ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν Σήμερα 4/7: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σάντος του Πελέ

Σαν Σήμερα 4/7:  58 χρόνια συμπληρώνονται από τη σπουδαία φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάντος του Πελέ.
Σαν Σήμερα 4/7: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σάντος του Πελέ

Σαν Σήμερα 4/7: 58 χρόνια συμπληρώνονται από τη σπουδαία φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάντος του Πελέ.

Το καλοκαίρι του 1961, η Σάντος κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και έρχεται στην Ευρώπη για μια σειρά φιλικών αγώνων.

Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας αρχικά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Την 4η Ιουλίου του 1961, 25.000 «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Απόστολος Νικολαϊδης» για να παρακολουθήσουν το φιλικό.

Στο 10′ ο Ποσειδώνας σκοράρει από την ασίστ του Σιδέρη, με τον Σουρούνη να γράφει το 2-0 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

O Ζίτο στο 50′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Όπως είναι αντιληπτό η νίκη αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Σαν σήμερα 4/7 στον Παγκόσμιο αθλητισμό

1999: Διεξάγονται τα Τσικλητήρεια στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια των οποίων καταρρίπτονται δύο παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε μισή ώρα: 9:01.59 από την Gulnara Samitova στα 3000 Φυσικά Εμπόδια και 4.88 από την Sveltana Feofanova στο άλμα επί κοντώ.

1999: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο με 8.994 πόντους πετυχαίνει ο Τσέχος Thomas Dvorak στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Πράγα, καταρρίπτοντας αυτό του Αμερικανού Dan O’Brien με 8.891 πόντους

1999: Η ομάδα beach volley των Σφυρή και Καραντάσιου κατακτά την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται στο Ξυλόκαστρο νικώντας στον τελικό την Ιταλία με 17-15

1988: Η FIFA αποφασίζει στη Ζυρίχη την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1994 στις ΗΠΑ, ημέρα που η Αμερική γιορτάζει την επέτειο της Ανεξαρτησίας της.

1982: Ο Jimmy Connors κερδίζει τον John McEnroe με 3-6, 6-3, 6-7, 7-6, 6-4 στον μεγαλύτερο σε διάρκεια (4 ώρες, 16 λεπτά) τελικό ανδρών στην ιστορία του Wimbledon.

1954: Η Γερμανία κερδίζει στον τελικό με 3-2 τη μεγάλη Ουγγαρία του Puskas στη Βέρνη και κατακτά το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ελβετίας. Ο Sandor Kocsis δεν σκοράρει στον τελικό αλλά ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ με 11 γκολ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν Σήμερα 4/7: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σάντος του Πελέ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.