ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Σπανούλης να παίζει άμυνα σαν έφηβος…

Οταν ο Βασίλης Σπανούλης παίζει άμυνα σαν 18χρονος και δεν μπορούν να τον ποστάρουν ψηλότερα αλλά και... πιο φρέσκα κορμιά τότε τι άλλο θες;
Ο Σπανούλης να παίζει άμυνα σαν έφηβος…

Οτι ο Βασίλης Σπανούλης είναι πολύ μεγάλος παίκτης δεν χωρά αμφιβολία. Ούτε θα σας το πούμε εμείς. Ούτε και χρειάζεται να το ακούει, διότι είναι καταξιωμένος. Ομως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Στον αγώνα με την Ζαλγκίρις ο Kill Bill ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Γνωστό κι αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Μπορούμε να δούμε και τους 16 πόντους με τις 7 ασίστ και να συμπεράνουμε πολλά. Να συμπεράνουν ακόμα κι όσοι δεν είδαν τον αγώνα.

Ομως το… ανατριχιαστικό με τον Σπανούλη ήταν άλλο: Να τον βλέπεις να παίζει στην άμυνα σαν 18χρονος. Σαν ένα παιδί που θέλει να κερδίσει την θέση του στο παρκέ. Να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του.

Ενας θρύλος της Euroleague, που βρίσκεται στα 36 του χρόνια, που έχει κατακτήσει τρόπαια και που σύντομα θα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Κι όμως. Εβλεπες εναν Σπανούλη να έχει σκυλιάσει στην άμυνα. Με τον Γιασικεβίτσιους να τον σημαδεύει στις αλλαγές για να βγάλει miss match αλλά να μην μπορούν να τον ποστάρουν. Ακόμα και νεότεροι σε ηλικία αντίπαλοι, με πολύ πιο φρέσκο κορμί.

Οταν βλέπεις τον Σπανούλη να λειτουργεί έτσι, δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα. Κι αν είσαι συμπαίκτης του δεν μπορείς παρά να προσπαθήσεις στο διπλάσιο για να τα καταφέρεις κι εσύ.

Σπανούλης ηγέτης, Ολυμπιακός ομάδα 

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια καλή και κυρίως ουσιαστική εμφάνιση. Είναι πολύ σημαντικό να νικάς, για αγωνιστικούς και φυσικά για ψυχολογικούς λόγους. Ο Ολυμπιακός όμως, κόντρα στην Ζαλγκίρις, παρουσίασε και μια εικόνα κανονικής ομάδας. Με αρχές, με στόχευση, με προσανατολισμό… Με τον Κεμζούρα να κάνει άριστο rotation, να κρατά όλους τους παίκτες… ζεστούς κι ενεργούς και να παίρνει όσα περισσότερα μπορεί.

Και να ήταν μόνο ο Σπανούλης…

Με τον Πρίντεζη (που έκανε και ρεκόρ) να είναι σπουδαίος… Με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί, με τον Πολ να είναι επίσης πολύ καλός. Με τον Ριντ να προσφέρει σημαντικές λύσεις (κι ανάσες στον Μιλουτίνοφ)… Αλλά ακόμα κι εκείνους που δεν ήταν σε καλή βραδιά να μην… χαλάνε την εικόνα της ομάδας.

Γιατί αυτό είναι το σημαντικό: Ανεξαρτήτως αποτελέσματα να είσαι ομάδα. Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνδυάσει την πολύ καλή εμφάνιση με την άριστη λειτουργία, συνεννόηση, συνεργασία, συμπεριφορά. Και νοοτροπία.

Τότε ναι… Μπορούμε να πούμε ότι έκανε κάποια βήματα μπροστά με την βελτίωσή του.

Και πήρε και ψυχολογικά μπόνους ενόψει της δύσκολης συνέχειας, στην διπλή εβδομάδα που ακολουθεί στην Γερμανία: Πρώτα στο Βερολίνο και μετά στο Μόναχο.

Διαβάστε όλα τα μπλογκ του συντάκτη εδω

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Σπανούλης να παίζει άμυνα σαν έφηβος…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College