ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ελπίδα ο Βοτανικός και η Παιανία

Ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μία χρονιά, πάλι, με προβλήματα. Λόγος αισιοδοξίας είναι το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο…
Παναθηναϊκός: Ελπίδα ο Βοτανικός και η Παιανία

Ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μία χρονιά, πάλι, με προβλήματα. Λόγος αισιοδοξίας είναι το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο…

Δειλά-δειλά άρχισαν να βγαίνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη νέα καθυστέρηση πληρωμών στους «πράσινους». Φέτος η διαγωγή της διοίκησης στο κομμάτι αυτό ήταν καλή. Η καθυστέρηση του Φεβρουαρίου και η οξύμωρη, νέα, αργοπορία στην καταβολή μισθών υπαλλήλων έγινε ξανά θέμα.

Δικαιολογημένα, με αφορμή τι προηγήθηκε μετά από απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου τη σεζόν 2017-2018. Ασχέτως και αν σε άλλες μεγάλες ΠΑΕ, η καθυστέρηση δόσεων συμβολαίων (και των μισθών που προβλέπονται σε αυτά) είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερη! Η ρευστότητα είναι θέμα για την ΠΑΕ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή γίνονται προσπάθειες για να μην ξεχειλώσει η κατάσταση και δεν μαζεύεται.

Μελανό σημείο, μαζί με την αγωνιστική καθίζηση των αρχών του 2019. Η επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κανονικότητα έχει δρόμο. Δρόμος, ο οποίος περνά από μεταβατικά στάδια. Το χρέος μειώνεται, στήνεται ένα αγωνιστικό πλάνο ανοικοδόμησης των «πράσινων», όλα αυτά, όμως, θέλουν χρόνο. Συν της υπομονής, που δεν υπάρχει.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το διάστημα που διανύουμε είναι μεταβατικό. Ενδεχομένως, αν δεν προκύψει κάποια θεαματική αλλαγή, η σεζόν θα αρχίσει πάλι με προβλήματα. Θα χρειαστεί να απορροφηθούν οι κραδασμοί από ενδεχόμενη πώληση ποδοσφαιριστή και αντισώματα, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις προς τη διοίκηση που επηρεάζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είτε εμφανιζόμενες ως έλλειψη έμπρακτης στήριξης, είτε με τη μορφή επεισοδίων όπως με τον Ολυμπιακό.

Μοιραία προκύπτει η απορία αν υπάρχει μία αχτίδα φωτός σε όλο αυτό; Αν υφίστανται δεδομένα, τα οποία είναι ικανά να δημιουργήσουν την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Πέραν της μείωσης του χρέους που αναφέρθηκε, εξαιρουμένης της πραγματικότητας πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα καλά χέρια των Νίκου Νταμπίζα και Γιώργου Δώνη. Οι λόγοι αυτοί αφορούν τον προγραμματισμό οριστικής στέγασης των «πράσινων» και την επιστροφή τους στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Ζητήματα που αποκλειστικά ανέδειξε το Sportime…

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

Η απαγορευμένη λέξη, επί χρόνια, στους «πράσινους» πλέον όχι μόνο συλλαβίζεται από επίσημα χείλη! Αποτελεί, δεδομένα, το μόνο πλάνο που μπορεί να φέρει λύση στο χρόνιο θέμα του συλλόγου. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Κώστας Μπακογιάννης είναι τα σημαίνονται πρόσωπα που, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη Διπλή Ανάπλαση. Έκτοτε, με την επιρροή που διαθέτουν, η φλόγα έγινε φωτιά! Ο Βοτανικός θα φέρει το «τριφύλλι» πάλι σε τροχιά όχι, απλά, πρωταθλητισμού. Ολικής επαναφοράς. Όταν θα έρθει η ώρα, επίσης, θα γίνει αντιληπτό ότι η ισχύουσα νομοθεσία στην περιοχή δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει στη διαδικασία αλλαγής με τροπολογίες και νέες νομικές περιπέτειες! Οι άμεσα αρμόδιοι θα το αντιληφθούν.

ΠΑΙΑΝΙΑ: ΓΡΗΓΟΡΑ…

Να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ξεφορτωθεί το Κορωπί θα είναι ευχής έργον. Από πλευράς ιδιοκτησίας δεν ανήκει στην ΠΑΕ. Να το ξεφορτωθεί… αγωνιστικά, κατά κάποιον τρόπο. Να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο προπονητικό της Παιανίας, όπου θα στεγαστούν τμήματα υποδομής, ανδρική ομάδα, τα πάντα. Ξανά! Το «φρεσκάρισμα» που χρειάζονται οι εγκαταστάσεις και η οριστική συμφωνία με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη αποτελούν τις… σφραγίδες και τις… υπογραφές της πιθανότητας. Δύσκολο να γίνει άμεσα, αλλά στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προκύπτουν γεγονότα προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ

Ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο και αν κάποιους τους ξενίζει για ίδιον όφελος, σύναψε μία συμφωνία με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ τον Οκτώβριο του 2018. Λόγω της συμφωνίας αυτής, δεν υπάρχει πλέον τραπεζικός δανεισμός στο όνομα του Παναθηναϊκού. Ελαχιστοποιήθηκαν οι εγγυήσεις της ΠΑΕ, για την εξόφληση του «Γεώργιος Καλαφάτης» (το προπονητικό ήταν μέρος της συμφωνίας). Αν υπήρχε μία ένδειξη από την πλευρά του Ταϊλανδού, θα μπορούσε να πει κανείς πως ό,τι συμφώνησαν και υπέγραψαν τηρείται κατά γράμμα! Ιδιοκτησία, αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει να αλλάξει. Όσον αφορά τα σενάρια μάνατζμεντ, αναμένεται η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ελπίδα ο Βοτανικός και η Παιανία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.