SPYTIME

Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου : Όχι στους δημότες δύο ταχυτήτων

Με το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, συναντηθήκαμε στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, όπου φτιάχνοντας ένα αρκτικόλεξο με το όνομά του, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια εικόνα και για το Δήμο, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος, στις επερχόμενες εκλογές. Απολογισμός: «Οι Δήμοι Μοσχάτου και Ταύρου, όταν έγινε η συνένωση,...
Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου : Όχι στους δημότες δύο ταχυτήτων

Με το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, συναντηθήκαμε στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, όπου φτιάχνοντας ένα αρκτικόλεξο με το όνομά του, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια εικόνα και για το Δήμο, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος, στις επερχόμενες εκλογές.

Απολογισμός: «Οι Δήμοι Μοσχάτου και Ταύρου, όταν έγινε η συνένωση, είχαν διαφορετικά κοινωνικά, πολεοδομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Από πλευράς πληθυσμού ανήκει στους μεσαίους Δήμους, αλλά σαν έκταση είναι από τους μεγαλύτερους. Το στοίχημα ήταν πώς θα είναι επιτυχής η συνένωση, καθώς αυτό σημαίνει πως οι υπηρεσίες παρέχονται σε όλους πλέον τους δημότες. Στην περιοχή του Ταύρου δεν καταργήθηκε καμία διοικητική υπηρεσία, διατηρήθηκε η εξυπηρέτηση και στα δύο δημοτικά διαμερίσματα και όλες οι δομές αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα και στους δύο πρώην Δήμους.

Η μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στην περιοχή του Ταύρου, στις κοινωνικές υποδομές. Όταν έγινε η συνένωση, το σύνολο του χρέους και των δύο Δήμων σε δάνεια και ιδιώτες ήταν στα 16.000.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή, έχουν αποπληρωθεί όλοι οι ιδιώτες και το ύψος του χρέους των δανείων βρίσκεται στα 4.000.000 ευρώ. Η προσοχή μας στράφηκε πολύ στα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων και των παιδικών σταθμών, τα οποία δε συντηρούνται μόνο από κυβερνητικά κονδύλια, αλλά και από πόρους του ίδιου του Δήμου. Ενεργειακή αναβάθμιση γίνεται σταδιακά και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα, εκτός από τη συντήρηση των όσων έχουν γίνει έως τώρα, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και στο συγκεκριμένο τομέα. Στον τομέα του αθλητισμού, η συνεχής συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στα δύο διαμερίσματα, έχει σαν στόχο, όχι μόνο την άψογη λειτουργία των αθλητικών τμημάτων, αλλά και τη φιλοξενία των απλών πολιτών που τα επισκέπτονται. Πρέπει να τονίσουμε, ότι μαζί με την «Αποστολή» δημιουργήσαμε το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο, καθώς και το πρότυπο κέντρο απασχόλησης παιδιών, ενώ πλέον λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο στο Δήμο.

Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ότι η καθαριότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και ο Δήμος προσπαθεί για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και συντήρησης σε θέματα φωτισμού και ασφαλτόστρωσης. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ανατίθεται αυτή τη στιγμή, που θα δώσει πολλές λύσεις και κυκλοφοριακές, αλλά και πολεοδομικές.

Νεολαία: Το Ωδείο λειτουργεί σε πολύ υψηλό βαθμό και μάλιστα καταφέραμε να μονιμοποιήσουμε έξι από τους καθηγητές. Οι εκδηλώσεις είναι συνεχείς και μάλιστα φέτος συμπληρώθηκαν και τα 30 χρόνια του καρναβαλιού. Τα μαθητικά φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις που γίνονταν σε κάθε κοινότητα ξεχωριστά, πλέον έχουν ενιαίο χαρακτήρα και στηρίζονται απόλυτα από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, για το είδος βοήθειας που θα χρειαστούν. Το παλαιό Δημαρχείο του Ταύρου, που βρίσκεται στο κομβικό σημείο, επί της οδού Πειραιώς, σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κέντρο πολιτισμού. Στον απολογισμό, πρέπει να τονίσουμε την απομάκρυνση της καύσης των καλωδίων στην περιοχή του Ταύρου, καθώς και τη Μονάδα Υγείας, που λειτουργεί εξυπηρετεί κυρίως ανασφάλιστους πολίτες. Συζητώντας για νεολαία, υπάρχουν πολλά νέα ζευγάρια, με μικρά παιδιά κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται και περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές, αλλά και αθλητικοί χώροι. Αυτό που είναι επίσης εντυπωσιακό, είναι ότι τα παιδιά παραμένουν στο Μοσχάτο για να διασκεδάσουν, η πόλη είναι νεανική και κρατά τον κόσμο της!

