ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιο Παίδων: Νικηφόρο ξεκίνημα του Προμηθέα

Το 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων άνοιξε αυλαία με τη νίκη του Προμηθέα Πάτρας επί του Πανιωνίου με 69-56.
Πανελλήνιο Παίδων: Νικηφόρο ξεκίνημα του Προμηθέα

Το 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων άνοιξε αυλαία με τη νίκη του Προμηθέα Πάτρας επί του Πανιωνίου με 69-56.

Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ  χτυπάει στο Μέτσοβο και στα Λουτρά Αιδηψού, αφού ξεκίνησε η τελική φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων.

Η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και έφθασε να προηγείται με 13-2 στο όγδοο λεπτό με καλάθι του Γιώργου Νεόφυτου. Η πολύ καλή άμυνα των Αχαιών σε συνδυασμό με την αστοχία των «πανθήρων» ήταν το μυστικό της μεγάλης διαφοράς στην αρχή του αγώνα καθώς το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-4 και τα ριμπάουντ 16-5 υπέρ του Προμηθέα.

Ο Πανιώνιος έκανε την αντεπίθεσή του στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όταν και μείωσε σε 22-13 με σερί 9-2. Η διαφορά μειώθηκε στους επτά (25-18) με βολή του Μούοσα και διατηρήθηκε κοντά σους δέκα πόντους μέχρι το 25ο λεπτό όταν ο Προμηθέας προηγήθηκε και πάλι με 17(52-35), ύστερα από αρκετή ώρα.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι Νεοσμυρνιώτες μείωσαν σε 60-52 ύστερα από τρίποντο του Μούοσα, όμως δε μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο και έτσι ο Προμηθέας έφθασε δίκαια στην επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 20-4, 39-30, 58-43, 69-56

Διαιτητές: Σταματόπουλος-Ταρενίδης

Προμηθέας Πάτρας (Μελίγδης): Λιόλιος, Οικονομίδης 10, Μπαζινάς 8, Νεόφυτος 12, Χατζούλης, Μαντζούκας 25(2), Αγγελή 5, Μερμίγκης 3, Κολιός 5(1), Γοργότσης 1, Λάγιος, Πλώτας.

Πανιώνιος (Μελέτης): Μαντέλας, Γκίκας 12, Κανελλόπουλος, Χρήστου 6, Κωνστακόπουλος 8(1), Λάζαρης 6, Νιβολιανίτης, Μαγγανάς, Σκαρμούτσος 6, Πετρίδης, Μακαριάδης 4, Μόουσα 13(1).

Δηλώσεις

 Ο προπονητής των νικητών Ανδρέας Μελίγδης τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Παίξαμε με ψυχή και πάθος και πετύχαμε την πρώτη μας νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θα αφοσιωθούμε στο επόμενο παιχνίδι»

Από τη μεριά του ο κόουτς του Πανιωνίου Κώστας Μελέτης ανέφερε: «Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Δεν μας μπήκαν τα σουτ και χάσαμε από τον Προμηθέα που είναι μια εξαιρετική ομάδα. Συνεχίζουμε»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλήνιο Παίδων: Νικηφόρο ξεκίνημα του Προμηθέα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.