ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι: 4η σερί ευρωπαϊκή κούπα για τον Κόβασιτς!

Η Τσέλσι κατέκτησε εμφατικά το Europa League, με τον  Ματέο Κόβασιτς να το συνδυάζει με ένα ιδιαίτερο επίτευγμα.
Τσέλσι: 4η σερί ευρωπαϊκή κούπα για τον Κόβασιτς!

Η Τσέλσι κατέκτησε εμφατικά το Europa League, με τον  Ματέο Κόβασιτς να το συνδυάζει με ένα ιδιαίτερο επίτευγμα.

Οι «μπλε» διέλυσαν την Άρσεναλ με 4-1 χάρη σε τρομερή εμφάνιση των Αζάρ και Ζιρού, κατακτώντας για δευτερη φορά στην ιστορία της το Europa League.

Ο Κροάτης άσος βρίσκεται στο Λονδίνο από το περασμένο καλοκαίρι και φέτος πανηγύρισε την κατάκτηση του EuropaLeague.

Βεβαίως, δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για εκείνον, καθώς φαίνεται πως γίνεται… συνήθεια.

Συγκεκριμένα, ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης που κατέκτησε τρία συνεχόμενα Champions League.

Έτσι έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά τρόπαια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βεβαίως, στον χθεσινό (29/5) τελικό του Μπακού αγωνίστηκε σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, όπου οι Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος και Ίσκο είχαν τον πρώτο λόγο.

Παράλληλα, είναι πλέον μόλις ο 2ος Κροάτης που κατακτά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μετά το Europa μετά τον Ιβάν Ράκιτιτς.

Τσέλσι: Το «αντίο» του Αζάρ

Ο Εντέζ Αζάρ ήταν απολαυστικός στον τελικό του EuropaLeague. Ωστόσο μετά τη λήξη επιβεβαίωσε αυτό που ήταν ήδη γνωστό, πως αποχωρεί από τους «μπλε».

«Ναι, νομίζω πως είναι ένα αντίο το σημερινό. Είναι ώρα για μια νέα πρόκληση», ήταν η ατάκα του Αζάρ,

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι το αποφάσισα οριστικά πριν λίγες μέρες. Εχω ήδη πάρει την απόφαση μου. Την ανακοίνωσα πριν δύο εβδομάδες. Τώρα όλα εξαρτώνται από τους συλλόγους, εγώ απλά περιμένω, θα δούμε τι θα γίνει σε λίγες μέρες».

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ αντί 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν μετά τον τελικό του Europa League, συνεπώς αυτή είναι απλά η επιβεβαίωση πως έδωσε το τελευταίο του ματς με την Τσέλσι.

Αποχωρεί έχοντας κατακτήσει έξι τρόπαια. Μάλιστα η καριέρα του έκανε έναν τέλειο κύκλο, αφού του Europa League ήταν το πρώτο τρόπαιο που είχε κατακτήσει, το 2013 ως παίκτης της Τσέλσι. Ο αντικαταστάτης του είναι γνωστός, αφού η Τσέλσι έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών και είχε προνοήσει, αποκτώντας τον Κρίστιαν Πούλισιτς από την Ντόρτμουντ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσέλσι: 4η σερί ευρωπαϊκή κούπα για τον Κόβασιτς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.