ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Περιστέρι: Ο Μπέντιλ ισοφάρισε ρεκόρ επταετίας

Το Περιστέρι υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στην Basket League, έπειτα από 21 παιχνίδια, με τον Μπεν Μπέντιλ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Γκανέζος άσος πέτυχε 21 πόντους με 13 ριμπάουντ, ενώ σημείωσε και ένα μοναδικό ρεκόρ για την ομάδα των Δυτικών προαστίων. Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: «Ήταν ο κορυφαίος της...
Περιστέρι: Ο Μπέντιλ ισοφάρισε ρεκόρ επταετίας

Το Περιστέρι υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στην Basket League, έπειτα από 21 παιχνίδια, με τον Μπεν Μπέντιλ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο Γκανέζος άσος πέτυχε 21 πόντους με 13 ριμπάουντ, ενώ σημείωσε και ένα μοναδικό ρεκόρ για την ομάδα των Δυτικών προαστίων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ήταν ο κορυφαίος της μεγάλης νίκης του Περιστερίου Βίκος Cola επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, της πρώτης μετά από 15 διαδοχικές ήττες με τις οποίες έβαλε και τέλος στο αήττητο σερί 70 αγώνων κανονικής περιόδου για τους “πράσινους”. Τελείωσε το παιχνίδι με “double-double” και με ρεκόρ 7ετίας για τους “κυανοκίτρινους”, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ.

Ο Μπέντιλ ήταν πολύ αποτελεσματικός και στις δύο ρακέτες, φτάνοντας έτσι στο 4ο του “double-double” στο Πρωτάθλημα με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ και μετά από εκείνα που είχε στα παιχνίδια με Πανιώνιο (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και Κύμη (εντός έδρας).

Τα 13 ριμπάουντ του Γκανέζου, αποτελούν ρεκόρ περιόδου για το Περιστέρι Βίκος Cola αφού ο ίδιος είχε 12 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη. Η σημερινή επίδοση όμως ξεπερνά τα όρια της σεζόν για τους “κυανοκίτρινους” και συνιστά ρεκόρ 7ετίας.

Ο Γκέβιν Έντουαρντς είχε 13 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι (52-58) στις 3 Μαρτίου 2012.

Στο μεσοδιάστημα και πέραν των 12 που είχε ο Μπέντιλ κόντρα στην Κύμη, από 12 είχαν ο Ανδρέας Κανονίδης (με τον Ίκαρο εκτός έδρας) και ο Γιώργος Γαλιώτος (με τον Άρη εντός έδρας) στη σεζόν 2012-13. Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση των 13 ριμπάουντ, θα πρέπει να γυρίσουμε στο 2010 όταν ο Κερτ Λούμπι είχε επιδόσεις 16 (με τον Άρη εκτός) και 15 ριμπάουντ (με τον Κολοσσό εκτός).

*Το “double-double” του Μπέντιλ, ήταν το 6ο για το Περιστέρι Βίκος Cola που έφτασε στην 4η θέση της σχετικής λίστας τον Χολαργό.

Πέραν των κατορθωμάτων του Μπέντιλ…

*Ο έτερος πρωταγωνιστής της νίκης του Περιστερίου Βίκος Cola, ο Στίβεν Γκρέι με τους 27 πόντους του ξεπέρασε τους 600 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Με τον 362ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έγινε ο 28ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

Ο αρχηγός του Περιστερίου Βίκος Cola ξεπέρασε τους Παύλο Σταμέλο, Γιώργο Τρόντζο και Τζον Κόρφα.

Με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ, ο Βασιλόπουλος ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ…

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφτασε τα 150 παιχνίδια καριέρας στην κατηγορία στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 20 Οκτωβρίου 2013 με τον Ολυμπιακό, στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηλυσιακού με 78-57.

*Με τα δύο αμυντικά του ριμπάουντ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεπέρασε τα 100 στην Betshop Basket League.

*Σε ομαδικό επίπεδο, οι “πράσινοι” σημείωσαν αρνητική επίδοση περιόδου με τους 72 πόντους στην επίθεση (είχε 79 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ).

Αυτή προέκυψε μέσα από ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ περιόδου, το 13,33% με το οποίο εκτέλεσαν από το τρίποντο (2/15) αφού είχαν ποσοστό 16,66% στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Χολαργό (2/12) και τον Κολοσσό H Hotels (3/18)».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Περιστέρι: Ο Μπέντιλ ισοφάρισε ρεκόρ επταετίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.