ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Υπάρχει μια κυρία που είναι αυστηρή…

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμία
Υπάρχει μια κυρία που είναι αυστηρή…

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο 2019, αφού ηττήθηκε 1-0 από τη Λαμία και η υπόθεση-πρόκριση δυσκόλεψε αρκετά.

Οι «πράσινοι» θέλουν να παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και να χτυπούν σαν κόμπρες όποτε τους δίνεται η ευκαιρία.

Όταν η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι όπως του ΔΑΚ, αυτομάτως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους.

Βέβαια, με τόσες απουσίες βασικών, όχι ο εφετινός Παναθηναϊκός του μνημονιακού μπάτζετ, αλλά ούτε εκείνος παλιότερων εποχών δεν θα μπορούσε να περάσει διά περιπάτου από το κολλώδες χορτάρι του φθιωτικού γηπέδου.

Γράφαμε ότι ταξίδεψε στη Λαμία χωρίς τους σκόρερ των 10 εκ των 23 γκολ στο πρωτάθλημα και αναρωτιόμασταν ποιος θα έβαζε το γκολ.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο δημιουργικό σκέλος, αλλά στο εκτελεστικό δεν είναι… Μακέντα.

Ο Νίκος Βέργος ήταν ο βασικός φορ, αλλά στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε, ο Ντάνιελ Αντέτζο απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Γιατί δεν είναι… Μακέντα.

Η Ιστορία δεν θα το καλοδεχθεί

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακοστημένος, αν και όταν έπαιξε με δύο στην επίθεση απέδωσε καλύτερα, γεγονός που προκαλεί το ερώτημα τι θα γινόταν αν κατέβαινε εξ αρχής με Βέργο-Εμμανουηλίδη.

Ουσιαστικά, το «τριφύλλι» χρειάστηκε να σπαταλήσει τα 3/4 του ματς για να απειλήσει στη ροή του αγώνα, αφού στο α’ ημίχρονο το δοκάρι του Δημήτρη Κουρμπέλη προήλθε από στατική φάση.

Το θέμα είναι ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει ταυτόχρονα χωρίς Φεντερίκο Μακέντα στην επίθεση, Γιάννη Μπουζούκη στα άκρα, Έργκους Κάτσε στα χαφ και Φάνη Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί προερχόταν από μεγάλο διάστημα αποχής και ήταν επηρεασμένος, η άμυνα δεν διέθετε καθαρόαιμο αριστεροπόδαρο, ενώ ο έτερος μακροχρόνιος απών Αντονί Μουνιέ δεν θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο χρονικά.

Η Λαμία αγωνίστηκε με τον τρίτο και εν συνεχεία με τον τέταρτο τερματοφύλακα, ωστόσο μετά το πέρας των 2/3 του αγώνα, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε μόλις μια τελική.

Αν δεν επιχειρείς σουτ σε έναν γκολκίπερ που αγνοούσε επίσημο ματς από τις 22 Απριλίου 2018, ασχέτως αν είναι καλός και έμπειρος, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου…

Πλέον, η ρεβάνς του ΟΑΚΑ (θα διεξαχθεί μέσα στο διάστημα 22-24/1) θα πρέπει να χαρακτηρίζεται τελικός στο «πράσινο» στρατόπεδο, δεδομένου ότι το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που το «τριφύλλι» έχει στοχεύσει ψηλά.

Σίγουρα τα παιδιά (και τα μεγαλύτερα παιδιά) του Γιώργου Δώνη έχουν, ορθώς, προστατευθεί λόγω των διάφορων δυσάρεστων εξωαγωνιστικών γεγονότων στον σύλλογο.

Υπάρχει όμως και μια ηλικιωμένη, σεβάσμια, κυρία που είναι αυστηρή και δεν θα καλοδεχθεί δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό από τη Λαμία. Η κυρία αυτή λέγεται Ιστορία…

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0: Στο ίδιο έργο θεατές!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπάρχει μια κυρία που είναι αυστηρή…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.