Δεν: Δεν θέλω να διαχωριστούν οι δημότες, σε δημότες δύο ταχυτήτων. Δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά, πολιτιστικά, αλλά και εθνικά κριτήρια, εννοώντας τον τόπο καταγωγής και προέλευσής τους. Αυτό έχει φανεί, για παράδειγμα, στους παιδικούς σταθμούς, όπου η επιλογή γίνεται με αδιάβλητο τρόπο. Δεν είναι όργανο κανενός ο Δήμος! Θα βρεθώ αντιμέτωπος με όλους όσους σχεδιάζουν το οτιδήποτε είναι ενάντια στο συμφέρον των πολιτών!

Ρίσκο: Δεν χρειάζονται ρίσκα, καθώς υπάρχει η ευθύνη ενός ολόκληρου τόπου.

Επιχειρήσεις: Το βασικότερο είναι πως έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις του Δήμου. Απόλυτη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς είναι η πηγή ζωής της πόλης.

Ανανέωση: Είναι τεράστια η ευθύνη της ανανέωσης. Όχι μεθοδεύοντας καταστάσεις, αλλά με κριτήριο την αντικειμενική αξιολόγηση.

Συμβουλή: Η πρώτη είναι από την μητέρα μου, που με έμαθε να συγχωρώ, αλλά ποτέ να μην ξεχνώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν κρατώ καμία κακία, αλλά δεν επαναλαμβάνω το ίδιο σφάλμα. Η δεύτερη είναι από τον αείμνηστο Ταξιάρχη Παπαντώνη, που μου είχε πει ότι πρέπει να είσαι Δήμαρχος όλων! Οταν κάνεις ένα λάθος, να βρίσκεις πάντα έναν τρόπο να το διορθώνεις και να λύνεται κάθε πρόβλημα! Η πιο κακή συμβουλή, ήταν να κρατώ την πολιτική γραμμή, κάτι το οποίο είναι το μεγαλύτερο λάθος για έναν Δήμαρχο!

Η συζήτηση μας πήγαινε μεταξύ ονόματος κι επώνυμου και συμπληρώναμε σιγά σιγά το αρκτικόλεξο…

Ευθύνη: Ζω με την ευθύνη και πολλές φορές παίρνω και την ευθύνη για πράγματα με τα οποία δεν έχω σχέση. Και σαν καθηγητής, αλλά και σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, πριν τη θητεία μου στο Δήμο, η ευθύνη ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου όλης. Πρέπει κάθε μέρα, όλο το χρόνο, να ζούμε με την ευθύνη της καλής λειτουργίας της πόλης. Η ευθύνη που έχουμε πλέον, είναι να γίνουν ίσοι οι Δήμοι Μοσχάτου Ταύρου.

Υποστήριξη: Υποστήριξη προς όλους! Στο θέμα υποστήριξης προς τη δημοτική αρχή, σαφώς και κανένας δεν είναι ακομμάτιστος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σε πρέπει να ακολουθούνται πάντα οι επιταγές του κόμματος. Πρέπει να υπηρετούμε την κοινωνία, να προστατεύουμε τους πολίτες και το περιβάλλον μας και όλοι οι πολίτες είναι ισότιμοι απέναντί μας και οφείλουμε να στηρίζουμε τους οικονομικά, αλλά και κοινωνικά ασθενέστερους.

