ΙΤΑΛΙΑ

Αταλάντα: Στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 23 χρόνια!

Οι «νερατζούρι» επιβλήθηκαν με 2-1 της Φιορεντίνα και θα αντιμετωπίσουν τη Λάτσιο στον τελικό
Αταλάντα: Στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 23 χρόνια!

Ζει το δικό της παραμύθι. Μία από τις πιο καλά οργανωμένες ομάδες είναι τα τελευταία χρόνια η Αταλάντα και φέτος κάνει τη δική της υπέρβαση. Παλεύει για την τετράδα στη Serie A, ενώ προκρίθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Πότε ήταν η προηγούμενη φορά που τα είχε καταφέρει; Πριν από 23 χρόνια!

Κόντρα στη Φιορεντίνα χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή. Βρέθηκε να κυνηγάει από το 3′, όταν ο Κιέζα βρήκε τον Μουριέλ και εκείνος σκόραρε. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν άλλες δύο καλές στιγμές. Δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά και το πλήρωσαν. Στο 14′ ο Ίλισιτς σκόραρε από τη βούλα ισοφαρίζοντας.

Η Αταλάντα παίρνοντας και πάλι προβάδισμα πρόκρισης, μπορούσε να κοντρολάρει το ματς όπως ήθελε. Αυτό ακριβώς έκανε. Δεν ρίσκαρε, περίμενε και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή. Στο 69′ ο Γκόμες έκανε το 2-1 και έδωσε έτσι την πρόκριση στην ομάδα του. Το μισό γκολ, βέβαια, ήταν του Λαφόντ που έβαλε λάθος τα χέρια του.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Αταλάντα πηγαίνει σε τελικό Κυπέλλου Ιταλίας. Το έχει κατακτήσει μόνο μία φορά, όμως, το 1963.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Μασιέλο, Τζιμσίτι, Παλομίνο, Καστάν, Γκόζενς (90’+2 Πεσίνα), Ντε Ρουν, Φρόιλερ (58′ Πάσαλιτς), Ίλισιτς (85′ Μανσίνι), Γκόμες, Σαπάτα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Λαφόντ, Μιλένκοβιτς, Πετσέγια, Τσεκερίνι, Μιραλάς (88′ Φερναντές), Μπιράγκι, Βερετό, Γκέρζον (65′ Νταμπό), Μπενάσι (79′ Σιμόνε), Μουριέλ, Κιέζα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αταλάντα: Στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 23 χρόνια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.