ΓΑΛΛΙΑ

Παρί – Μονακό: Ξεπερνώντας το δράμα

Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό θα αγωνιστούν στο αυριανό (21/4, 22:00) μεταξύ τους ματς φορώντας ειδικά σχεδιασμένες φανέλες, για την Παναγία των Παρισίων
Παρί – Μονακό: Ξεπερνώντας το δράμα

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός. Το να βλέπεις παραδομένο στις φλόγες ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ήταν συγκλονιστικό όσο και απρόσμενο.

Το Παρίσι δεν θα είναι ποτέ το ίδιο μετά από το «δικό μας δράμα» όπως το αποκάλεσαν οι Γάλλοι, κάνοντας ένα θλιμμένο λογοπαίγνιο με το όνομα του ναού (Notre Dame και Notre drame).

Ήταν (πάρα) πολλοί αυτοί που ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τη θλίψη τους. ‘Ηταν (πάρα) πολλοί αυτοί που έκαναν μία κίνηση για να βοηθήσουν έμπρακτα στην «επόμενη ημέρα»

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία επιζητά να τονίσει την ταυτότητα της και τη σύνδεσή της με τον τόπο της. Έτσι λοιπόν, στο κυριακάτικο (21/4) ματς με τη Μονακό, το οποίο παρεμπιπτόντως μπορεί να είναι συνώνυμο της μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου (μετά από 3 συνεχόμενα αποτυχημένα «match ball»), η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας πρόκειται να αγωνιστεί φορώντας μια συλλεκτική λευκή φανέλα, πάνω στην οποία θα υπάρχει τυπωμένο ένα σχέδιο του καθεδρικού ναού.

Παρί – Μονακό: Τιμώμενα πρόσωπα (και) οι πυροσβέστες 

Εν συνεχεία, η εμφάνιση αυτή θα τεθεί προς πώληση. Σε περιορισμένο αριθμό, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο που έχει δημιουργηθεί για τις εργασίες που θα χρειαστούν ώστε να χτιστεί ξανά το κατεστραμμένο μέρος της Παναγίας των Παρισίων.

Το κλαμπ θα τιμήσει επίσης τους πυροσβέστες της πόλης, χάρη στους οποίους αποτράπηκε η ολοκληρωτική καταστροφή. Πολλοί εξ αυτών έχουν λάβει προσκλήσεις για να βρεθούν στο «Παρκ ντε Πρενς», δύο μάλιστα θα κάνουν, τιμής ένεκεν, τη σέντρα της αναμέτρησης.

Η Notre Dame βέβαια είναι μνημείο όλων των Γάλλων. Γι’ αυτό το λόγο και η Μονακό αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στις χειρονομίες τιμής και μνήμης. Θα αγωνιστεί επίσης φορώντας ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση φανέλα.

Σε αυτήν θα υπάρχει ένα σχέδιο της προστάτιδας της δικιάς της πόλης (Αγία Ντεβοτά), η οποία θα εμφανίζεται να τείνει χείρα βοηθείας στην Παναγιά των Παρισίων. Συμβολισμός και ουσία, καθώς και αυτή η φανέλα θα τεθεί μετά προς πώληση, με τα έσοδά να διατίθενται για την ανακατασκευή του πληγωμένου μνημείου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παρί – Μονακό: Ξεπερνώντας το δράμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.