BLOGGERS

ΑΕΚ: Εκ των έσω τα έπαθε όλα

Η ΑΕΚ αυτό που έζησε χθες βράδυ, αδυνατώ να καταλάβω πως θα το ξεπεράσει. Οφείλει να το ξεπεράσει πάντως. Το έχουν ξεπεράσει και άλλες ομάδες. Ομως έχει τεράστιο πρόβλημα εκ των έσω.
ΑΕΚ: Εκ των έσω τα έπαθε όλα

Η ΑΕΚ αυτό που έζησε χθες βράδυ, αδυνατώ να καταλάβω πως θα το ξεπεράσει.

Οφείλει να το ξεπεράσει πάντως. Το έχουν ξεπεράσει και άλλες ομάδες. Ομως έχει τεράστιο πρόβλημα εκ των έσω.

Εκεί που κερδίζεις 0-2 και δίνεις την αίσθηση με ευκαιρίες και δοκάρια ότι πας για τρίτο και τέταρτο να τα χαλάς όλα σε 25-30 λεπτά. Και αντί για νίκη σε ντέρμπι μετά από 10 ματς, ξεφτιλίζεσαι στο Πανελλήνιο. Για 63 λεπτά η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν στο γήπεδο άριστα στημένη, έξυπνη τακτικά και έπαιζε για τον στόχο. Όμως στο ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος όλα μπορούν να γίνουν. Και έγιναν. Και ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων και του σαφώς πιο αδύναμου, αλλά ίσως πιο σωστά δομημένου ρόστερ κατάφερε το ακατόρθωτο. Και μπράβο του. Χίλια μπράβο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Έχει σοβαρό θέμα με τον Λιβάια (vid)

Η ΑΕΚ όμως «τελείωσε». Χθες βράδυ νομίζω ότι είναι αυτό το ματς που λες μέσα σου «ως εδώ ήταν φέτος, τελειώσαμε». Και την «καθάρισαν» τα κακομαθημένα της ομάδας. Οι πολλοί που βάζουν την ομάδα κάτω από το «εγώ» τους. Οι πολλοί που αντί να κάνουν όσα πρέπει για να μείνει η ΑΕΚ κοντά στον στόχο της, κάνουν ότι τους κατεβάσει η κούτρα τους.

Οτι έπαθε η ΑΕΚ, το έπαθε εκ των έσω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Οπαδοί στο ξενοδοχείο! -Γκάζια σε παίκτες!

Γενικότερα η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Αυτή την αίσθηση δίνει. Από το να κάνει ένα πάρτι και να εκθέτει το κλαμπ, από το να κάνει αναρτήσεις που προσβάλουν άπαντες, από το να τσακώνεται στα Σπάτα με κάθε συμπαίκτη που δεν του κάνει ότι θέλει, από το ότι δεν δέχεται παρατηρήσεις ή εντολές από τον προπονητή. Από ότι αποδείχθηκε, όλες οι συμπεριφορές χωρούν σε αυτό το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Και όσο δεν τελειώνουν αυτά ή δεν τα προλαβαίνουν, τόσο το κλαμπ θα ζει στην μιζέρια του.

https://www.youtube.com/watch?v=aii_4DcmTaA

Αγωνιστική εξήγηση για ότι έζησε χθες η ΑΕΚ δύσκολα μπορεί να δοθεί. Ναι, δεν είχε τρίτο  χαφ, ούτε τρίτο στόπερ και της διέλυσαν το μυαλό μετά το 1-2. Ναι ο Κωστένογλου βιώνει Γολγοθά κάθε μέρα στα Σπάτα και κάνει και λάθη, πότε πολλά, πότε λίγα. Βεβαίως για χθες θα ήθελα μια πειστική εξήγηση για τις αλλαγές Ολιβέιρα-Κρίστιτσιτς από τον ίδιο και όχι να θέλει συνεχώς να τους προστατεύσει όλους και να βγαίνει μπροστά για όλους. Όλα έχουν και ένα όριο. Και χθες τα λάθη του γυρίζουν σε αυτόν. Αλλά δεν νομίζω ότι χάθηκε το ματς από την αλλαγή Ολιβέιρα, όσο λάθος και αν όντως είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Τι λένε για τον Κωστένογλου

Η ΑΕΚ λοιπόν επέλεξε να ζει με πολλά καλομαθημένα παιδιά που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Διότι κάποιοι-αρκετοί τους έδωσαν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν. Και το κάνουν. Αλλά η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά έτσι. Χθες βράδυ «τελείωσε». Για πολλούς λόγους η ΑΕΚ χθες βράδυ «τελείωσε» με τον βασικό στόχο της. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ξεμακραίνουν, αλλά ακόμη και όταν χάνουν βαθμούς αυτή η ΑΕΚ δεν σου δίνει το δικαίωμα να ελπίζεις σε κάτι.

Η ευθύνη πέφτει πάνω στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε καλά και άσχημα αυτός είναι μπροστά. Τώρα έχουν δοθεί στον Ιλια Ιβιτς τα κλειδιά για να φτιάξει την νέα ΑΕΚ. Το θέμα είναι ότι έχει πολλή δουλειά, πρέπει να αλλάξει πολλά και μένει να φανεί τα εφόδια που έχει για να το κάνει αυτό. Δεν είναι και μάγος. Ούτε ο Κωστένογλου.

Ο Μελισσανίδης ξέρει τα πάντα. Ο Ιβιτς επίσης πια. Αν θέλουν να τα αλλάξουν, ξέρει τι φταίει εκ των έσω και τι αλλαγές χρειάζονται. Πρωταθλητισμό έκαναν για χρόνια.

ΥΓ: Αν θέλετε και εκτίμηση, δύσκολα δεν θα πάρει νέο προπονητή η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος. Για πολλούς περισσότερους λόγους από τους προφανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-2: Ποδοσφαιρικό έπος του Παναθηναϊκού!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Εκ των έσω τα έπαθε όλα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...