ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Στέφανος Δέδας μεταμόρφωσε την Χολόν

Από τη στιγμή που ανέλαβε την Χολόν ο Στέφανος Δέδας, η ομάδα έκανε όσες νίκες είχε πετύχει σε τρεις μήνες. Έχει χάσει μόνο από την Μακάμπι!
Ο Στέφανος Δέδας μεταμόρφωσε την Χολόν

Πριν από 25 μέρες ο Στέφανος Δέδας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χολόν, στο Ισραήλ. Και κατάφερε μέσα σε αυτό το διάστημα να αλλάξει τη λογική και τη νοοτροπία μιας ομάδας που είχε συνηθίσει να χάνει. Και την έκανε νικήτρια.

Στο Basketball Champions League, o Έλληνας προπονητής ανέλαβε την Χολόν σχεδόν… αποκλεισμένη. Με ρεκόρ 3-6. Και με τέσσερις σερί ήττες. Τίποτα δεν έδειχνε να πηγαίνει καλά.

Με τον Δέδα στον πάγκο η ομάδα του Ισραήλ αναστήθηκε. Πρώτα νίκησε με 99-86 την Τορούν, την ουραγό του ομίλου, σ’ έναν αγώνα που έπρεπε να πάρει. Ακολούθως, στον πολύ μεγάλο αγώνα επικράτησε 101-94 της Στρασμπούρ στο Ισραήλ. Αμέσως το ρεκόρ βελτιώθηκε στο 5-6 αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα την Τρίτη (21/1).

Διαβάστε επίσης για τον Στέφανο Δέδα, τον κόουτς που εκτοξεύει καριέρες

Η Χολόν πέρασε από την έδρα της πρωτοπόρου Μανρέσα με 67-65. Το ρεκόρ της έφτασε στο 59% (συγκεκριμένα 6-6) και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εχει να παίξει πλέον με την Σάσαρι στην Ιταλία και την Λιετκαμπέλις στο Ισραήλ. Ο Στέφανος Δέδας κατάφερε να κάνει την ομάδα… νικήτρια. Και πλέον να την υπολογίζουν όλοι.

Ο Στέφανος Δέδας τους έκανε νικητές

Προσέξτε τώρα τι έγινε: Από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 17 Δεκεμβρίου (όταν και διακόπηκε το BCL για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά) η ομάδα είχε κάνει τρεις νίκες. Όσες έκανε, επί Δέδα σε 13 μέρες!!! Από τις 8 ως τις 21 Ιανουαρίου.

Πάμε στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όπου κι εκεί η μεταμόρφωση είναι μεγάλη. Ο Δέδας ανέλαβε την Χολόν με ρεκόρ 5-6 και από την 1η Ιανουαρίου ως τις 18 του ίδιου μήνα έχει 3-1 με ήττα μόνο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Έχει νικήσει τις Εϊλάτ, Γκαλίλ Γκιλμπόα και Ναχαρίγια.

Είναι γεγονός ότι μετά την Τουρκία όπου άφησε πολύ καλό έργο σε Γκαζιαντέπ και Μπουγιούκτσεσμε, ο Δέδας αρχίζει και χτίζει μια άλλη πολύ καλή ιστορία στο Ισραήλ.

Κι έχουμε να κάνουμε με έναν ακόμα Έλληνα προπονητή που (συνεχίζει να) διαπρέπει στο εξωτερικό.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Στέφανος Δέδας μεταμόρφωσε την Χολόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College