SUPER LEAGUE 2

Football League: Η πρώτη γνωριμία με τους νέους «12»

Όλα όσα έγιναν στην συνάντηση των ομάδων που προβιβάστηκαν με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο
Football League: Η πρώτη γνωριμία με τους νέους «12»

Στα γραφεία της Football League βρέθηκαν για πρώτη φορά την Τρίτη (21/5) οι 12 ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ εθνική και συναντήθηκαν με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους παράγοντες των συλλόγων και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν ενόψει της σεζόν 2019/20.

Δηλαδή, οι Βέροια, Ιάλυσος Ρόδου, Διαγόρας Ρόδου, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ιωνικός, Αιγάλεω, ΟΦ Ιεράπετρας, Κρόνος Αργυράδων, Θεσπρωτός, ΠΟ Τρίγλιας Χαλκιδικής και Ασπρόπυργος, ενώ παραβρέθηκε και ο τεχνικός των Αργοναυτών, Παύλος Δερμιτζάκης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αύξηση των εσόδων, καθώς άπαντες συμφώνησαν πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα έσοδα είναι πενιχρά και δεν αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθειά τους.

Έτσι, ο Λεουτσάκος διεμήνυσε σε όλους που την Τετάρτη (22/5) το πρωί (10.00) κλείστηκε ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Football League ξεκαθάρισε πως υπάρχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο 1,8 εκατ. ευρώ με την ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν, καθώς κι ένα ποσοστό 2% από τη Super League 2.

Οι ομάδες τόνισαν πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι επαρκές και επισημάνθηκε πως απαιτείται αύξηση των εσόδων μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε κάθε ΠΑΕ να εισπράττει περί τις 350.000 ευρώ ετησίως.

Επίσης στη κουβέντα τέθηκε το θέμα των εξόδων μετακίνησης και συμφωνήθηκε να επιχειρηθεί συνολική προσφορά αγοράς ως πακέτου του συνόλου των εισιτηρίων όλης της σεζόν για τις ομάδες σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά ταξίδια.

Έτσι, συμφωνήθηκε η σύσταση επιτροπής την οποία θα αποτελούν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, του Αιγάλεω, του Ιάλυσου, της Βέροιας, του Διαγόρα και του Κρόνου Αργυράδων και η οποία θα συναντηθεί με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Το ενημερωτικό της Football League αναφέρει τα εξής:

«Την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Football League 2019-2020, είχε σήμερα ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι αντιπρόεδροι της Διοργανώτριας κ.κ. Γιαννόπουλος και Σταμούλης.

Παρούσες και οι 12 νέες ομάδες: Αιγάλεω, ΑΟ Καβάλα, ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων, Α.Σ Θεσπρωτός, Βέροια Π.Σ, ΓΑΣ Ιάλυσος, Διαγόρας Ρόδου, Ένωση Πανασπροπυργιακού – Δόξας Ασπροπύργου, Ιωνικός, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΟ Τριγλία.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν το επικείμενο πρωτάθλημα και την εύρυθμη λειτουργία του, αποφασίστηκε και κλείστηκε σχετική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αύριο στις 10 το πρωί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football League: Η πρώτη γνωριμία με τους νέους «12»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.