ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Αγγελόπουλος δείχνει τον δρόμο για το γηπεδικό!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης στο ποδόσφαιρο, το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται πιο έντονο.
Παναθηναϊκός: Ο Αγγελόπουλος δείχνει τον δρόμο για το γηπεδικό!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης στο ποδόσφαιρο, το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται πιο έντονο.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος παρουσιάζει, με τις κινήσεις του για τη στέγαση της μπασκετικής ΑΕΚ, τη συνταγή εξυγίανσης του «τριφυλλιού» μέσω επίλυσης του γηπεδικού ζητήματος.

Η διαδρομή της «ενωσίτικης» ΚΑΕ στην προ-Αγγελόπουλου εποχή, γνωστή. Ανεξάρτητα και αν δεν έχει βρεθεί ακόμη στο επίπεδο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ανεβαίνει αγωνιστικά. Με τη στέγασή της στα Άνω Λιόσια, θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για το ανώτερο επίπεδο στην Ελλάδα και τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Τι αφορούν αυτά τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό; Η ΑΕΚ στο μπάσκετ βρέθηκε σε απείρως πιο δύσβατα μονοπάτια. Οικονομικό κραχ, υποβιβασμοί, απαξίωση. Επιστρέφοντας αργά αλλά σταθερά, χωρίς να βρίσκεται στην κορυφή μα προσπαθώντας ν’ ανέλθει, επιχειρεί να εξασφαλίσει τη στέγασή της για τις επόμενες δεκαετίες. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, ηγέτης της προσπάθειας, αντιμετωπίζει το γηπεδικό ζήτημα ως πραγματική λύση. Ως εφαλτήριο για την πρόοδο της ΚΑΕ. Όχι ως μακρινό όνειρο και το τελευταίο που πρέπει να λύσει, αν και εφόσον πάνε καλά όλα τα υπόλοιπα όπως συμβαίνει στο «τριφύλλι».

Οι κινήσεις του αποτελούν έναν ασφαλή μπούσουλα επιτυχίας. Δείχνουν αγάπη για το αντικείμενο, για την ομάδα του, διάθεση για επένδυση δίχως υπεκφυγές και ειλικρινές όραμα. Όσοι ασχολούνται (ουσιαστικά κανείς, δηλαδή, αλλά τέλος πάντων!) με τη στέγαση των «πράσινων» ή πρόκειται στο μέλλον να διαχειριστούν ενδεχόμενη λύση του προβλήματος καλό θα είναι ν’ αναλύσουν τις κινήσεις που δρομολόγησε σε μικρό χρονικό διάστημα ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ στο μπάσκετ.

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΟΑΚΑ

Χωρίς να χάσει πολύ χρόνο, μετέχοντας σε αρχικές συζητήσεις, δεν πίεσε για τη στέγαση της ΑΕΚ στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Οι σκέψεις Ποδηλατοδρομίου και Αντισφαίρισης πέρασαν γρήγορα στην άκρη. Το Γαλάτσι αποτέλεσε a priori ανέφικτη προοπτική. Όσον αφορά το ΟΑΚΑ, ο Μάκης Αγγελόπουλος διαπίστωσε ότι οι χρόνοι δεν βγαίνουν. Πως θα εμπλακεί σε μία ατέρμονη κατάσταση. Διαπίστωσε τα προβλήματα εκεί, τις αγκυλώσεις και κοίταξε τι είναι υλοποιήσιμο. Δεν κυνήγησε… δράκους και έτσι κινήθηκε προς τα Άνω Λιόσια και το Κλειστό της πάλης!

Με την κίνηση αυτή, μην πιέζοντας την Πολιτεία για το ΟΑΚΑ, έθεσε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για την επένδυση που επιθυμεί να υλοποιήσει. Καταμέρισε την προσωπική ευθύνη των πραγμάτων, με την αντίστοιχη που επωμίζεται το κράτος. Ανάμεσα σε καθαρές κουβέντες αυτά και με απώτερο χρονικό προορισμό 2-3 ετών… Ο Παναθηναϊκός το ίδιο διάστημα δεν έχει αποσπάσει ούτε υπογραφή για το Athens Alive, το οποίο πηγαίνει από Πάσχα σε Χριστούγεννα και πάλι Πάσχα. Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη, με την κοινοπραξία να συ(ζητά) φιλόδοξα πλάνα. Που δεν γίνονται, όμως, στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

ΚΛΕΙΔΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Μόνο στο «τριφύλλι», και συγκεκριμένα στο πλάνο του Βοτανικού, θεωρήθηκε κακό να υπάρχει εμπορικό, επενδυτικά, όφελος από την κατασκευή γηπέδου. Παγκόσμια πρωτοτυπία και αντίλογος μονάχα για τον αντίλογο. Δίχως ουσιαστική αντιπρόταση. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν, πέραν των οπαδών, θεσμικοί φορείς στον Παναθηναϊκό που συνδέουν τον Βοτανικό με τραπεζικά – επενδυτικά οφέλη. Χαρακτηρίζοντας την περιοχή σκουπιδότοπο (που είναι, αλλά τι σημασία έχει αφού προορίζεται για ολική ανάπλαση και θ’ αναβαθμιστεί) και ακατάλληλη ώστε να στεγάσει το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και του Ερασιτέχνη.

Αντίθετα, ο Μάκης Αγγελόπουλος παραμέρισε τις πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες των Άνω Λιοσίων. Με τη λογική πως η «Ένωση» έχει οπαδούς σ’ όλη την Αθήνα, σ’ όλη την Ελλάδα, δεν κυνήγησε ως αυτοσκοπό κάτι ουτοπικό στη Νέα Φιλαδέλφεια ή τριγύρω. Διαβλέπει την αναβάθμιση της περιοχής με το νέο «παλάτι» της ΑΕΚ και μία καλή ευκαιρία να δημιουργήσουν οι «κίτρινοι» νέο, πρωτογενές, κοινό.

Όσο για τις εμπορικές χρήσεις, αν τελικά δημιουργηθεί το περιβόητο Εκπτωτικό Χωριό, η ΑΕΚ θ’ απολαμβάνει όλα τα μεγάλα οφέλη σε οικονομικό επίπεδο. Με καθημερινές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, μουσείο για την ομάδα, αλλά και στέγαση στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν άλλων τμημάτων (χάντμπολ, βόλεϊ). Με λίγα λόγια επέλεξε, εμπρός στο μη εφαρμόσιμο του ΟΑΚΑ, μία συνολική λύση στέγασης για την ΚΑΕ με τα όλα της…

Σίγουρα το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι ενωμένη (ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης) παίζει ρόλο… Στον Παναθηναϊκό, μόνιμο πεδίο προσωπικής προβολής, ίσως περάσουν χρόνια για να καθίσει στο τραπέζι όλο το σωματείο και να πάρει αποφάσεις ζωτικής σημασίας για το καλό του «τριφυλλιού» και μόνο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ο Αγγελόπουλος δείχνει τον δρόμο για το γηπεδικό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.