Θητεία: Μια θητεία είναι πάντα λίγη, για να μπορέσει να δείξει κάποιος το έργο του. Βασικό ρόλο παίζουν, βέβαια και παράγοντες όπως η ηλικία, αλλά και η φυσική κατάσταση. Κάποια στιγμή, πρέπει να δίνεται τόπος και στις επόμενες γενιές. Φυσικά και υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιον τον αποβάλλει το ίδιο το σύστημα…

Ισορροπία: Είναι από τις βασικότερες ικανότητες που πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε ηγείται μιας παράταξης, ή ακόμα και επιχείρησης. Παντού υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες, με τον καθένα να έχει τα καλά και τα άσχημα στοιχεία, αλλά και τα πάθη του. Η ισορροπία βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοβηθούμε να έρθουμε σε ρήξη, με οτιδήποτε είναι αντίθετο στο συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του. Πάντα να είμαστε έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις!

Μέλλον: Διαγράφεται πολύ καλό… καθώς με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, θα υπάρξει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Ο Ελαιώνας, η περιοχή του Ταύρου, αλλά και η οδός Πειραιώς αναπτύσσονται συνεχώς, κρατώντας το χαρακτήρα της γειτονιάς, που πάντα είχαμε, τον κοινωνικό ιστό που πάντα χαρακτήριζε την περιοχή μας.

Ιδεολογία: Είμαι με την πολιτική που σέβεται τον άνθρωπο, δεν κάνει διακρίσεις και κυρίως, δεν έχει φοβικές συμπεριφορές! Κάτι που δείξαμε έμπρακτα, κατά την περίοδο που υπήρχε η έξαρση στο προσφυγικό ζήτημα. Πρέπει όλοι να συνυπάρχουμε, βοηθώντας και το συνάνθρωπο, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι! Ζούμε στο δυτικό κόσμο… κάτι που σημαίνει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή στους ιδιώτες, όταν θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά, χωρίς να αλλοιώνεται ο δημοτικός χαρακτήρας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδος συνεργασίας. Επίσης, μιλώντας για το συμφέρον του Δήμου, αποδείξαμε ότι δεν φοβόμαστε να κοντραριστούμε ακόμα και με την Κυβέρνηση, όπως έγινε την περίοδο που ήταν να μεταφερθούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και οι κινητοποιήσεις μας ήταν άμεσες και καταφέραμε να παραμείνουν στις περιοχές και του Μοσχάτου και του Ταύρου. Η κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να προασπίζεται μόνο τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του!

Οικοδόμημα: Ενιαίος Δήμος με επιστημονικό τρόπο, αλλά και τεχνικό τρόπο, γεωγραφικά και πολεοδομικά. Ενιαίος και οικογενειακός Δήμος, όπως ήταν πάντα και το Μοσχάτο και ο Ταύρος. Θα παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε να κρατήσει αυτό το χαρακτήρα, παρά το κύμα συμπίεσης και λόγω του παραλιακού μετώπου, αλλά και την ανάπτυξη του Πειραιά και της Αθήνας.

Υστεροφημία: Για κάθε δημόσιο πρόσωπο, είτε είναι κάποιος δήμαρχος, είτε δάσκαλος, είτε ιερέας, υστεροφημία σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να σε θυμάται για το έργο το οποίο άφησες. Αν δε σε θυμάται, απλά έχεις αποτύχει! Το Μοσχάτο και ο Ταύρος έχουν συνδεθεί με τον  Ανδρέα Παπαδημητρίου, τον Ταξιάρχη Παπαντώνη και τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο, μιλώντας για δημάρχους. Ο κόσμος θα τους θυμάται πάντα σαν ικανότατους δημάρχους, αλλά κυρίως σαν καλούς ανθρώπους!

Κάπως έτσι, έφτασε η κουβέντα μας στο τέλος της… Φιλόξενος και ετοιμόλογος ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, τον οποίο ευχαριστώ για το χρόνο του και όλα όσα μας είπε. Αντί επιλόγου, βάζοντας το προσωπικό στοιχείο σε αυτό το άρθρο, συζήτησα με τον Ανδρέα Ευθυμίου, γιατί απλά είμαι γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης… Τον ευχαριστώ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου : Όχι στους δημότες δύο ταχυτήτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.