ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Σε λίγο θα τον κυνηγήσουν και για αντικανονική συμμετοχή του… Βικελίδη

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για το θέμα που προέκυψε στον Άρη με τον Ντιόγκο Σιστον και τη FIFA που... ξύπνησε μετά από τόσα χρόνια!
Σε λίγο θα τον κυνηγήσουν και για αντικανονική συμμετοχή του… Βικελίδη

Κάθε φορά που Άρης πάει να σηκώσει κεφάλι θα προκύψει κάποιο απίθανο εμπόδιο που θα… προσπαθήσει να «φρενάρει» την ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Είτε αυτό αφορά ένα χρέος προ… αμνημονεύτων ετών, είτε τέλος πάντων κάποια εκκρεμότητα που συνήθως θα βγάλει «καπνό», χωρίς την ανάλογη «φωτιά» από κάτω όμως.

Και πάντα –όλως τυχαίως- αυτή η είδηση… βόμβα έρχεται τη στιγμή που Άρης είτε προέρχεται από ένα μεγάλο αποτέλεσμα είτε διαθέτει τις δυνατότητες να κοιτάξει ψηλότερα από ότι βολεύει κάποιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης: FIFA και CAS έχουν δημιουργήσει δεδικασμένο με τις αποφάσεις τους για ΑΕΚ και ΑΕΛ

Σε ένα τέτοιο ακριβώς timing «έσκασε» το θέμα του Σιστόν. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα πριν από περίπου 11 χρόνια (το 2009) και ενώ η νέα ΠΑΕ υφίσταται εδώ και 3,5 χρόνια και αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες κανονικά.

Έχει δηλαδή πάρει κανονικά άδεια από το κράτος, έχει άλλο ΑΦΜ και άλλους ιδιοκτήτες. Και η οποία φυσικά κάνει μεταγραφές κανονικότατα όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα στο θέμα Ντουρμισάι η ΕΠΟ εξέδωσε κανονικά δελτίο συμμετοχής στον διεθνή επιθετικό, χωρίς να ενημερώνει για κάποιο πρόβλημα.

Και ξαφνικά προκύπτει το θέμα το χρέος στον Βραζιλιάνο. Ίσως κάποιοι το πουν μανία καταδίωξης, ή σενάρια συνωμοσίας όμως όλα τα παραπάνω φαίνονται πολύ περίεργα.

Ακόμη πάντως και να μην υπάρχει παρασκήνιο στο θέμα, δεν γίνεται μια τέτοια υπόθεση (η οποία έχει τελεσιδικήσει από το 2013) να βγαίνει τώρα από την Παγκόσμια ομοσπονδία. Και ακόμη χειρότερα δεν γίνεται έχει αναδρομική ισχύ. Τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κι αυτό την ώρα που υπάρχει δεδικασμένο υπέρ του Άρη όπως εξήγησε και ο γνωστός νομικός, ειδικός στο αθλητικό Δίκαιο, Αργύρης Λίβας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λίβας τόνισε ο Άρης θα δικαιωθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι το χρέος προς τον Σιστόν θα πρέπει να «μεταφερθεί» στην παλιά ΠΑΕ.

Επίσης σημείωσε ότι πλέον είναι και ευθύνη της ΕΠΟ να πιέσει τη FIFA να αποδεχθεί αυτό το καθεστώς (ύπαρξης νέας ΠΑΕ, κατόπιν εκκαθάρισης και απόκτηση νέου ΑΦΜ δηλαδή) για την Ελλάδα.

Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, καλό θα είναι ο Άρης -εκτός από τις δικές του ενέργειες- να πιέσει με τη σειρά την ΕΠΟ ώστε να πράξει αυτό που οφείλει να πράξει (όπως συνιστά ο κ. Λίβας), δηλαδή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ελληνικών ομάδων.

Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα σε λίγο οι «κίτρινοι» θα βρεθούν να απολογούνται και για αντικανονική συμμετοχή του… Κλεάνθη Βικελίδη προ δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!

ΥΓ: Ο Άρης θα δικαιωθεί, αλλά το θέμα είναι πόσος χρόνος θα έχει απομείνει για μεταγραφές μετά τη λήξη αυτού του «βραχνά».  Όταν μπλέκεις με τη FIFA οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες.

ΥΓ1: Το θέμα Ντουρμισάι προέκυψε πολύ αργότερα από το 48ωρο που υπήρχε δικαίωμα προσφυγής κατά της συμμετοχής του. Αυτά για να μην δημιουργούνται τζάμπα εντυπώσεις από κάποιους… υπεράνω.

ΥΓ2: Καλό είναι στον επαναληπτικό με Ξάνθη να υπάρξει κάποιο «φρεσκάρισμα» σε θέσεις που μπορεί αυτό να γίνει. Στο γήπεδό του παίζει ο Άρης, έχει το υπερπολίτιμο 1-0 από το πρώτο ματς, οπότε ας υπάρξει και ένα μικρό «ρίσκο».

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του συντάκτη 


Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε λίγο θα τον κυνηγήσουν και για αντικανονική συμμετοχή του… Βικελίδη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.