ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Πλατανιάς: Δεν κρίνονται τελικά όλα εκ του αποτελέσματος

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τη φετινή υπέρβαση των Χανιωτών και το επόμενο στοίχημά τους
Πλατανιάς: Δεν κρίνονται τελικά όλα εκ του αποτελέσματος

Είναι τέτοια η νοοτροπία μας που προσπαθούμε τα πάντα να τα βλέπουμε βάσει αποτελέσματος. Και έρχεται αυτό που έκανε φέτος ο Πλατανιάς, ο οποίος τελικά δεν ανέβηκε. Εκεί τι λέμε, ότι απέτυχε;

Μία ομάδα που στην αρχή της περσινής σεζόν ξεκίνησε από το μηδέν, με νορμάλ μπάτζετ και πολλές υποχρεώσεις από την προηγούμενη σεζόν, έφτασε 1-2 λεπτά μακριά από ένα μικρό θαύμα. Ή αν θέλετε μία απερισκεψία. Όσες φορές και να ξαναδείς το 3-2 του Ναμπί στο «Γεντί Κουλέ», θα πεις ότι δεν μπαίνει. Το να ανοίξει το τείχος εκεί, μοιάζει με παιδική αντίδραση. Έγινε όμως.

Ο Πλατανιάς δεν πήγε στη Super League. Και λοιπόν; Ήταν το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να κρίνουμε τα πάντα από το αποτέλεσμα. Σε διπλά ματς οι Χανιώτες κοίταξαν στα μάτια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας με σαφώς ανεβασμένο μπάτζετ. Και το έκαναν γιατί τα πάντα εκεί λειτούργησαν άψογα φέτος.

Οι εύστοχες επιλογές

Ο άνθρωπος που κλήθηκε να τρέξει το όλο εγχείρημα φέτος ήταν ο Βασίλης Αμανατίδης. Το μήνυμα που είχε λάβει ήταν ότι το μπάτζετ δε θα ξεφύγει. Νορμάλ συμβόλαια και κυρίως με παιδιά που έχουν όρεξη. Αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Βασίλης Καραγούνης, Στέλιος Ποζατζίδης, Κωνσταντίνος Τσαμούρης, Μανώλης Ρουσσάκης. Πείστηκαν να μείνουν οι Γιάννης Παπανικολάου και Φρανθίσκο Νίλι, ενώ ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές πήρε την πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία. Όλοι τους είχαν κίνητρο. Επιλογές προσεγμένες που δικαίωσαν στο 100% τον Αμανατίδη και τον γιο του (είχε και εκείνος μερίδιο στο χτίσιμο).

Ακόμα και στο θέμα του Πάουλο Κάμπος, που μάλλον δεν ήταν η πιο εύστοχη κίνηση, υπήρχε κέρδος. Ο Βραζιλιάνος έφερε τους Τάρικ Μποσέτι και Μιγκέλ Μπιανκόνι. Ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Δύο παίκτες που μπορούν να φέρουν λεφτά το καλοκαίρι, αν και η επιθυμία των «ερυθρόλευκων» είναι να τους κρατήσουν.

Και αφού αναφερόμαστε στις επιλογές, έμπνευση Αμανατίδη ήταν και ο Γιάννης Τάτσης. Ο άνθρωπος που την προηγούμενη χρονιά ήταν στο πλάι του Γιώργου Πετράκη και μαζί έκαναν μία πολύ καλή ομάδα στον ΑΟΧ-Κισσαμικό, τώρα κλήθηκε να κάτσει σε πάγκο ως πρώτος προπονητής. Και τα πήγε εξαιρετικά.

Πλατανιάς ως έχει και του χρόνου;

Ο Τάτσης άλλαξε πολλά. Δεν πήρε μία ομάδα και προχώρησε στον αυτόματο. Εκείνος έβαλε την τριάδα στην άμυνα, εκείνος έφερε στα χαφ τους Νίλι και Καραγκούνη και τους έκανε άλλους παίκτες. Και όταν αποκτήθηκε και ο Λουκίνας τον Ιανουάριο, ρόλαρε καλύτερα και η επίθεση. Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ προστέθηκε και όλα λειτούργησαν εξαιρετικά. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα πλέον. Θα καταφέρει ο Πλατανιάς να μείνει ως έχει;

Το θέμα του προπονητή ενδεχομένως να κλείσει ακόμα και την Κυριακή (26/5). Ο Τάτσης θα έχει τότε συνάντηση με τη διοίκηση. Όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα τα βρουν και θα τελειώσει εκεί. Στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι ανανεώσεις. Δείγμα του πόσο πίστευαν τους παίκτες τους φέτος στα Χανιά είναι πως σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου.

Ποιοι μένουν ελεύθεροι; Παπανικολάου και Λουκίνας είναι αυτοί που «καίνε». Αμφότεροι έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς τη Super League. Ο πρώτος, μάλιστα, αναμένεται να απασχολήσει. Και εάν ως τώρα στο κόλπο ήταν μόνο ο Πανιώνιος, πλέον δεν αποκλείεται να μπουν και άλλοι. Υπάρχει, άλλωστε, ένα φλερτ με τον Ατρόμητο από πέρυσι. Όσο για τον 27χρονο φορ, τα 10 γκολ σε 17 ματς, λένε πολλά για το εξάμηνο που έκανε.

Το τελευταίο στοίχημα

Υπάρχει και κάτι ακόμα που έχουν στο μυαλό τους στον Πλατανιά. Είναι αρκετά πιθανό να φτάσουν προτάσεις για παίκτες όπως οι Μπιανκόνι, Μποσέτι, Καραγκούνης. Και εκεί θα μετρήσουν πολλά. Το τελευταίο στοίχημα, λοιπόν, είναι να πείσουν τους πάντες πως το φετινό μπορεί να επαναληφθεί και να έχει αυτή τη φορά αίσιο τέλος.

Ο βαθμός δυσκολίας του χρόνου θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης (αν δεν προχωρήσει το deal με τον Βόλο που αποκάλυψε το Sportime) ανεβάζουν τον πήχη. Ο Πλατανιάς, όμως, φέτος έδειξε πως το πλάνο μπορεί να «νικήσει» τα μπάτζετ. Στο χέρι των ανθρώπων του είναι να το καταφέρει και τη νέα σεζόν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλατανιάς: Δεν κρίνονται τελικά όλα εκ του αποτελέσματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.