ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Πίεση υπεράνω λογικής

Βαλβέρδε και Σολάρι δεν θα ρίσκαραν για το Copa del Rey, αν δεν ήξεραν πως μπορούν να γκρεμίσουν όσα έχουν καταφέρει
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Πίεση υπεράνω λογικής

Ανταμώνουν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στους πάγκους. Εντελώς διαφορετικοί ως προσωπικότητες, ως ποδοσφαιριστές και προπονητές πλέον στους δύο αντιπάλους του clasico. Ερνέστο Βαλβέρδε και Σαντιάγκο Σολάρι μέσα από καταστάσεις διαφορετικές, έχουν κατορθώσει να κερδίσουν το σεβασμό.

Ο Βαλβέρδε ξεκίνησε τη σεζόν διαβάζοντας πως Μέσι, Σουάρες θέλουν να τον διώξουν, με τον Ντεμπελέ να… αρνείται να συμπεριφερθεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τον Βιδάλ να έχει στο μυαλό του πως η ενδεκάδα οφείλει να ξεκινά από εκείνον. Το ίσιωσε.

Ο Ντεμπελέ είναι εκ των κορυφαίων πλέον της Μπαρτσελόνα, ο Χιλιανός έχει βρει το ρόλο του και η βελτίωση των Σεμέδο, Αλένια έχει την υπογραφή του.

Από τη μεριά του ο Σολάρι έβαλε στο περιθώριο τους ντεφορμέ Ισκο και Μαρσέλο, στήριξε τον Μπενζεμά και προώθησε ταλέντα που αποδεικνύουν πως αξίζουν όπως οι Γιορέντε, Οντριοθόλα και Ρεγκιλόν.

Εχουν τους αμφισβητίες τους και είναι αναγκασμένοι να ζουν με αυτούς. Δεν είναι δημοφιλής άποψη αυτό που ζήτησε ο Πουγιόλ, να μη ρισκάρει τον (τραυματία) Μέσι ο Βαλβέρδε.

Οι ημιτελικοί του Κόπα ντελ Ρέι δεν θα ήθελε κανένας τους να είναι clasico. Οφείλουν να ζήσουν με αυτό. Γιατί έχουν δίκιο, αλλά η αντιπαλότητα Μπάρτσα-Ρεάλ είναι πάνω από κι από αυτό.

Ζόρντι Άλμπα: Ένας και (υπερ)πολύτιμος

Είναι ο παίκτης που έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ στον Μέσι. Αναντικατάστατος στην Μπαρτσελόνα από το 2012, όταν αποκτήθηκε από τη Βαλένθια.

Αν στη σκέψη και μόνο της απουσίας του Αργεντινού οι «μπλαουγκράνα» τρέμουν (συμπεριλήφθηκε στην αποστολή), αυτή του Ζόρντι Αλμπα αποδείχτηκε πως δεν έχει εξίσου «γιατρειά».

Το πείραμα με τον Σέρζι Ρομπέρτο στο αριστερό άκρο της άμυνας στοίχησε στον Βαλβέρδε την γκέλα με την Βαλένθια.

Ο Αμπιντάλ παρότι είχε ακριβώς αυτό τον ρόλο στα χρόνια του στο «Καμπ Νου», δεν φρόντισε να προσθέσει ένα backup πίσω από τον Αλμπα.

Ο Μιράντα της Β’ ομάδας ο αντικαταστάτης του, ενδεικτικό του… χάους που υπάρχει πίσω του.

Τα clasico όμως δεν είναι παιχνίδια που η Μπάρτσα θα αρκεστεί στο να περιορίσει τον αντίπαλό της. Γι’ αυτό ο Αλμπα είναι τόσο πολύτιμος, προλαβαίνοντας να… κάνει τα πάντα. Επιθετικά και αμυντικά.

Οι «μπλαουγκράνα» ήδη τον έχουν καλέσει για ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το 2024, αφού κάνει τη κορυφαία δημιουργική του σεζόν, με 13 ασίστ.

Βινίσιους: Έτοιμος από καιρό

Η Ρεάλ είναι από τα κλαμπ που περίοδος χάριτος δεν παραχωρείται σε κανέναν. Ένας οριακά ενήλικος για τον οποίο δαπανήθηκαν περί τα 60 εκατ. ευρώ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα στράβωσαν με τον Λοπετέγι, ο κόσμος απαιτούσε να δει το διαμαντάκι από τη Βραζιλία, έστω κι αν ήταν ακόμα ακατέργαστο.

Ο Σολάρι γι’ αυτό επιλέχθηκε, έδωσε χρόνο στα νιάτα και ειδικά στον Βινίσιους. Δικαίωση!

Ο 18άχρονος Βραζιλιάνος δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται. Δεν υπάρχουν πολλοί που στην ηλικία του θα άντεχαν το βάρος της φανέλας, μετρώντας 3 γκολ και 8 ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Έχει κερδίσει το δικαίωμα να θεωρείται δημοφιλέστερη επιλογή για την ενδεκάδα του clasico αντί του Μπέιλ. Η νίκη επί της Αλαβές, η ηγετική του εμφάνιση και η μείωση της διαφορά από την κορυφή στη Λα Λίγκα ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ο Βινίσιους είναι έτοιμος. Ηταν από καιρό.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Πίεση υπεράνω λογικής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Άγγελος Ρουχωτάς

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.