ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Όλα τα μυστικά για Βασιλακόπουλο, Πιτίνο, Ιτούδη

Το θέμα του προπονητή που θα οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά είναι σε πλήρη εξέλιξη και το Sportime παρουσιάζει ρίχνει φως σε όλα τα μυστικά του. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιβεβαίωσε το Sportime και παραδέχτηκε ότι θέλει τον Ρικ Πιτίνο. Στο παιχνίδι, όμως, έχει μπει γερά και το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη. Το Sportime...
Εθνική ομάδα: Όλα τα μυστικά για Βασιλακόπουλο, Πιτίνο, Ιτούδη

Το θέμα του προπονητή που θα οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά είναι σε πλήρη εξέλιξη και το Sportime παρουσιάζει ρίχνει φως σε όλα τα μυστικά του. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιβεβαίωσε το Sportime και παραδέχτηκε ότι θέλει τον Ρικ Πιτίνο. Στο παιχνίδι, όμως, έχει μπει γερά και το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη.

Το Sportime αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της ιστορίας αυτής ξεκινώντας από τις προθέσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ο πρόεδρος ΕΟΚ έκανε επικοινωνιακό ματ σε μια περίοδο, που βάλλεται από παντού.

Ο Βασιλακόπουλος βγήκε μπροστά στο θέμα του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ξεκίνησε την επιχείρηση για τον καινούργιο κόουτς που θα καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Έτσι άφησε λίγο πιο πίσω τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει και φυσικά την μετωπική του με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Επιβεβαίωσε για Πιτίνο και Εθνική

Ο Βασιλακόπουλος παραδέχτηκε στον ΣΠΟΡ FM ότι θέλει τον Πιτίνο, επιβεβαιώνοντας το  Sportime. Γιατί, όμως, επέλεξε τον Αμερικανό; Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξέρει καλά τη αξία του, αλλά θέλησε να εκμεταλλευτεί και την μεγάλη φιλοδοξία του Πιτίνο.

Ο Αμερικανός θέλει να κάνει δυναμικό καμ μπακ στο μπάσκετ μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει όταν ήταν στο Λούιβιλ. Ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρία στον Πιτίνο να ξαναμπεί με εντυπωσιακό τρόπο στο προσκήνιο.

Ο Πιτίνο είναι ένας πολύ φιλόδοξος κόουτς και το πάθος του για το μπάσκετ και τις επιτυχίες συνεχίζει να καίει μέσα του. Θέλει όσο τίποτα να είναι στην πρώτη γραμμή και να το χρησιμοποιήσει αυτό ως εφαλτήριο για να γυρίσει πίσω στους πάγκους του NCAA.

Φέτος ο Πιτίνο δεν έκανε πράξη τον διακαή πόθο του. Θεωρεί, όμως, ότι αν συνεχίσει να είναι στο προσκήνιο μέσω του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα πλησιάσει η ώρα της επιστροφής του στο Κολεγιακό πρωτάθλημα.

Η Εθνική ομάδα του δίνει την ευκαιρία να πετύχει τον στόχο του, καθώς μια επιτυχία στο Προολυμπιακό θα του δώσει κι άλλους πόντους.

Μέσα σε όλα, ο Βασιλακόπουλος θεωρεί ότι ο Πιτίνο ξέρει πια καλά το ελληνικό μπάσκετ και τους παίκτες, ενώ έχει ένα ακόμα «συν». Είναι τεράστια προσωπικότητα στις ΗΠΑ και έχει τον σεβασμό των Ελλήνων ΝΒΑers με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εθνική ομάδα: Η υπόθεση Ιτούδη

Από την άλλη, είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Συστάσεις δεν χρειάζεται. Είναι από τους κορυφαίους προπονητές στη Ευρώπη και τα δυο τρόπαια της Euroleague που πήρε με την ΤΣΣΚΑ τα λένε όλα.

Ο Βασιλακόπουλος έχει τον Ιτούδη μαζί με τον Πιτίνο στην λίστα των υποψήφιων προπονητών για την Εθνική Ομάδα.

Τον είχε και παλαιότερα άλλωστε, πριν αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Τότε το θέμα Ιτούδης είχε σκοντάψει στην ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα θεώρησε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει στον προπονητή της να δουλεύει παράλληλα και στην Εθνική , επειδή δεν υπήρχε ο χρόνος να συνδυάσει και τα δυο. Αιτία ήταν τα παράθυρα της FIBA, που… έμπαιναν μέσα στην αγωνιστική σεζόν της Euroleague.

H ΤΣΣΚΑ λέει «ναι» για Ιτούδη

Η ΤΣΣΚΑ όμως, δείχνει να έχει αλλάξει άποψη, διότι το Προλυμπιακό δεν μπαίνει μέσα στα ματς που έχει να δώσει η ρωσική ομάδα. Ούτε η προετοιμασία που θα κάνει η Εθνική δεν εμπλέκεται χρονικά με την προετοιμασία που θα κάνει το καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime οι Ρώσοι λένε «ναι» στην παράλληλη εργασία του Ιτούδη σε ΤΣΣΚΑ και Εθνική Ελλάδας.

Το θέμα έχει περάσει πλέον στα χέρια του Βασιλακόπουλου, ο οποίος περιμένει να ολοκληρωθούν οι επαφές με τον Πιτίνο που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά να δει και τι θα γίνει στις επαφές με τον Πιτίνο.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική ομάδα: Όλα τα μυστικά για Βασιλακόπουλο, Πιτίνο, Ιτούδη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέφανος Σύριγγας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.