιορτή όπου βραβεύτηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος αλλά και όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία (από προπονητή ως συνεργάτες και χορηγούς) η Δάφνη έβαλε σφραγίδα στην άνοδο στην Α2. Την εκδήλωση και τον αγώνα παρακολούθησαν σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Φίλιππος Κότσης αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πέτρος Καραβίτης ο οποίος με την ιδιότητα του επίτιμου προέδρου του ΑΟ Χαϊδαρίου, βράβευσε την ομάδα. Επίσης το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης του Χαϊδαρίου ενώ ο Δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος απένειμε το τρόπαιο στην ομάδα.

Τα πιο… ωραία όμως έγιναν μεταξύ της ομάδας. Οι ίδιοι οι παίκτες ανέδειξαν MVP της σεζόν τον Παπαδιονυσίου ενώ βράβευσαν και τον γυμναστή της ομάδας με μια… τεράστια κουτάλα!!!

Δαφνη Δαφνίου

Όπως βραβεύτηκε και ο κόουτς, Μάης Κωνσταντινίδης από τον Αλέκο Σκουρτόπουλο (αδερφός του Θανάση) με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες κατά το παρελθόν στην Δάφνη…

Κι όπως έλεγαν συγκινημένοι οι… παλιοί: «Δες μεγαλεία η Δαφνούλα»… Ηταν η δικαίωσή τους, άλλωστε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δάφνη Δαφνίου: Πενήντα χρόνια ευτυχίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