ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βοτανικός: Η στροφή 180 μοιρών του Ερασιτέχνη

Ο Βοτανικός αποτελούσε μέχρι την Τετάρτη κόκκινη γραμμή για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Για τις τελευταίες διοικήσεις του, συμπεριλαμβανομένης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Βοτανικός: Η στροφή 180 μοιρών του Ερασιτέχνη

Ο Βοτανικός αποτελούσε μέχρι την Τετάρτη κόκκινη γραμμή για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Για τις τελευταίες διοικήσεις του, συμπεριλαμβανομένης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος συνήθιζε να λέει πως «όσο είμαι εγώ Πρόεδρος, η Θύρα 13 δεν θα δεχτεί ποτέ να φτιαχτεί γήπεδο στον Βοτανικό»! Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τον περασμένο Ιούνιο, ήταν φανερά αντίθετος με τη Διπλή Ανάπλαση.

Έχει χαρακτηρίσει το πλάνο νομοθετικά μπλεγμένο, ενώ πρόσφατα με ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Όμιλος απάντησε στις δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υπέρ της προοπτικής! Αποτελεί, λοιπόν, ερώτημα η αλλαγή πλεύσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση πάντως.

ΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ

Η τοποθέτησή του για το γηπεδικό ζήτημα θέτει μία νέα βάση συζήτησης, υπό την έννοια ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ασκεί πίεση στην Πολιτεία με τον τρόπο αυτό. Και καλά κάνει… Ο Βοτανικός, όπως έχει αναφερθεί στο Sportime σε διαδοχικά ρεπορτάζ, αποτελεί τη μοναδική νομοθετημένη προοπτική για στέγαση του ποδοσφαιρικού τμήματος και του Ερασιτέχνη. Όχι, όμως, του μπάσκετ… Αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί κλειστό, στο Προεδρικό Διάταγμα του 2013 (το τροποποιημένο δηλαδή, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό) δεν προβλέπεται.

ΑΝΑΜΟΝΗ

Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο… Σίγουρα δείχνει μία πρόθεση, για ακόμη φορά, να εμπλακεί με την ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μιλώντας (και) για αυτήν, ως εν δυνάμει παράγοντάς της. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί η επίσημη μορφή που θα πάρει η πρόταση προς την Πολιτεία (ή και την ΠΑΕ) για συστέγαση όλου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Αν προχωρήσει, επίσης, μία τέτοια προοπτική.

Είναι η παρθενική φορά που ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ μιλά προς την κατεύθυνση υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης. Της… τροποποιημένης, έστω, που έχει στο μυαλό του (με γήπεδο μπάσκετ), για την οποία απαιτείται σειρά διαδικασιών που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν διότι θα μπερδέψουν τον κόσμο και δεν χρειάζεται. Ακόμη δεν υπάρχει λόγος.

Η στροφή 180 μοιρών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου επιβεβαίωσε το Sportime και τη στάση του στο γηπεδικό ζήτημα του «τριφυλλιού», πως αν υπάρχει θέληση και χρήματα το πλέον γρήγορο και εφικτό πλάνο είναι ο Βοτανικός…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βοτανικός: Η στροφή 180 μοιρών του Ερασιτέχνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.